Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bir query'i birden fazla yerde nasıl kullanırım ?
#1
Detayı burada açıklayım Smile Müşteri  sorgu query'im var. select * firma_ara(:ara) misal. Ve ben bu query'i her forumda kullanıyorum.  Data module koyup hepsinden erişirsemde birinde arattığım sorgu sonucu haliyle hepsinde aynı oluyor.  Her forumda ayrı olsun dedinmi 30-40 query.si olan forumlar oluyor. Ve bir değişiklik yapmak ciddi sıkıntı oluyor. Sizler bu sorunu nasıl aşıyorsunuz bunu öğrenmek istedim.
Topluluk mopluluk yok :/
Cevapla
#2
Aşağıdaki gibi olabilir 

Bir metod yaz.
Input parametre olarak datasource'u gönder.
Assigned(Datasource.dataset) =
  •   false ise query'yi create et, yapmak istediğini yap
  •   true ise ilgili query'yi kullarak yapmak istediğini yap
Cevapla
#3
Bunu ana formda bir string'e yaz. Her form da query ve datasource leri çalışma anında oluşturup SQL için ana formdaki string i çek ve gridlere bağla. Ana form daki string i değiştirince hepsinde değişsin.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#4
Selamlar,
Ben bu tip durumlar için, sorgu yapacağım formdaki bir değişkene parametre göndererek, sorgunun hangi formdan geldiğini yazıyorum. Dolaysısı ile, sadece o formdaki query çalışarak veriyi sorguluyorum.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#5
Bu tarz durumlar için her veritabanı tablonuzu yöneten bir sınıf oluşturun. Müşteri için MusteriManager gibi, bu sınıfın içerisine Manager sınıfından miras alın. Manager isminde soyut bir sınıf oluşturup veritabanı işlemleri için standart metodları ekleyin. (Insert, Update, Delete, Select, SelectList) Sonra generics olarak tablonun birebir model sınıfını oluşturup bu manager sınıfına ekleyin. Artık veritabanınızdan müşteri tablosu ile işlem yapabilir haldesiniz. Manager sınıfı oluşuturup sadece musteriManager.GetList metodu ile çağırabilirsiniz. Böylece iş yapan sınıfınız (manager) kendi içinde gereken datasetleri oluşturup işi bitince ortadan çekileceği için bir karışıklık oluşturmaz.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Form içinde exe nasıl çalıştırılır? Cyb3r 2 315 04-07-2019, Saat: 09:53
Son Yorum: Cyb3r
  [Çözüldü] - Google Cloud Platformunda OAuth 2.0 ile Dinamik Token Nasıl Alınır? Fesih ARSLAN 14 1.044 21-05-2019, Saat: 13:11
Son Yorum: Bay_Y
  Windows Oturumu Açılmadan Program Nasıl Çalışır theSinan 15 1.418 15-04-2019, Saat: 00:15
Son Yorum: theSinan
  StatusBar nasıl resim ekliyebilirim? burak 6 577 12-04-2019, Saat: 18:55
Son Yorum: SimaWB
  while ile sifre kontrolunu nasıl yapabilirim. burak 8 678 04-03-2019, Saat: 14:31
Son Yorum: ChangeoveR



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi