Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yavru formda sifre turetirken hata alıyorum.
#1
Öncelikle Selamlar

Ana formum ve buna baglı childformum var yavru forumda prosedürle sifre türetmek istiyorum ancak form2 üsütünde yazdıramıyorum
Ana forumda herhangi bir sıkıntı olmuyor Ancak yavru forumda hata veriyor.
P196Gd.png
4j4qV7.png
Cevapla
#2
Form2 oluşmamış gibi, Create metodunda yazdığın için olabilir, kontrol et istersen. Bu tarz durumlarda adım adım giderek kod akışında nerede hata olduğunu bulabilirsin.
Yalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim, edebiyattan kaçınmalıyım..
Cevapla
#3
Merhaba,
Implementation kısmında tanımladığınız metod, yalnızca aynı unit içerisindeki sınıf veya metolar tarafından kullanılabilir. 
Diğer sınıflar tarafından kullanılabilmesi için Interface tarafında bağımsız veya bir sınıf altında metod tanımı yapılmalıdır.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#4
Merhaba,

4 Adımda pratik çözüm:
1- Projenize yeni bir unit ekleyin. İsmini fonksiyonları tutacağınız ve daha sonradan size kolayca bulmanıza yarayacak türden bir şey koyun.
2- Bu unit'in interface alanında fonksiyonuzu tanımlayın.
3- Gövdesini implementation alanına koyun.
4- Form2'de ALT+F11 yaparak bu unit'i interface'e çağırın.

Artık kolaylıkla üretebilirsiniz.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#5
(24-04-2019, Saat: 09:31)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,

4 Adımda pratik çözüm:
1- Projenize yeni bir unit ekleyin. İsmini fonksiyonları tutacağınız ve daha sonradan size kolayca bulmanıza yarayacak türden bir şey koyun.
2- Bu unit'in interface alanında fonksiyonuzu tanımlayın.
3- Gövdesini implementation alanına koyun.
4- Form2'de ALT+F11 yaparak bu unit'i interface'e çağırın.

Artık kolaylıkla üretebilirsiniz.

Merhaba 
cevap için teşekkürler ancak yapamadım.
Cevapla
#6
(24-04-2019, Saat: 14:50)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(24-04-2019, Saat: 09:31)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,

4 Adımda pratik çözüm:
1- Projenize yeni bir unit ekleyin. İsmini fonksiyonları tutacağınız ve daha sonradan size kolayca bulmanıza yarayacak türden bir şey koyun.
2- Bu unit'in interface alanında fonksiyonuzu tanımlayın.
3- Gövdesini implementation alanına koyun.
4- Form2'de ALT+F11 yaparak bu unit'i interface'e çağırın.

Artık kolaylıkla üretebilirsiniz.

Merhaba 
cevap için teşekkürler ancak yapamadım.


Şifre üretme fonksiyonunuzun kodlarını burada paylaşın size harici unit dosyası olarak nasıl oluşturulacağını gösterelim. Akabinde projenizin olduğu dizine koyup Form2'nin kodlarında uses alanına bu ismi ekleyin ve fonksiyonunuzu çalıştırmaya başlayın.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#7
turet metodu şu haliyle TForm2 içersinde (public/private/protected/vs.) tanımlı değil. TForm2 içindeki private bölümüne metodunuzu tanımlarsanız ve metod içindeki Form2.edit.. ifadesini edit... şeklinde değiştirirseniz sorunun sanırım ortadan kalkacak  Rolleyes
Cevapla
#8
(24-04-2019, Saat: 15:50)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(24-04-2019, Saat: 14:50)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba 
cevap için teşekkürler ancak yapamadım.


Şifre üretme fonksiyonunuzun kodlarını burada paylaşın size harici unit dosyası olarak nasıl oluşturulacağını gösterelim. Akabinde projenizin olduğu dizine koyup Form2'nin kodlarında uses alanına bu ismi ekleyin ve fonksiyonunuzu çalıştırmaya başlayın.

Merhaba
Abdullah Bey su şekilde:
procedure turet;
const
 karakter='frgrhrhrh356214++';
var
i,istenen:integer;
sonuc:string;
begin
randomize;
for i:=1 to 5 do begin

istenen:=random(length(karakter))+1;
sonuc:=sonuc+karakter[istenen];
end;
form2.Edit1.Text:=sonuc;
end;
Cevapla
#9
(24-04-2019, Saat: 07:58)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
Implementation kısmında tanımladığınız metod, yalnızca aynı unit içerisindeki sınıf veya metolar tarafından kullanılabilir. 
Diğer sınıflar tarafından kullanılabilmesi için Interface tarafında bağımsız veya bir sınıf altında metod tanımı yapılmalıdır.

Merhaba bunu nasıl yapabilirim inceliyebilecegim bir kaynak önerebilirmisiniz.Nasıl tanımlıyacagımı bilmiyorum
Cevapla
#10
(28-04-2019, Saat: 22:52)burak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(24-04-2019, Saat: 07:58)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,
Implementation kısmında tanımladığınız metod, yalnızca aynı unit içerisindeki sınıf veya metolar tarafından kullanılabilir. 
Diğer sınıflar tarafından kullanılabilmesi için Interface tarafında bağımsız veya bir sınıf altında metod tanımı yapılmalıdır.

Merhaba bunu nasıl yapabilirim inceliyebilecegim bir kaynak önerebilirmisiniz.Nasıl tanımlıyacagımı bilmiyorum

Merhaba,
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız., tüm temel kavramlar detaylı olarak anlatılmıştır.
 
   
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Soket bağlantı hata penceresi ... Gürcan 0 39 Dün, Saat: 18:00
Son Yorum: Gürcan
  parent formda mouse sol klik çalışmıyor erdogan 5 231 18-06-2019, Saat: 14:30
Son Yorum: erdogan
  Delphi XE6'da oluşan XML XE'de farklı. WSDL Wizard hata yapar mı ? boreas 7 485 22-04-2019, Saat: 12:55
Son Yorum: boreas
  Alphaskin Componenti ile TeeChart kullanımında hata wiseman 5 317 16-04-2019, Saat: 13:24
Son Yorum: wiseman
  while ile sifre kontrolunu nasıl yapabilirim. burak 8 570 04-03-2019, Saat: 14:31
Son Yorum: ChangeoveR



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi