Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Veritabanindan Word dosyasina veri eklemek
#11
Rica ederim arkadaşlar.

Kodda düzeltme yaptım, düzeltme notunu da düştüm ama merak edenler için neyi düzelttiğimi belirteyim düzeltilen konu da  önemli bir disiplin çünkü.

Var
  Word        : String;
  Integer     : string;
begin
 Integer := 'Delphi';
 Word    := 'Can';
 ShowMessage( Integer + Word );
end;

bu örnek her nekadar sorunsuz çalışsa da benzeri bir durumu kodda düzelttim. 

- Delphi bize diğer dillerdeki kadar katı davranmıyor olsa da bu güzelliği suistimal etmeye lüzum yok  Wink

- Değişken ismini Word olarak vermişim başına tip adını kıracak bir prefix koymayı ihmal etmişim, onu aWord olarak düzelttim.

Başarılar.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla
#12
(09-05-2019, Saat: 10:33)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Rica ederim arkadaşlar.

Kodda düzeltme yaptım, düzeltme notunu da düştüm ama merak edenler için neyi düzelttiğimi belirteyim düzeltilen konu da  önemli bir disiplin çünkü.

Var
  Word        : String;
  Integer     : string;
begin
 Integer := 'Delphi';
 Word    := 'Can';
 ShowMessage( Integer + Word );
end;

bu örnek her nekadar sorunsuz çalışsa da benzeri bir durumu kodda düzelttim. 

- Delphi bize diğer dillerdeki kadar katı davranmıyor olsa da bu güzelliği suistimal etmeye lüzum yok  Wink

- Değişken ismini Word olarak vermişim başına tip adını kıracak bir prefix koymayı ihmal etmişim, onu aWord olarak düzelttim.

Başarılar.

Hocam Sorunsuz Çalışıyorsa Ne gibi olumsuzluları vardır ?
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Sadece Hobiciyim..
WWW
Cevapla
#13
Güzel soru.

- Kod terbiyesi diyelim.

- Beşeri hayatta terbiyesizlik kişiler arasında ayıplanır ama hayatın akışını dolaylı etkiler ya o bakımdan. Burada da farklı diller/disiplinlerde çalışırken elimizi kötü alıştırmamak adına. 

- Java'ya alternatif Kotlin için de derler ya hemen göze çarpan şey, kullanıcı tarafından değişkene tip tanımı yapılmadığı halde, bu değişkene atanan değer ne tipte ise kendiliğinden Kotlin yakasından değişken tipi tanımlaması otomatik yapılmış sayılıyor. (kod tamamlama ile de değil)

- Yoksa Delphi "siz algoritmaya odaklanın, küçük şeyleri bana bırakın" dercesine bizi kolluyor gördüğünüz gibi.   Angel
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif


Cevapla
#14
Hocam denedim ve oldugunu bildirmek isdedim, her ne zaman bir problemim olsa , Hizir gibi yetisiyorsun, Allah senden razi olsun, Allah ne muradin varsa versin. Keske elimden birsey gelsede bu yardimlarinin altinda ezilmesem. Olurda bir gün bir yardimim dokunabilirse ne mutlu bana.

Tessekürler.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Comport veri okuma klavye 16 296 18-06-2019, Saat: 17:19
Son Yorum: boreas
  Parça Parça veri gönderme onurakman 1 153 08-06-2019, Saat: 18:08
Son Yorum: masteryoda
  [ÇÖZÜLDÜ] Veritabanından hızlı veri çekmek için tavsiye wiseman 6 272 31-05-2019, Saat: 22:34
Son Yorum: frmman
  Veri tabanına aynı değeri tekrarlama arsl01 21 656 03-05-2019, Saat: 11:34
Son Yorum: edo
  Fastreport nesne kontrolu ve veri yazma cinarbil 3 207 18-04-2019, Saat: 08:16
Son Yorum: cinarbil



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi