Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SQL Lite Hk
#1
Bu SQL Lite mi çok dandik ben mi yanlış kullanıyorum anlamadım, Javada yeni database ve yeni tablo oluşturuyorum sorun yok, bir başka tablo oluşturuyorum ilk oluşturduğum tablo bozuluyor.
Basitçe mantığını öğrenebileceğim bir kaynak var mıdır SQL Lite için
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Kuvvete dayanamayan adalet aciz, 
Adalete dayanamayan kuvvet zalimdir.
WWW
Cevapla
#2
Ben Delphi de sürekli kullanırım Sqllite.. Hiçbir sorun yaşaadım. Hatta genel de mobil uygulamalarım da DB ye direk müdahale edeyim diye gizli bir yerin gizli bir tık olayına Sql kod yazıp sonucunu görebileceğim bir DBGrid yerleştirirm.. Yeni tablo da oluşturuyorum drop yada delete de ediyorum bir sorun yaşamadım.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#3
(21-04-2019, Saat: 22:08)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Ben Delphi de sürekli kullanırım Sqllite.. Hiçbir sorun yaşaadım. Hatta genel de mobil uygulamalarım da DB ye direk müdahale edeyim diye gizli bir yerin gizli bir tık olayına Sql kod yazıp sonucunu görebileceğim bir DBGrid yerleştirirm.. Yeni tablo da oluşturuyorum drop yada delete de ediyorum bir sorun yaşamadım.

Benim beceriksizliğimmiş Smile

Android tarafında Bir sınıf var içerisinde OnCreate metodu var ben bir kaç tablo için ayrı sınıflar yazmıştım OnCreate esnasında ilgili tabloyu create ediyordum.
Uygulamayı çalıştırırken ilk hangi sınıfı kullanırsam onun OnCreate metodu çalışıyormuş. bir defa bu metod çağrıldığında birden fazla sınıf ta olsa diğer sınıflardaki OnCreate metodu çağrılmıyor. yani database ilk oluşurken tüm tabloları birden oluşturmak gerekiyormuş. Yabancı olduğum bir yapı öğrenmeye çalışıyorum.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Kuvvete dayanamayan adalet aciz, 
Adalete dayanamayan kuvvet zalimdir.
WWW
Cevapla
#4
(21-04-2019, Saat: 18:50)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Bu SQL Lite mi çok dandik ben mi yanlış kullanıyorum anlamadım, Javada yeni database ve yeni tablo oluşturuyorum sorun yok, bir başka tablo oluşturuyorum ilk oluşturduğum tablo bozuluyor.
Basitçe mantığını öğrenebileceğim bir kaynak var mıdır SQL Lite için

Merhaba,
SQLite ile ilgili en güncel ve bir çok örnek uygulama barındıran kaynağa ulaşmak için Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. 629. - 689. sayfalarına bakabilirsiniz. 
Altmış sayfalık konu başlıkları yetersiz kaldığı durumda buradan yardımcı olmaya çalışalım. Smile
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#5
(21-04-2019, Saat: 18:50)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Bu SQL Lite mi çok dandik ben mi yanlış kullanıyorum anlamadım, Javada yeni database ve yeni tablo oluşturuyorum sorun yok, bir başka tablo oluşturuyorum ilk oluşturduğum tablo bozuluyor.
Basitçe mantığını öğrenebileceğim bir kaynak var mıdır SQL Lite için

Merhaba,

Single-connection bir bağlantı yapısı var. O yüzden debug yaparken SQLite Db Browser yazılımında kırılma yaşatıyor. Sorunun kaynağını tespit etmiş olduğunuz için ek bilgi ekliyorum;

Bir yapıcı metod ile bağlantı ve sorgu nesnelerini hazırlayın. Daha sonra iş sınıfı oluşturup tüm sql işlemlerinizi orada çözümleyin.


constructor TMySqliteManager.Create;
var
 path: string;
begin
 inherited Create;

{$IF DEFINED(ANDROID)}
 conn := TMyFDConnection.CreateConnection(TPath.Combine(TPath.GetDocumentsPath, 'DBADI.db'));
{$ELSE}
 path := ExtractFilePath(ParamStr(0));
 conn := TMyFDConnection.CreateConnection(TPath.Combine(path, 'DBADI.db'));
{$ENDIF}
 fdq :



constructor TMyFDConnection.CreateConnection(connectionString: string);
begin
 Self.Create;

 { Bağlantı oluştur }
 conn := TFDConnection.Create(nil);

 { Ayarlar }
 conn.LoginPrompt := false;
 conn.DriverName := 'SQLite';

 { Parametreler }
 conn.params.Database := connectionString;
 conn.params.DriverID := 'SQLite';

end;



Select

fdQuery := TFDQuery.Create(nil);
  fdQuery.Active := false;
 fdQuery.Connection := conn;
 fdQuery.SQL.Text := query;
 fdQuery.Active := true;
 fdQuery.Open;
 Result := fdQuery;


Insert-Update-Delete

  fdQuery := TFDQuery.Create(nil);
  fdQuery.Connection := conn;
 fdQuery.SQL.Text := query;
 fdQuery.ExecSQL;
 Result := 1;


FDQuery içine parametre geçmek için

 fdQuery.ParamByName(param.name).Value := param.Value;
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#6
(22-04-2019, Saat: 08:37)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(21-04-2019, Saat: 18:50)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Bu SQL Lite mi çok dandik ben mi yanlış kullanıyorum anlamadım, Javada yeni database ve yeni tablo oluşturuyorum sorun yok, bir başka tablo oluşturuyorum ilk oluşturduğum tablo bozuluyor.
Basitçe mantığını öğrenebileceğim bir kaynak var mıdır SQL Lite için

Merhaba,
SQLite ile ilgili en güncel ve bir çok örnek uygulama barındıran kaynağa ulaşmak için Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. 629. - 689. sayfalarına bakabilirsiniz. 
Altmış sayfalık konu başlıkları yetersiz kaldığı durumda buradan yardımcı olmaya çalışalım. Smile


Android Studio - Java da çalışıyorum abi Smile

SQL lite'dan ziyade benim sorunum, SQL lite'ın java tarafında kullanım mantığını bilmememden kaynaklıymış.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Kuvvete dayanamayan adalet aciz, 
Adalete dayanamayan kuvvet zalimdir.
WWW
Cevapla
#7
(22-04-2019, Saat: 09:29)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız....
Single-connection bir bağlantı yapısı var
....

Multi connection kullanmak ne kadar mümkün? Sanki bir yerlerde "mümkün, biri yazarken diğerleri beklemede kalıyor" gibi bir şeyler okumuştum.
Ağlarsa kablosuz ağlar, gerisi yerel ağlar...
Cevapla
#8
Ayni record uzerinde islem yaptiginizda lock a düşmemesi mucize olur..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#9
(22-04-2019, Saat: 23:17)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(22-04-2019, Saat: 09:29)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız....
Single-connection bir bağlantı yapısı var
....

Multi connection kullanmak ne kadar mümkün? Sanki bir yerlerde "mümkün, biri yazarken diğerleri beklemede kalıyor" gibi bir şeyler okumuştum.

Tek cihaz üzerinde istediğiniz kadar bağlantı açabilirsiniz. Multi-thread olarak kullanım tek bağlantı üzerinden yürütülmediği müddet kullanılabilir. Çalışma mantığı ile ilgili Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. var.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi