Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fastreport barcod yazdirma sorunu
#1
Merhabalar, Arkadaslar,

Zebra yazici uzerinde 2 set halinde urun barcodu yazdiriyorum, bunu 4 set olarak yazdirdigimda ve tek kopya olarak bir sknti cikartmiyor, ve yazdir dugmesine bol bol bassamda sorun cikmiyor, fakat bunu  yazici secme ekranindan kopya sayisini 2-3 yaptigimda ayni ayni 4 set i yazdirirken yazici hata veriyor.

Ayni sekilde 4 set degilde tek seferde 4 ten fazla set yazdirmaya  calistigimda da yazici hata veriyor. sorunu bir turlu cozemedim.

Kafam durdu desem yeridir.

Tesekkurler.Saglicakla kalin.
Cevapla
#2
(01-07-2019, Saat: 10:22)TheEAK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhabalar, Arkadaslar,

Zebra yazici uzerinde 2 set halinde urun barcodu yazdiriyorum, bunu 4 set olarak yazdirdigimda ve tek kopya olarak bir sknti cikartmiyor, ve yazdir dugmesine bol bol bassamda sorun cikmiyor, fakat bunu  yazici secme ekranindan kopya sayisini 2-3 yaptigimda ayni ayni 4 set i yazdirirken yazici hata veriyor.

Ayni sekilde 4 set degilde tek seferde 4 ten fazla set yazdirmaya  calistigimda da yazici hata veriyor. sorunu bir turlu cozemedim.

Kafam durdu desem yeridir.

Tesekkurler.Saglicakla kalin.

Merhabalar,

Deneme yapmanız açısından, kopya sayfa sayısını kod ile verip sonrasında önizleme
yaparak denediniz mi?

frxReport > PrintOptions > Copies > 2, 3 veya 4 yazıp deneyin.

veya
Yazıcı sürücüsü ile alakası olabilir mi?

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#3
tesekkurler.
Cevapla
#4
(01-07-2019, Saat: 12:14)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhabalar,

Deneme yapmanız açısından, kopya sayfa sayısını kod ile verip sonrasında önizleme
yaparak denediniz mi?

frxReport > PrintOptions > Copies > 2, 3 veya 4 yazıp deneyin.

veya
Yazıcı sürücüsü ile alakası olabilir mi?

Kolay gelsin.


Ilgin icin tesekkurler ustad tekrar. Konuyla ilgili olarak detayli bilgi vereyim. yazdirmaya calistigim etiketlerin ebatlari 1cm yukseklik 3.5 cm genisliginde yan yana 2 etiket  seklinde.  Yazici yazdirma yaparken once iceri cekiyor sonra yazdiriyor. her seferinde temsilde hata olmasin 1 geri 2 ileri seklinde yapiyor,  4 adet etiketi yazdirginda sorun yok, yazdir dugmesini kac defa tikladigimizin bir onemi olmaksizin yadiriyor  fakat kullanicilar bundan rahatsizler, neden tek seferde 12 tane yazdiramiyoruz yada daha fazlasini yapamiyoruz seklinde. Yazdir buttonuna tiklaninca gelen yazdirma penceresinde copya adetini degistirdimizdede ilkini cikartiyor sonrasinda yazici hata veriyor. Bu bahsettiginizi insallah yarin deneyip size sonucu yazarim. ilk asamada kopya sorununu cozsem bunun bile isleri rahatlatacagini dusunuyorum.
Cevapla
#5
Etiketin kenar boşluklarını ve sayfa ölçülerini doğru tanımladığınızdan emin misiniz?
P.Safa:Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır.Zaman insanları değil,armutları olgunlaştırır
C.Yücel:Toprak gibi olmalısın! Ezildikçe sertleşmelisin!Seni ezenler sana muhtaç kalmalı! Hayatı sende bulmalı
S.Canan:Bildiğini zannettiğin an hiç bir şey öğrenemezsin
Bilgi uçar
WWW
Cevapla
#6
Ben aşağıdaki şekilde gönderiyorum barkodları,
Yazıcıları önce combobox a alıyorum, adet içinde spinedit kullanıp istediğim adet kadar gönderiyorum.

ANA.FSREPORT.LoadFromFile(EXEKLASOR+'DATA\RAPOR\RAPOR.frf');
ANA.FSREPORT.PrintOptions.ShowDialog:=False;
ANA.FSREPORT.PrintOptions.Printer:=YADI.ITEMS.STRINGS[YADI.ITEMINDEX]; // yazıcılar combobox undan printeri çekiyor
ANA.FSREPORT.SelectPrinter; // seçtiriyorum
ANA.FSREPORT.PrintOptions.Copies:=KOPYA.Value; // kaç adet yazdıracağını gonderiyorum
ANA.FSREPORT.PrepareReport; // hazırlayıp
ANA.FSREPORT.Print; // gonderiyorum
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#7
(23-07-2019, Saat: 15:55)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Etiketin kenar boşluklarını ve sayfa ölçülerini doğru tanımladığınızdan emin misiniz?

ustad dogru olarak ayarladigimi dusunuyorum. Ayrica yazicinin oto kalibrasyonu var onu kullanarak ayarladim. Ama yinede yarin tekrar bir kontrol ederim.
Cevapla
#8
(23-07-2019, Saat: 16:20)TheEAK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(23-07-2019, Saat: 15:55)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Etiketin kenar boşluklarını ve sayfa ölçülerini doğru tanımladığınızdan emin misiniz?

ustad dogru olarak ayarladigimi dusunuyorum. Ayrica yazicinin oto kalibrasyonu var onu kullanarak ayarladim. Ama yinede yarin tekrar bir kontrol ederim.


Fastreport üzerinden barkod yazdırma işlemi yaparken Windows yazıcı ayarlarını kullanarak yazdırır . Dolayısıyla yazıcı sayfa ayarları önemli. Gözünüzden bir şey kaçmış olabilir.
Fakat report dizayn ekranında page bolumunu seçerek özellikler sayfasından kenar boşluklarını sıfır olduğun dan emin misiniz?


Zebranin kendi tasarım programı ile aynı etiketle çoklu yazdırmayı dener misiniz ? 
Kolay gelsin.
Cevapla
#9
himm, anladim, yarin bunu deniyorum ustad .
Cevapla
#10
Herhangi bir raporlama aracı kullanmadan(kurmadan), panel üzerindeki  database bağlantısı olmayan bir kaç TLabel TMemo vs yazdırmak için, C# da ki  printDocument gibi bir çözümümüz var mı Delphi de.

(Sorunun cevabı evet/hayır olduğu için yeni konu açmadım)
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  SQl tarih Sorunu Bay_Y 7 267 11-11-2019, Saat: 09:06
Son Yorum: Bay_Y
  Quick Reportta Türkçe sorunu boreas 4 181 08-11-2019, Saat: 00:14
Son Yorum: boreas
  SOAP WSDL | Tarihi sorunu ve C# import sorunu hk. pro_imaj 2 195 24-10-2019, Saat: 08:51
Son Yorum: sabanakman
  Datasnap free yapmama sorunu. seci20 1 119 24-10-2019, Saat: 08:16
Son Yorum: 3ddark
  cxgrid String alan sorunu HuseyinF 7 305 25-09-2019, Saat: 16:54
Son Yorum: HuseyinF



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi