Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rakam ve Karakterli Toplama
#16
(16-04-2019, Saat: 11:03)OZCANK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(16-04-2019, Saat: 10:41)Tuğrul HELVACI Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.SONKAYIT alanınız NUMARA alanının en yüksek değerine 1 ekleyerek elde edildiğine göre; bu durumda, ilgili alanın (field'ın) değerini neden string olarak alıp kullanmaya çalışıyorsunuz ? (.Text)

Format fonksiyonun içinde belirtilen %d bir sayısal değer beklendiğini ifade eder, siz ise string bir değer geçmeye çalışıyorsunuz. İlgili Format fonksiyonunun içinde değeri FieldByName('SONKAYIT').AsInteger biçiminde geçerseniz sorun kalmayacak.

Ancak not olarak belirtmekte yarar görüyorum; projede ilerlemeden evvel kendinize de yatırım yapmaya zaman tanıyın.

Tuğrul Hocam ; Benim +1 değer artırmakla sorunum yok sorunum;
Tabloda Kayıtlı Son Değer : 000000000415832
bu değeri bu şekilde bir artırmak : 000000000415833
SQL de de denedim cevirmeye çalıştım sonuç aynı.
Ilk Üç rakamı Edit alanında seri takip isterse "GSM", "ASM" her ne olursa verebilir diyede ayırdım. 

SELECT CAST(MAX(NUMARA) AS NVARCHAR (15)) +1  AS SONUC1 FROM TBLFATUNO WHERE SUBE_KODU='0' AND TIP='1' AND NUMARA LIKE '000%'
GROUP BY NUMARA

bu cümlenin sonucu : 415833

Tuğrul Hocam Teşekkür ederim bu şekilde çözdüm paylaşmak istedim.

procedure TForm23.DBGrid1DblClick(Sender: TObject);
Var
EFATSERI:String;
EFATSERISN:Integer;
begin
FatuNo.Close;
FatuNo.SQL.Clear;
FatuNo.SQL.Text:='select MAX(NUMARA)+1 AS SONKAYIT from TBLFATUNO WHERE SUBE_KODU=''0'' AND TIP=''1'' AND NUMARA LIKE ''000%''';
FatuNo.Open;

Edit2.Text :=FatuNo.FieldByName('SONKAYIT').AsString;

EFATSERI := AnsiLeftStr((Edit2.Text),3);
EFATSERISN := StrToInt(Edit2.Text);
EFATSERILK.Text := EFATSERI;
EFATSERSON.Text := Format('GSM%.12d',[EFATSERISN]);

Edit5.Text :=FatuNo.FieldByName('SONKAYIT').AsString;
Edit2.Text:=EFATSERSON.Text;

Edit7.Text:=Label19.Caption+Edit2.Text+DBEdit2.Text;

end;
Sonuç istediğim gibi Smile
GSM000000415833

Son bir sorum;
EFATSERSON.Text := Format('GSM%.12d',[EFATSERISN]);

'GSM' Alanını ben parametrik yapmak istiyorum. Parametreler kısmım da "Form9.Edit3.Text" de 3 karakterlik "000" de olabilir "GSM" de olabilir bu değeri nasıl Format kısmına eklerim ?
şöyle yapıyorum olmuyor;
Format('Form9.Edit3.Text%.12d',[EFATSERISN]);
gibi olamaz mı?
Cevapla


Bu Konudaki Yorumlar
Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: OZCANK - 15-04-2019, Saat: 08:24
Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: 3ddark - 15-04-2019, Saat: 08:41
Cvp: Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: OZCANK - 16-04-2019, Saat: 07:47
Cvp: Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: Tuğrul HELVACI - 15-04-2019, Saat: 08:48
Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: adelphiforumz - 15-04-2019, Saat: 11:29
Cvp: Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: Tuğrul HELVACI - 15-04-2019, Saat: 12:02
Cvp: Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: adelphiforumz - 15-04-2019, Saat: 16:21
Cvp: Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: OZCANK - 15-04-2019, Saat: 12:16
Cvp: Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: adelphiforumz - 15-04-2019, Saat: 12:36
Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: mrmarman - 16-04-2019, Saat: 08:51
Cvp: Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: OZCANK - 16-04-2019, Saat: 10:10
Cvp: Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: Tuğrul HELVACI - 16-04-2019, Saat: 10:41
Cvp: Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: SimaWB - 16-04-2019, Saat: 10:53
Cvp: Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: OZCANK - 16-04-2019, Saat: 11:03
Cvp: Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: OZCANK - 16-04-2019, Saat: 12:11
Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: uparlayan - 16-04-2019, Saat: 11:10
Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: uparlayan - 16-04-2019, Saat: 12:15
Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: SimaWB - 16-04-2019, Saat: 12:15
Cvp: Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: elixir84 - 16-04-2019, Saat: 12:30
Cvp: Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: OZCANK - 16-04-2019, Saat: 12:47
Cvp: Rakam ve Karakterli Toplama - Yazar: SimaWB - 16-04-2019, Saat: 13:03

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  fastreport nesnesinde ki memoları tek memo da toplama nmtsltn 13 2.123 23-11-2018, Saat: 15:53
Son Yorum: mcuyan
  Parayı çarpma ve toplama işlemi serhat 15 3.133 17-06-2017, Saat: 22:35
Son Yorum: meko



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi