Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çözüldü. Fastreport ta çalışma anında dataset atama
#1
Hayırlı akşamlar
Fastreport ta çalışma anında masterdata bandına dataset atama yapmak istiyorum.
Yardımcı olabilir misiniz. 

Aşağıdaki kod ile fast_rapor ikonunu çift tıklar ve sayfa üstündeki Data sekmesindeki datasetlerden
boya_DB_set  seçer ve masterband secili iken dataset olarak boya_DB_set seçersen rapor çalışıyor.
bu işlemi çalışma anında kod ile yapmak istiyorum ama masterband dataset ataması yapamadım.

 
 data_form.fast_rapor.Clear;
 boya_DB_set.Dataset := data_form.siparis_sorgu;
 data_form.fast_rapor.DataSets.Add(boya_DB_set);
 data_form.fast_rapor.DataSet:=boya_DB_set;
 data_form.fast_rapor.DataSets[0].DataSetName := 'boya_DB_set';
 data_form.fast_rapor.FileName := cal_yol + 'data\Rapor\boya_rapor.fr3';
 data_form.fast_rapor.LoadFromFile(cal_yol + 'data\Rapor\boya_rapor.fr3',true); // true dosya bulunmasa hata ver false verme
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_logo') as Tfrxpictureview).Picture.LoadFromFile(cal_yol + 'logonuz.bmp');
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_kul') as Tfrxmemoview).Memo.Text := hextoascii(giris_prg.lisans_sahibi);
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_tarih1') as Tfrxmemoview).Memo.Text := datetostr(bas_trh.Date);
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_tarih2') as Tfrxmemoview).Memo.Text := datetostr(bit_trh.Date);
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_im1') as Tfrxmemoview).Memo.Text := im_bas.Text;
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_im2') as Tfrxmemoview).Memo.Text := im_bit.Text;

 if rapor_turu.ItemIndex = 0 then data_form.fast_rapor.ShowReport(true); // true hafızadaki son raporu siler
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Cevapla
#2
https://www.fast-report.com/en/forum/lof...t7795.html
Buraya bakınız. Bir örnek verilmiş.
PostgreSQL - Linux - Delphi, Poliüretan
WWW
Cevapla
#3
bu şekilde bir komut olmalı.

data_form.fast_rapor.FindObject('MasterData1') as TfrxMasterData.DataSet := 'boya_DB_set';

(11-07-2019, Saat: 17:54)3ddark Adlı Kullanıcıdan Alıntı: https://www.fast-report.com/en/forum/lof...t7795.html
Buraya bakınız. Bir örnek verilmiş.

emeğiniz için teşekkür ederim. bu siteyi inceledim.
create edin sonra atama yapıyor.
direk atama yapamaz isem bu kullanacağım.

Yanlış sıralama sonucu zaman kaybetmişim.
önce raporu yükle sonra atamaları yap.
işlem aşağıdaki gibi tamam.


data_form.fast_rapor.Clear;
 data_form.fast_rapor.FileName := cal_yol + 'data\Rapor\boya_rapor.fr3';
 data_form.fast_rapor.LoadFromFile(cal_yol + 'data\Rapor\boya_rapor.fr3',true); // true dosya bulunmasa hata ver false verme
 boya_DB_set.Dataset := data_form.siparis_sorgu;
 data_form.fast_rapor.DataSets.Add(boya_DB_set);
 data_form.fast_rapor.EnabledDataSets.Add(boya_DB_set);
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  FastReport yazıya çevirme adelphiforumz 2 1.078 08-02-2020, Saat: 17:54
Son Yorum: adelphiforumz
  JSON to Dataset pro_imaj 9 623 06-01-2020, Saat: 10:42
Son Yorum: pro_imaj
  [ÇÖZÜLDÜ] delphiden procedure çağırma wiseman 7 504 26-12-2019, Saat: 14:46
Son Yorum: hi_selamlar
  çözüldü--her ayın ilk günü program çalıştığında mesaj vermesi sadikacar60 6 373 25-12-2019, Saat: 18:50
Son Yorum: sadikacar60
Information rest debugger ile authentication hatası[ÇÖZÜLDÜ]] yokbi 2 204 25-12-2019, Saat: 17:02
Son Yorum: yokbi



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi