Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IIS de ISAPI DLL Çalıştırma
#1
Merhabalar 
Unigui de yazdığım projeyi dll e çevirdim
Server 2008 bilgisayara attım ancak bir türlü çalıştıramadım.
exe olarak da attım oda çalışmıyor. 
İkisi farklı mevzulardan dolayı çalışmıyor büyük ihtimalle. Exe tray de çalışıyor.Browserda server monitor açıyorum veya Localhost:8077 yi açıyorum hiçbirşey gelmiyor.
2 gündür bu işle meşgulüm Uniguinin ve delphican ailesindeki dökümanların tamamını okudum resimli anlatım ayarını yaptım ama olmuyor.
yardımcı olurmusunuz ?
Cevapla
#2
uniguinin runtime dosyalarını sunucuya yüklediniz mi?
runtime dosyalarını yuklediyseniz ve iis ayarlarını da düzgün yaptıysanız çalışması lazım
WWW
Cevapla
#3
Merhaba,

Eğer sizi yanlış anlamadıysam uygulamanız geliştirme yaptığınız sistemde çalıştığı halde Windows Server üzerinde çalışmıyor. Bunun en öncelikli nedenlerinden bir tanesi UniGUI uygulamasının temel ihtiyacı olan Sencha kütüphanelerinin Server sisteminiz üzerinde kurulu olmamasından kaynaklıdır.

Eğer Lisanslı bir UniGUI kullanıcısı iseniz UniGUI 'nin RunTime Installer paketini sunucu üzerinde kurmanız yeterlidir. Eğer Ücretsiz Deneme sürümü kullanıyorsanız uniGUI 'nin kullandığınız ücretsiz sürümünü sunucunuz üzerinde kurmalısınız.
Ayrıca olası IIS ayarları ile ilgili sorunlarla uğraşmamak için en azından şimdilik uygulamanızı sunucu sistemde EXE halinde çalıştırmayı deneyin.
Cevapla
#4
exe olarak da deniyorum çalışmıyor.
*.exe [TUniServerModule]:Server First Init.
*.exe 00001CEC: 15:44:09 [TUniServerModule]:Starting HTTP Server on Port: 8077...
*.exe 00001CEC: 15:44:09 [TUniServerModule]:HTTP Server Started on Port: 8077
*.exe 000020F8: 15:44:28 [127.0.0.1]:Exception : Cannot load client library : Addr: $0091174D


log dosyasında bu yazıyor
Cevapla
#5
(30-05-2019, Saat: 07:27)dkadir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.exe olarak da deniyorum çalışmıyor.
*.exe [TUniServerModule]:Server First Init.
*.exe 00001CEC: 15:44:09 [TUniServerModule]:Starting HTTP Server on Port: 8077...
*.exe 00001CEC: 15:44:09 [TUniServerModule]:HTTP Server Started on Port: 8077
*.exe 000020F8: 15:44:28 [127.0.0.1]:Exception : Cannot load client library : Addr: $0091174D


log dosyasında bu yazıyor


Merhaba;

Sorunu çözmek için; adım adım gidelim.

1-FMSoft_uniGUI_Complete_Runtime ve FMSoft_uniGUI_Theme_Pack ilgili server'a yüklediğinizden emin olun.
2-Port'u delphi içinden başka bir port olarak atamadığınızdan emin olun.
3-System Tray'daki Unigui Server sağ tıklayıp Restore deyin çıkan ekranda Manage/Server Monitor deyin böylelikle server çalışıyormu öncelikle bunu kontrol edin ve hangi portu atadığınızdan emin olmuş olursunuz.

Yukarıdaki kontrollerden sonra çalışması gerekir, eğer hata alırsanız explorer ekran görüntüsünü buraya yükleyin birlikte bakalım.

İyi çalışmalar.
Cevapla
#6
Merhaba,

Öncelikle size daha önceki mesajlarda da bahsedildiği gibi Sunucu tarafındaki çalışma zamanı kütüphanelerini doğru kurduğunuzdan emin olmanız gerekli. Bu nedenle size önerim öncelikle UniGUI kurulum dizinindeki örnek projelerden ClientInfo isimli klasördeki projeyi derleyin. Varsayılan olarak derleme uzantısı .exe dir. Bu dosyayı sunucuza yükleyin. Bahsi geçen örnek uniGUI nin kendi çalışma zamanı kütüphanelerinden başka hiçbir şeye ihtiyaç duymaz. Dolaysıyla herşey doğru kurulduysa proje çalışacaktır. Eğer bu projede sorun yaşarsanız o halde çalışma zamanı kütüphanelerini kuramamışsınızdır.

Aksi halde ClientInfo projesinin sorunsuz çalışması durumunda ise bu sefer hatanın üzerinde çalıştığınız projede kullandığınız herhangibi kütüphane dosyasının sunucu tarafında eksik olması ihtimalinde aramak gerekebilir. Örneğin projeniz MySQL veritabanını kullanıyorsa bu projeniz ile aynı dizinde libmysql.dll dosyasınında olmasını gerektirir. Diğer yandan UniGUI örnek projelerinin birçoğunda ClientDataSet bileşenini kullanır. Yine aynı şekilde bu bileşende sunucu tarafında midas.dll dosyasının varlığını gerektirir.
Cevapla
#7
dediklerinizi yaptım çalıştı
veritabanından da sıkıntı çıkıyor olabilir.

ben delphi tarafında önceden editlerin keypress olayına aşağıdaki kodu yazıyordum gayet başarılı(Türkçe harf dahil) büyük harfe çeviriyordu. Ama bu kod unigui de çalışmıyor.
Property den UpperCase yaptığımda görüntüde büyük görünüyor arka taraf da küçük oluyor ki , kullanıcı adı yanlış diyor . en hızlı büyük harfe çevirmeyi nasıl yaparım ?
Cevapla
#8
Merhaba,
Ekstra kod yazmadan standart metotlarla küçük-büyük harf veya sözcük dönüşümü yapabilirsiniz.
Daha önce bu konuda Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. bulunmuştum.
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#9
(31-05-2019, Saat: 18:11)dkadir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.dediklerinizi yaptım çalıştı
veritabanından da sıkıntı çıkıyor olabilir.

ben delphi tarafında önceden editlerin keypress olayına aşağıdaki kodu yazıyordum gayet başarılı(Türkçe harf dahil) büyük harfe çeviriyordu. Ama bu kod unigui de çalışmıyor.
Property den UpperCase yaptığımda görüntüde büyük görünüyor arka taraf da küçük oluyor ki , kullanıcı adı yanlış diyor . en hızlı büyük harfe çevirmeyi nasıl yaparım ?

Muhtemelen "ı" ve "i" harflerinin çevrimlerinde problem yaşamışsınızdır. En hızlı nasıl yapılacağı konusunda ise ilgili çevrim işlemlerini istemci tarafında yani tarayıcısı üzerinde yapmanız gerekmekte. Bunun için formunuz üzerindeki ilgili edit kutusuna tıklayın ve ardından Object Inspector penceresinde sırası ile ClientEvents -> ExtEvents özelliğine tıklayın. Açılan formda keypress ibareli ifadenin yanındaki kutuya çift tıklayın. Yan tarafta function keypress ile başlayan ifade tam olarak aşağıdaki şekilde olmasını sağlayın.

function keypress(sender, e, eOpts)
{

 e = event;
 if(e.keyCode == 305) {
  sender.setValue(sender.getValue() + "I");
  e.preventDefault();
 } else 
 if(e.keyCode == 105) {
  sender.setValue(sender.getValue() + "İ");
  e.preventDefault();
 } else {
  var _username = sender.getValue() + String.fromCharCode(e.keyCode).toUpperCase();
  sender.setValue(_username);
  e.preventDefault();
 }
 
}
Cevapla
#10
Fesih abi söylediğin fonksiyonu unigui çalıştırmadı.
delphi.developer dediğin şekilde yaptım oldu teşekkürler yardımlarınız için
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Question unigui Standalone Server / ISAPI Module masteryoda 8 2.800 28-11-2018, Saat: 10:06
Son Yorum: pro_imaj



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi