Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
web servis ile veritabanı bağlantısı nasıl yapılır?
#1
Herkese Merhabalar
Delphi programlamada yeniyim.İnternetten araştırdığım kadarı ile   kendi çapımda web servis'i(basit hesap makinesi tarzında) olusturdum.
SOAP server aplication meydana getirdim.VLC form oluşturarak kulanıcıların kullanması için bir arayüz meydana getirtim(client).Web servervis ile client
arasını WSDL importer ile bagladım.
kullanıcıdan alınan iki sayıyı web serviste toplayıp sonucu geri döndüren basit bir web servis meydana getirdim.web servis çalışıyor.
Benim istediğim şey   benim bir tane database'im var ve ben bu  database içerisnde kişi aramak istiyorum.Kullanıcı arayüzünde bir tane grid nesnesi oluşturarak
bir tane edittext yerleştirip (örneğin ali ismindeki kişileri getirmek istiyorum) butona basınca ali ismindeki kişilerin bilgileri bana gelsin istiyorum grid nesnesinde görülsün
görülsün istiyorum.Web servis ile database'i nasıl bir birine bağlacağım.veritabanım oracle 11g r2 ,Odac component leri mevcut 
Saygılar...


Ek Dosyalar Resimler
   
Cevapla
#2
Ben sizin yerinizde olsaydım. SOAP yerine DataSnap mimarisine yönelirdim.
Cevapla
#3
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. makalelerine gözatabilirsiniz.

Bunun dışında yazdığınız web methodlar içerisinde,
veriyi okuduktan sonra, istemciye geriye göndermek kalıyor.Bunun için Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. sınıfını arastırabilirsiniz.

Daha önce sorunuza benzer, baska bir soru için yazılmış Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. inceleyebilirsiniz.

Özetle; Veritabanı bağlantısı yapıp veri okuma kısmını geçtiyseniz, okuduğunuz veriyi TRemotable sınıfından miras alan alt bir sınıf verisine dönüştürüp geriye döndürmek kalıyor.

Kolay gelsin.
WWW
Cevapla
#4
Merhabalar

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

makalede güzel bir örnek var bence yardımcı olacaktır
Web Site : Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Facebook Page : Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  UniChart Çizim Alanını Panele Nasıl Sığdırabilirim? Fesih ARSLAN 5 361 10-06-2019, Saat: 12:20
Son Yorum: Fesih ARSLAN
  UniGUI UniTreeView Item (Node) Aralığı Nasıl Ayarlanır? Fesih ARSLAN 3 306 10-06-2019, Saat: 12:18
Son Yorum: Fesih ARSLAN
  Web Servis Client - Çok büyük response myasa 3 268 28-05-2019, Saat: 12:29
Son Yorum: r3n4m3
  UniGui-de yapılmış proqrama port yazmadan nasil ulaşıla biliriz? BlackHawk 5 844 09-12-2018, Saat: 17:18
Son Yorum: mrmarman
  UniGui DBGrid yazı fontları nasıl küçültülüyor? selchuk 9 1.303 11-10-2018, Saat: 17:12
Son Yorum: elixir84



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi