Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu listeyi hangi komponentle yapabilirim?
#1
Huh Aşağıdaki gibi bir bir liste yapıp seçim yaptırmak istiyorum. CheckListBox gibi ama aşağıdaki gibi grup başlıklarıda olacak. cxgrid'te tek kolon olacak sekilde gruplama yaparak yapabliyorum. Ama istediğim aşağıdaki gibi yan yana yazacak yani columns en az 3 olacak . cx grid te böle bir özellik yok CheckListBox tete cxgrid teki gibi gruplayarak listeleme imkanı yok. İsteğimi anlatabildim umarım.

Sebzeler            Diğer                          sıcaklar
[]Domates          []avakado                    []çay
[]soğan              []muz                          [] kahve
[]pırasa              []ananas                       
                         []fasulye                       soğuklar
Meyvele         [] patlıcan                    [] su 
[]Elma               []bamya                       []kola
[]armut
[]çilek
Cevapla
#2
hocam TRzCheckList kullanırsan sanırsam çözüm olur. Benzer bir örneği bende yapmıştım. sıkıntı olursa DM ata bilirsiniz.
Cevapla
#3
(22-05-2019, Saat: 22:20)odemir01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.hocam TRzCheckList kullanırsan sanırsam çözüm olur. Benzer bir örneği bende yapmıştım. sıkıntı olursa DM ata bilirsiniz.

DM üzerinden yapmaktansa herkese açık bir platformdan heleki bilginin paylaşımı gibi bir platformdan herkesin bir gün işine yarayabilir diye paylaşmak daha güzel olmazmı çözümlerimizi
Bu platformun amacı buna uygun değilmidir sizce
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Cevapla
#4
(23-05-2019, Saat: 11:34)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(22-05-2019, Saat: 22:20)odemir01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.hocam TRzCheckList kullanırsan sanırsam çözüm olur. Benzer bir örneği bende yapmıştım. sıkıntı olursa DM ata bilirsiniz.

DM üzerinden yapmaktansa herkese açık bir platformdan heleki bilginin paylaşımı gibi bir platformdan herkesin bir gün işine yarayabilir diye paylaşmak daha güzel olmazmı çözümlerimizi
Bu platformun amacı buna uygun değilmidir sizce

Kesinlikle katılıyorum.
Cevapla
#5
Ben olsam 3. parti componetlere girmeden kendim runtime da Checkbox + Groupbox create ederim.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#6
ben aşağıdaki kod ile gruplandırılmış işlemleri yaptım. Runtime da oluşturmak daha mantıklı oluyor. ama form üzrine neneleri düzgün yerleştirmek ciddi bir matematik gerektirdiği için ben beceremedim.
var
 clbListe: TRzCheckList;
begin
 clbListe.Items.BeginUpdate;
 grb := '';
 while Not Q_Temp2.Eof do
 Begin
   if grb <> Q_Temp2.Fieldbyname('GRUP_ADI').AsString then
   Begin
     grb := Q_Temp2.Fieldbyname('GRUP_ADI').AsString;
     clbListe.AddGroup(grb);
   End;

   clbListe.Items.Add(Q_Temp2.Fieldbyname('TETKIK_ADI').AsString);
   Q_Temp2.Next;
 End;
 clbListe.Items.EndUpdate;
end;
Cevapla
#7
(23-05-2019, Saat: 12:41)odemir01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.ben aşağıdaki kod ile gruplandırılmış işlemleri yaptım. Runtime da oluşturmak daha mantıklı oluyor. ama form üzrine neneleri düzgün yerleştirmek ciddi bir matematik gerektirdiği için ben beceremedim.
var
 clbListe: TRzCheckList;
begin
 clbListe.Items.BeginUpdate;
 grb := '';
 while Not Q_Temp2.Eof do
 Begin
   if grb <> Q_Temp2.Fieldbyname('GRUP_ADI').AsString then
   Begin
     grb := Q_Temp2.Fieldbyname('GRUP_ADI').AsString;
     clbListe.AddGroup(grb);
   End;

   clbListe.Items.Add(Q_Temp2.Fieldbyname('TETKIK_ADI').AsString);
   Q_Temp2.Next;
 End;
 clbListe.Items.EndUpdate;
end;

teşekkür ederim. aynı şekilde CxCheckListBox ile yapmaya çalıştım. Ama Bunun .AddGroup gibi bir özelliği olmadığı için yerine normal AddItem ile  ekledim. ama bu seferde grupta  check işareti kalıyor :Smile check işaretini  nasıl o satırda kaldırabiliriz bunun bir yöntemi var mıdır?  ondrawitem event inda denedimde olmadı.
Cevapla
#8
(22-05-2019, Saat: 08:56)samsaros@gmail.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Huh Aşağıdaki gibi bir bir liste yapıp seçim yaptırmak istiyorum. CheckListBox gibi ama aşağıdaki gibi grup başlıklarıda olacak. cxgrid'te tek kolon olacak sekilde gruplama yaparak yapabliyorum. Ama istediğim aşağıdaki gibi yan yana yazacak yani columns en az 3 olacak . cx grid te böle bir özellik yok CheckListBox tete cxgrid teki gibi gruplayarak listeleme imkanı yok. İsteğimi anlatabildim umarım.

Sebzeler            Diğer                          sıcaklar
[]Domates          []avakado                    []çay
[]soğan              []muz                          [] kahve
[]pırasa              []ananas                       
                         []fasulye                       soğuklar
Meyvele         [] patlıcan                    [] su 
[]Elma               []bamya                       []kola
[]armut
[]çilek

Devexpress Cardview işini görebilir. İncele istersen
Cevapla
#9
(23-05-2019, Saat: 18:24)emrgln Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(22-05-2019, Saat: 08:56)samsaros@gmail.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Huh Aşağıdaki gibi bir bir liste yapıp seçim yaptırmak istiyorum. CheckListBox gibi ama aşağıdaki gibi grup başlıklarıda olacak. cxgrid'te tek kolon olacak sekilde gruplama yaparak yapabliyorum. Ama istediğim aşağıdaki gibi yan yana yazacak yani columns en az 3 olacak . cx grid te böle bir özellik yok CheckListBox tete cxgrid teki gibi gruplayarak listeleme imkanı yok. İsteğimi anlatabildim umarım.

Sebzeler            Diğer                          sıcaklar
[]Domates          []avakado                    []çay
[]soğan              []muz                          [] kahve
[]pırasa              []ananas                       
                         []fasulye                       soğuklar
Meyvele         [] patlıcan                    [] su 
[]Elma               []bamya                       []kola
[]armut
[]çilek

Devexpress Cardview işini görebilir. İncele istersen

Card view benim mantığın biraz dışında gibi gözüküyor. farklı ürün gruplarında farklı sayıda ürünler içerecek ve bunların bir sayfada gözükebilmesi gerekiyor. ekranı hiç kaydırmadan hızlı giriş yapıılabilecek amaç bu. normalde cxgrid ile grouplayaıp yaptım ama cxgrid de tek kolon oluyor asaşğı doğru uzuyor. cxchecklistbox ilede group ekleme olmadığı için group adlarının basınada işaret koyuyor onu kaldıramadım. farklı bir görüşü olan paylaşabilirse sevinirim.
Cevapla
#10
Bu tarz spesifik durumlar için kendinize özgü komponent mantığı oluşturmanızda büyük fayda var. Çünkü piyasadaki hiçbir komponent bir adisyon menüsü seçmeye yönelik tasarlanmadı.

Benim önerim şu şekilde;

Her stok grubunu bir groupbox içerisinde çalışma anında oluşturun.
Her stok kartını bir buton olarak bağlı olduğu groupbox'ın içinde çalışma anında oluşturun.
Her stok kartının OnClick olayında seçtim/bıraktım mantığında çalışacak bir fonksiyon ile bağlayın ve içerisinde tutacağınız bilgi ile (Tag olabilir veya başka bir alan) hangi butona basıldığını tespit edin.
Arayüz iyileştirmesi için Layout komponentlerini ve Alignment özelliklerini kullanın.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  while ile sifre kontrolunu nasıl yapabilirim. burak 8 820 04-03-2019, Saat: 14:31
Son Yorum: ChangeoveR
  Veritabanında hangi parasal değer olmalı Lord_Ares 4 737 13-02-2019, Saat: 00:18
Son Yorum: Bay_Y
  AES 256 ile Şifreleme nasıl yapabilirim? Cyb3r 7 1.801 26-11-2018, Saat: 13:17
Son Yorum: r3n4m3
  Hangi sürüm delphi kullanmalıyım ? seci20 9 1.218 14-07-2018, Saat: 18:42
Son Yorum: SercanTEK
  Hangi veritabanı kullanılmalı? Halil Han Badem 23 3.954 23-10-2017, Saat: 13:08
Son Yorum: Abdullah ILGAZ



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi