Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çözüldü-store procedurde değişken kullanma sorunu
#1
arkadaşlar ibexpertde veritabanına procedure tanımladım.

ID değerini delphi tarafından gönderip proceudre çalıştırmam lazım yaşadığım sorun şöyle

ID=1 yaptığımda sorun yok 
ID=KIM yaptıgımda hata alıyorum

neyi yanlış yapıyorum acaba
saygılarımla

eBHu50.jpg
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
iyne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Cevapla
#2
":" karakteri eksik görünüyor. Ayrıca geriye değer dönmeyecekse "suspend" kullanılmaz.

where id = :kim;
Cevapla
#3
(05-05-2019, Saat: 20:56)anemos Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ":" karakteri eksik görünüyor. Ayrıca geriye değer dönmeyecekse "suspend" kullanılmaz.

where id = :kim;

teşekkürler hocam ilk tecrübemdi. sayenizde çözüldü.

hocam delphi tarafından KIM değişkenine aşagıdaki şekilde paremetre göndermeye çalışınca 
@ KIM değişkeni bulunamadı diyor.

bu kodda gözden kaçırdığım ne acaba 
saygılar sunarım.

Kod:
procedure TfrmMain.Button1Click(Sender: TObject);
var
id:integer;
begin
id:=1;

//IBStoredProc1.Database.Name:='IBDatabase1';
//IBStoredProc1.Database.DatabaseName:='TRIGER.fdb';
//IBTransaction1.StartTransaction;

IBStoredProc1.StoredProcName:='SIL';
IBStoredProc1.Prepare;
IBStoredProc1.ParamByName('@KIM').AsInteger :=id;
IBStoredProc1.ExecProc;
IBStoredProc1.Unprepare;
IBTransaction1.Commit;
end;

IBStoredProc1.StoredProcName:='SIL';
IBStoredProc1.Prepare;
IBStoredProc1.Params.ParamByName('KIM').AsInteger :=id;
IBStoredProc1.ExecProc;
IBStoredProc1.Unprepare;
IBTransaction1.Commit;

şeklinde düzeltince çalıştı
sorun çözüldü çok teşekkür ederim saygılar sunarım
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
iyne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  çözüldü- DBeaver editöründe yeni veritabanı oluşturma sadikacar60 9 508 16-02-2019, Saat: 22:44
Son Yorum: sadikacar60
  master detail yapısı ve bileşenleri [Çözüldü] Lord_Ares 8 856 18-09-2018, Saat: 18:15
Son Yorum: ahmet_sinav
  Firebird de Enter karakter sorunu çözümü mcuyan 2 520 01-07-2018, Saat: 14:31
Son Yorum: klavye
Question Query Plan Index Sorunu ozcanm 4 687 04-06-2018, Saat: 09:12
Son Yorum: ozcanm
  Firebird index sorunu quake16 4 1.184 07-03-2017, Saat: 18:14
Son Yorum: masteryoda



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi