Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
argument out of range
#11
(06-06-2019, Saat: 12:32)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(06-06-2019, Saat: 12:29)harezmi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.yok böyle de olmadı maaleef

ShowMessage(ADOQuery1.Parameters.Count.ToString);
Buradan aldığınız sonuç nedir?

normalde 0 sonucunu alıyorum ama adoq'un parameters özellğine a isminde bir parametre tanımlayıp kodları da şu şekilde düzenleyince 
adoq1.SQL.Clear;
adoq1.sql.add('select * from users_tbl where users_kullanici=:a');
adoq1.Parameters.ParamByName('a').Value:=edit4.Text;
adoq1.Open;

messageboxtan 1 sonucu dönüyor ama hata değişmiyor
Cevapla
#12
(06-06-2019, Saat: 12:36)harezmi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(06-06-2019, Saat: 12:32)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
ShowMessage(ADOQuery1.Parameters.Count.ToString);
Buradan aldığınız sonuç nedir?

normalde 0 sonucunu alıyorum ama adoq'un parameters özellğine a isminde bir parametre tanımlayıp kodları da şu şekilde düzenleyince 
adoq1.SQL.Clear;
adoq1.sql.add('select * from users_tbl where users_kullanici=:a');
adoq1.Parameters.ParamByName('a').Value:=edit4.Text;
adoq1.Open;

messageboxtan 1 sonucu dönüyor ama hata değişmiyor

O halde ParamByName metodunu kullanın ve hemen ardındaki open satırı yerine (open metodunu silin), prepared ve ExecSQL metodlarını kullanın.
adoq1.Prepared := True;
adoq1.ExecSQL;
While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
WWW
Cevapla
#13
programı çalıştırdığımda form create edilirken adoquery nesnesi default olarak false geldiğinden bu hatayı veriyormuş. propertiesten active özelliğini true yapınca hata ortadan kalktı.
özellikle de programalam konusunda benim gibi çok fazla tecrübe sahibi olmayan kimseler için basit bir sorun bazan bu şekilde günlerce içinden çıkılmaz hale gelebiliyor. bu yüzden kıymetli vaktini ayırarak bilgi ve tecrübesini paylaşan ve yardımcı olmaya çalışan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. herkese hayırlı bayramlar
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi