Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pic 18F4520 ile seri haberleşme sorunu
#1
Merhaba

Daha once yazilmis ve hali hazirda calisan bir pic devresine seri port ile haberlesme yapilarak mkine/pc calisiyor. Pc uzerindeki uygulamayi degistirmeye yeniden yazmaya calisiyorum. Fakat pc nin seri haberlesme yaptigi pic 18f4520 e baglanti kuramiyorum. Nrcomm bileseni ile pseri porttan gelen veriyi okuyabiliyorum (9600- 8N1). 
Gelen veri sadece 0 ve 1 lerden olusuyor.
0000000000 000000000000000<cr><lf>
Pic tarafini yazan kisiye ulasamadim o yuzden deneme yani
lma ile devam ediyorum. Hali hazirda c# ile yazilmis uygulama pic e deger gonderip calistiriyor.
Edindigim bilgiye gore ilk bit degerini sadece 1 yaptigimda pic tetikleme alacak sadece 1 degeri yaparak cihazi calistirabilirim.
Her bir saniye de gelen bu bilgiyi decimal olarak okudugumda
48 48 48 48 ........
Seklinde geliyor. Pic in bagli oldugu diger cihazin kumndasiyla pic veri gonderdigimde (buton ile) cihaz sag tarfataki 15 adet 0 degerinden siradakini 1 yapiyor yani:

0000000000 000000000000001<cr><lf>
 Okuyorum. Soldaki 10 bit benim veri gondermem gereken yer ilk amacim en soldaki biti 1 yapmak .
Nrcomm bileseni ile 
Nrcomm.sendchar(#49)
Nrcomm.senchar("1")
Nercomm.sendstring("1)
....

Seklinde denemeler yaptim ama basarili olamadim.
Halihazirda calisan pc nin com cikisini okumaya calistim hic bir veri gelmedi. Ama pc uzerindeki program calisiyor ve cihazi calistiriyor. Pc nin cikisni da bir turlu okuyamadim.

Gozumden kacirdigim husus nedir ? İyi calismalar.cepden yazdim.
Cevapla
#2
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. programını "Spy mode"da çalıştırıp C#'ta yazılan programdan gelen-giden veriyi kontrol edebilirsiniz:
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
There's no place like 127.0.0.1
WWW
Cevapla
#3
bence sanal bir com port kurup (sniffer olması lazım) giden elen veri hakkında bilgi edinin. String olan 1 ile sayısal olan bir arasında dünya kadar fark var. Genel olarak da tam bilgi göndermeniz gerekir. Yani siz 1 gönderdiniz pic bunun ne ye ait olduğunu nasıl bilecek ? Ya da siz ardarda gönderdiniz aradan biri kaçtı pic yakalayamadı sistemi tekrar nasıl toplayacaksınız ? Ben olsam "0000000000 000000000000001<cr><lf>" böyle bir veriyi tek seferde isterim. hangi bit ne olacak bir seferde gelsin diye düşünür verinin bitişinde de cr lf ya da $ gibi tek karakter bir bitirme kodu kullanırdım. Kuvvetle muhtemel yazanda öyle yaptı yoksa sekron sağlması çok güç.
Topluluk mopluluk yok :/
Cevapla
#4
İki cihaz arasındaki protokolü bilmeniz/elde etmeniz gerekiyor. Yukarıdaki önerilere ilave olarak elinizde/bilgisayarınızda boşda duran bir com port varsa bunun GND pinini diğer portun GND pinine (Anakart üzerindeki fiziksel portları kullanıyorsanız bord tarafında bu pinler zaten bağlanmıştır) , RX hattını ise dinlemek istediğiniz hatta bağlayın ve herhangi bir terminal uygulaması ile (datayı hex ve ascii birlikte göster kullanırsanız daha iyi olur) cihazın haberleşme hızında verileri yakalayıp inceleyebilirsiniz. @SimaWB bahsetiği uygulama iki cihaz arasındaki veri akışını zaman ekseninde ardışık olarak size verecektir. Benim önerdiğimde ise sadece bağlantı yaptığınız hattaki verileri yakalamış olacaksınız. Basit protokollerde alternatif bir yöntem olarak deneyebilirsiniz.
Cevapla
#5
Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim . cihazi tekrar pazartesi gunu deneyecegim . Sonucu yazarim.
Cevapla
#6
@41linea41 Comport için önereceğim Turbo Power Comport bileşenini kullanabilrsiniz uzun yıllardır kullanırım ve bir sorununu şu ana kadar görmedim
portları dinlemek için önereceğim program ise "device monitoring studio" olacaktır
kullanımı hakkında takılırsanız yardımcı oluruz. özellikle gelen giden data paketleri belli kurallarla belirlenmişse DataPacket tam olarak işinizi görecektir.
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Cevapla
#7
C# ile yazılmış uygulamayı decompile edip nasıl yazıldığına bakabilirsiniz.
IL kodlama olduğu için herhangi bir obfuscator kullanılmamış ise birebir decompile edilebilir.
Obfuscator kullanılmış ise fonksiyon, değişken ve procedure isimlerinde bazı değişiklikler olur gerisi yine birebir decompile edilebilir.
Ayakkabıyı sefaletten
Çok sonraları tanıdım
Öyle ufuklarda mı olurmuş Allah'ım
Giyer giyer koşardım
Toprağın dostluğundan
Oyuncaklar yaptım çamurdan
Tenimin rengini aldım topraktan
Sen bakma esmerliğim sonradan...





Cevapla
#8
(27-06-2019, Saat: 20:52)QuAdR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.C# ile yazılmış uygulamayı decompile edip nasıl yazıldığına bakabilirsiniz.
IL kodlama olduğu için herhangi bir obfuscator kullanılmamış ise birebir decompile edilebilir.
Obfuscator kullanılmış ise fonksiyon, değişken ve procedure isimlerinde bazı değişiklikler olur gerisi yine birebir decompile edilebilir.

decomplie için hangi uygulamayı tavsiye edersiniz.
Cevapla
#9
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

ile deneyebilirsiniz
Cevapla
#10
(26-06-2019, Saat: 08:43)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. programını "Spy mode"da çalıştırıp C#'ta yazılan programdan gelen-giden veriyi kontrol edebilirsiniz:
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Bu programla komutların bir kısmını bugün yakaladım. Bir kısmını diyorum program sadece 2 yad a3 dk çalıştı ve trial süresi bitti hatası verdi.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Fastreport barcod yazdirma sorunu TheEAK 16 1.137 Dün, Saat: 12:51
Son Yorum: TheEAK
  SQl tarih Sorunu Bay_Y 7 274 11-11-2019, Saat: 09:06
Son Yorum: Bay_Y
  Quick Reportta Türkçe sorunu boreas 4 184 08-11-2019, Saat: 00:14
Son Yorum: boreas
  SOAP WSDL | Tarihi sorunu ve C# import sorunu hk. pro_imaj 2 195 24-10-2019, Saat: 08:51
Son Yorum: sabanakman
  Datasnap free yapmama sorunu. seci20 1 120 24-10-2019, Saat: 08:16
Son Yorum: 3ddark



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi