Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program çözünürlüğü hk.
#1
Selamlar

Arkadaşlar hali hazırda yazılımı tamamlanmak üzere olan programımı full HD çözünürlükte yazdım. Ancak, bugün program içib firmanın almış olduğu laptoplar 1024 x 768 çözünürlükte olduğu için kalakaldım. Programı responsible yapabilmemin şu etapta imkanı yok. Laptoplarda ekrana scroll çıkarak çalışabilecek bir hale nasıl getirebilirim. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#2
Hali hazırda bu işten para kazanan bir programcı, yazdığı yazılıma göre 1024 x 768(en ufak Pos cihazlar) hesaplayarak yazmalı. Kaç tane formunuz var bilmiyorum ama bulacağınız çözümler sabunlama olur önerim elden geçirmekte fayda var.
Yalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim, edebiyattan kaçınmalıyım..
Cevapla
#3
Tecrübe zamanla ve yapılan işlerle kazanılan bir şey. @wiseman da bu konuda bir tecrübe kazanmış oldu.

Alıntı:Laptoplarda ekrana scroll çıkarak çalışabilecek bir hale nasıl getirebilirim.

Şeklindeki çözüm arayışınızı şu şekilde yapabilirsiniz.

Forma bir adet scrollbox, scrollboxun içerisine bir panel nesnesi yerleştirin.
Panel nesnesini sizin tasarım çözünürlüğünüzü kurtaracak şekilde width ve height değerlerini ayarlayın.
Formda ki nesnelerinizi panel üzerine kes-yapıştır ile taşıyın.
Panelin left ve top değerlerini 0 olarak ayarlayın.
Scrollboxun align özelliğini alClient olarak ayarlayın.

Düşük çözünürlüklerde scrollboxun kaydırma çubukları aktif olacaktır.
Cevapla
#4
(11-07-2019, Saat: 08:51)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Tecrübe zamanla ve yapılan işlerle kazanılan bir şey. @wiseman da bu konuda bir tecrübe kazanmış oldu.

Alıntı:Laptoplarda ekrana scroll çıkarak çalışabilecek bir hale nasıl getirebilirim.

Şeklindeki çözüm arayışınızı şu şekilde yapabilirsiniz.

Forma bir adet scrollbox, scrollboxun içerisine bir panel nesnesi yerleştirin.
Panel nesnesini sizin tasarım çözünürlüğünüzü kurtaracak şekilde width ve height değerlerini ayarlayın.
Formda ki nesnelerinizi panel üzerine kes-yapıştır ile taşıyın.
Panelin left ve top değerlerini 0 olarak ayarlayın.
Scrollboxun align özelliğini alClient olarak ayarlayın.

Düşük çözünürlüklerde scrollboxun kaydırma çubukları aktif olacaktır.

Teşekkür ederim ilginize arkadaşlar. Tecrube, yapılan işlerle ve karşılaşılan zorluklara getirilen çözümlerle oluşan bir süreç malum. Böyle böyle yetişeceğiz Smile
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#5
@frmman arkadaşımızın yazdığına ilave bir bilgi olarak
eğer elinde çok fazla form var ve bunların hepsi ile uğramazsan 
küçük bir kod bloğu yaz.
Form create olunca önce scroolbox nesnesi oluştur. 
sonra bir panel oluştur. panellin parentr özelliğini scrool'a bağla
sonra form içerisindeki tüm nesneleri okuyan bir döngü kur ve bu nesnelerin parentl arında form olarak bağlı olanları  ve Visible özelliği olanlarını panele bağla.
Dikkat etmen gereken form içerisinde nesneleri bulduğunda dinamik oluşturduğun nesneleri pas geçmen gerekir.

böylece tüm formlara el atmak yerine sadece tüm formların create kısmına bu yeni yazdığın kod bloğunu çağırmak kalır.
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Cevapla
#6
(11-07-2019, Saat: 11:32)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.@frmman arkadaşımızın yazdığına ilave bir bilgi olarak
eğer elinde çok fazla form var ve bunların hepsi ile uğramazsan 
küçük bir kod bloğu yaz.
Form create olunca önce scroolbox nesnesi oluştur. 
sonra bir panel oluştur. panellin parentr özelliğini scrool'a bağla
sonra form içerisindeki tüm nesneleri okuyan bir döngü kur ve bu nesnelerin parentl arında form olarak bağlı olanları  ve Visible özelliği olanlarını panele bağla.
Dikkat etmen gereken form içerisinde nesneleri bulduğunda dinamik oluşturduğun nesneleri pas geçmen gerekir.

böylece tüm formlara el atmak yerine sadece tüm formların create kısmına bu yeni yazdığın kod bloğunu çağırmak kalır.

Sanırım 250 ye yakın bileşen var form üzerinde. Bayağı zorlayacak beni. Sad
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#7
@wiseman bileşenlerle bir işin yok senin yanlış yönden bakma
bileşenin visible özelliği varsa (True/False) farketmeksizin ve ilk parent değeri forma bağlı olanlarını ele alıcan
muhtemelen dizan sırasında panellerle ayırıp nesneleri onun üzerine koymuşsundur
en kötüsünde forma bağlı 10-15 nesne olur genelde buda sana hız kazandırır.

Nesnelerin yerleşme düzenini Structure(Shift-Alt-F11) penceresinden bir kaç form için bak.
demek istediğimi daha iyi anlarsın
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Cevapla
#8
(10-07-2019, Saat: 20:15)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Selamlar

Arkadaşlar hali hazırda yazılımı tamamlanmak üzere olan programımı full HD çözünürlükte yazdım. Ancak, bugün program içib firmanın almış olduğu laptoplar 1024 x 768 çözünürlükte olduğu için kalakaldım. Programı responsible yapabilmemin şu etapta imkanı yok. Laptoplarda ekrana scroll çıkarak çalışabilecek bir hale nasıl getirebilirim. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Merhabalar,

Fikir oluşturması açısından aşağıdaki bileşen işinizi basite indirgeyebilir.
İncelemenizi tavsiye ederim.

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

veya şöyle bir örnek mevcut;
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Kolay gelsin.
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#9
(11-07-2019, Saat: 12:24)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(10-07-2019, Saat: 20:15)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Selamlar

Arkadaşlar hali hazırda yazılımı tamamlanmak üzere olan programımı full HD çözünürlükte yazdım. Ancak, bugün program içib firmanın almış olduğu laptoplar 1024 x 768 çözünürlükte olduğu için kalakaldım. Programı responsible yapabilmemin şu etapta imkanı yok. Laptoplarda ekrana scroll çıkarak çalışabilecek bir hale nasıl getirebilirim. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Merhabalar,

Fikir oluşturması açısından aşağıdaki bileşen işinizi basite indirgeyebilir.
İncelemenizi tavsiye ederim.

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

veya şöyle bir örnek mevcut;
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim. Hemen bakıyorum.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#10
@wiseman dün akşam can sıkıntısından işinize yarayabilecek bir basit örnek hazırladım
belki farklı bir fikir verebilir.

procedure TForm1.Pr_AddFormScroll;
var
 I : Integer;
 xObject: TObject;
 SBoxDinamik : TScrollBox;
begin
 SBoxDinamik := TScrollBox.Create(Self);
 SBoxDinamik.Parent := Self;
 SBoxDinamik.Name := 'SBoxDinamik';
 SBoxDinamik.Align := alClient;

 for i := 0 to (Self.ComponentCount - 1) do
 begin
   if Self.Components[i].Name = 'SBoxDinamik' then Continue;

   xObject := (Self.Components[i] as TObject);

   if Not Assigned(GetPropInfo(xObject, 'Visible')) Then Continue;
   if TControl(xObject).Parent = nil Then Continue;
   if TComponent(xObject).HasParent = False then Continue;
   if TControl(xObject).Parent.Name <> Self.Name Then Continue;

   TControl(xObject).Parent := SBoxDinamik;
 end;
end;

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
   Pr_AddFormScroll;
end;

Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Windows Oturumu Açılmadan Program Nasıl Çalışır theSinan 15 1.599 15-04-2019, Saat: 00:15
Son Yorum: theSinan
  Windows 8.1'de always on top program yazma sorunu denem3 9 977 18-01-2019, Saat: 16:52
Son Yorum: denem3
  Farklı programları tek bir program altında birleştirme wiseman 5 650 06-01-2019, Saat: 00:17
Son Yorum: anemos
  Çok dilli program desteği öneri 3ddark 10 1.682 21-06-2018, Saat: 10:04
Son Yorum: 3ddark
  Program içinde resim üzerine yazi gonulali 1 655 06-06-2018, Saat: 11:29
Son Yorum: iyarar



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi