Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
delphi'de Raporlama
#1
Merhabalar Delphi'de fastreport kullanarak raporlama yapmak istiyorum. tam olarak yapmak istediğim şey şu:

kullanıcı dbgrid nesnesindeki kayıtlardan seçilenlerin başka bir dbgride eklenmesini ve yeni dbgriddeki kayıtların yazdırılmasını istiyorum. yada dbgridin çoklu seçim seçeneğiyle de seçili kayıtların yazdırılması olabilir. yada varsa başka bir yöntemle. kısacası dbgriddeki tüm kayıtları değilde sadece seçilecek kayıtları raporlamak istiyorum. nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?
Cevapla
#2
(15-06-2019, Saat: 07:32)harezmi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhabalar Delphi'de fastreport kullanarak raporlama yapmak istiyorum. tam olarak yapmak istediğim şey şu:

kullanıcı dbgrid nesnesindeki kayıtlardan seçilenlerin başka bir dbgride eklenmesini ve yeni dbgriddeki kayıtların yazdırılmasını istiyorum. yada dbgridin çoklu seçim seçeneğiyle de seçili kayıtların yazdırılması olabilir. yada varsa başka bir yöntemle. kısacası dbgriddeki tüm kayıtları değilde sadece seçilecek kayıtları raporlamak istiyorum. nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Fastreport dbgrid e değilde frxDBDataset e göre raporlanıyor. ikinci bir adoqueryle diğer dbgrid deki seçtiğin satırları filitreyerek yapabilirsin.
Cevapla
#3
aslında takıldığım nokta diğer dbgride seçili satırları eklemek. yani dbgrid1 e tıklayınca seçili kaydı dbgrid 2 ye aktarabilirsem sorunu çözeceğim sanırım
Cevapla
#4
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#5
(15-06-2019, Saat: 07:32)harezmi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhabalar Delphi'de fastreport kullanarak raporlama yapmak istiyorum. tam olarak yapmak istediğim şey şu:

kullanıcı dbgrid nesnesindeki kayıtlardan seçilenlerin başka bir dbgride eklenmesini ve yeni dbgriddeki kayıtların yazdırılmasını istiyorum. yada dbgridin çoklu seçim seçeneğiyle de seçili kayıtların yazdırılması olabilir. yada varsa başka bir yöntemle. kısacası dbgriddeki tüm kayıtları değilde sadece seçilecek kayıtları raporlamak istiyorum. nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Merhabalar,

Bunun için hocamızın bahsetmiş olduğu link'i öncelikle inceleyin.
(15-06-2019, Saat: 17:05)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Sonrasıda size kalmış.

1.
Döngüden gelen sonuçları (seçilmiş kayıtları, yukarıda hocamızın verdiği link mevcut.) isterseniz bir ClientDataset/MemTable/VirtualTable (Hafıza) kullanıp aktarımları yapmak. Sonrasında oluşturduğunuz ClientDataset/MemTable/VirtualTable ile fastreport'u kendi bileşeni olan DB bağlantısı için frxDBDataset'i bağlamak.

Raporunuza da frxDBDataset i bağlayarak sonuçları ekrana listelemek/raporlamak.

2.
Döngüden aldığınız ID (tablo alanı) bir değişkene atıp sonrasında bu değişkeni yeni bir sql ile sorgulatıp sonuçları bağlayabilirsiniz. (frxDBDataset)

Daha farklı alternatiflerde üretebilirsiniz.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#6
hocam verdiğim linkden ID'leri alıp başka bir query nesnesinde göstertin bu nesneyi frxdatasete bağlayın. işlem okeydir.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi Rest Api yhackup 20 3.548 01-10-2019, Saat: 18:30
Son Yorum: Mert_37
  Delphi'den SP ile kayıt Aktolgali 4 211 30-09-2019, Saat: 23:05
Son Yorum: Aktolgali
  Delphi & C# & Java Tuğrul HELVACI 25 1.258 30-09-2019, Saat: 10:36
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  Delphi Yeni Sürümlerde Fonksiyon Tanımlama Hayati 4 171 30-09-2019, Saat: 10:05
Son Yorum: Fesih ARSLAN
  Delphi Örnek Login Ekranı mehmetalpgozbasi 9 1.356 18-09-2019, Saat: 12:55
Son Yorum: wiseman



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi