Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çözüldü. Fastreport ta çalışma anında dataset atama
#1
Hayırlı akşamlar
Fastreport ta çalışma anında masterdata bandına dataset atama yapmak istiyorum.
Yardımcı olabilir misiniz. 

Aşağıdaki kod ile fast_rapor ikonunu çift tıklar ve sayfa üstündeki Data sekmesindeki datasetlerden
boya_DB_set  seçer ve masterband secili iken dataset olarak boya_DB_set seçersen rapor çalışıyor.
bu işlemi çalışma anında kod ile yapmak istiyorum ama masterband dataset ataması yapamadım.

 
 data_form.fast_rapor.Clear;
 boya_DB_set.Dataset := data_form.siparis_sorgu;
 data_form.fast_rapor.DataSets.Add(boya_DB_set);
 data_form.fast_rapor.DataSet:=boya_DB_set;
 data_form.fast_rapor.DataSets[0].DataSetName := 'boya_DB_set';
 data_form.fast_rapor.FileName := cal_yol + 'data\Rapor\boya_rapor.fr3';
 data_form.fast_rapor.LoadFromFile(cal_yol + 'data\Rapor\boya_rapor.fr3',true); // true dosya bulunmasa hata ver false verme
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_logo') as Tfrxpictureview).Picture.LoadFromFile(cal_yol + 'logonuz.bmp');
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_kul') as Tfrxmemoview).Memo.Text := hextoascii(giris_prg.lisans_sahibi);
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_tarih1') as Tfrxmemoview).Memo.Text := datetostr(bas_trh.Date);
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_tarih2') as Tfrxmemoview).Memo.Text := datetostr(bit_trh.Date);
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_im1') as Tfrxmemoview).Memo.Text := im_bas.Text;
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_im2') as Tfrxmemoview).Memo.Text := im_bit.Text;

 if rapor_turu.ItemIndex = 0 then data_form.fast_rapor.ShowReport(true); // true hafızadaki son raporu siler
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Cevapla
#2
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Buraya bakınız. Bir örnek verilmiş.
PostgreSQL - Linux - Delphi, Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#3
bu şekilde bir komut olmalı.

data_form.fast_rapor.FindObject('MasterData1') as TfrxMasterData.DataSet := 'boya_DB_set';

(11-07-2019, Saat: 17:54)3ddark Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Buraya bakınız. Bir örnek verilmiş.

emeğiniz için teşekkür ederim. bu siteyi inceledim.
create edin sonra atama yapıyor.
direk atama yapamaz isem bu kullanacağım.

Yanlış sıralama sonucu zaman kaybetmişim.
önce raporu yükle sonra atamaları yap.
işlem aşağıdaki gibi tamam.


data_form.fast_rapor.Clear;
  data_form.fast_rapor.FileName := cal_yol + 'data\Rapor\boya_rapor.fr3';
 data_form.fast_rapor.LoadFromFile(cal_yol + 'data\Rapor\boya_rapor.fr3',true); // true dosya bulunmasa hata ver false verme
 boya_DB_set.Dataset := data_form.siparis_sorgu;
 data_form.fast_rapor.DataSets.Add(boya_DB_set);
 data_form.fast_rapor.EnabledDataSets.Add(boya_DB_set);
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ÇÖZÜLDÜ-daha önce çalışan kod hata veriyor firebird sadikacar60 4 67 2 saat önce
Son Yorum: sadikacar60
  XML Json dosyaları ile Çalışma masteryoda 9 1.636 02-08-2019, Saat: 11:20
Son Yorum: TheEAK
  Fastreport barcod yazdirma sorunu TheEAK 8 447 30-07-2019, Saat: 17:09
Son Yorum: TheEAK
  ÇÖZÜLDÜ - Veritabanındaki saat alanını düzenleme wiseman 10 268 24-07-2019, Saat: 21:41
Son Yorum: mcuyan
  Çözüldü-sql kodu dengesiz çalışıyor sadikacar60 4 338 11-07-2019, Saat: 14:28
Son Yorum: mcuyan



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi