Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çözüldü. Fastreport ta çalışma anında dataset atama
#1
Hayırlı akşamlar
Fastreport ta çalışma anında masterdata bandına dataset atama yapmak istiyorum.
Yardımcı olabilir misiniz. 

Aşağıdaki kod ile fast_rapor ikonunu çift tıklar ve sayfa üstündeki Data sekmesindeki datasetlerden
boya_DB_set  seçer ve masterband secili iken dataset olarak boya_DB_set seçersen rapor çalışıyor.
bu işlemi çalışma anında kod ile yapmak istiyorum ama masterband dataset ataması yapamadım.

 
 data_form.fast_rapor.Clear;
 boya_DB_set.Dataset := data_form.siparis_sorgu;
 data_form.fast_rapor.DataSets.Add(boya_DB_set);
 data_form.fast_rapor.DataSet:=boya_DB_set;
 data_form.fast_rapor.DataSets[0].DataSetName := 'boya_DB_set';
 data_form.fast_rapor.FileName := cal_yol + 'data\Rapor\boya_rapor.fr3';
 data_form.fast_rapor.LoadFromFile(cal_yol + 'data\Rapor\boya_rapor.fr3',true); // true dosya bulunmasa hata ver false verme
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_logo') as Tfrxpictureview).Picture.LoadFromFile(cal_yol + 'logonuz.bmp');
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_kul') as Tfrxmemoview).Memo.Text := hextoascii(giris_prg.lisans_sahibi);
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_tarih1') as Tfrxmemoview).Memo.Text := datetostr(bas_trh.Date);
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_tarih2') as Tfrxmemoview).Memo.Text := datetostr(bit_trh.Date);
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_im1') as Tfrxmemoview).Memo.Text := im_bas.Text;
 (data_form.fast_rapor.FindObject('boya_im2') as Tfrxmemoview).Memo.Text := im_bit.Text;

 if rapor_turu.ItemIndex = 0 then data_form.fast_rapor.ShowReport(true); // true hafızadaki son raporu siler
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Cevapla
#2
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Buraya bakınız. Bir örnek verilmiş.
PostgreSQL - Linux - Delphi, Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#3
bu şekilde bir komut olmalı.

data_form.fast_rapor.FindObject('MasterData1') as TfrxMasterData.DataSet := 'boya_DB_set';

(11-07-2019, Saat: 17:54)3ddark Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Buraya bakınız. Bir örnek verilmiş.

emeğiniz için teşekkür ederim. bu siteyi inceledim.
create edin sonra atama yapıyor.
direk atama yapamaz isem bu kullanacağım.

Yanlış sıralama sonucu zaman kaybetmişim.
önce raporu yükle sonra atamaları yap.
işlem aşağıdaki gibi tamam.


data_form.fast_rapor.Clear;
  data_form.fast_rapor.FileName := cal_yol + 'data\Rapor\boya_rapor.fr3';
 data_form.fast_rapor.LoadFromFile(cal_yol + 'data\Rapor\boya_rapor.fr3',true); // true dosya bulunmasa hata ver false verme
 boya_DB_set.Dataset := data_form.siparis_sorgu;
 data_form.fast_rapor.DataSets.Add(boya_DB_set);
 data_form.fast_rapor.EnabledDataSets.Add(boya_DB_set);
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Çalışma Anında Çoklu Bileşen Türetme pro_imaj 8 304 Dün, Saat: 09:06
Son Yorum: pro_imaj
  Fastreport koşullu rapor hazırlama klavye 17 1.630 17-09-2019, Saat: 15:18
Son Yorum: hi_selamlar
  ÇÖZÜLDÜ-timer kullanmadan saat kontrolü mümkünmü? sadikacar60 3 130 10-09-2019, Saat: 22:19
Son Yorum: sadettinpolat
  [ÇÖZÜLDÜ] cxgrid hücre formatı wiseman 2 64 10-09-2019, Saat: 13:53
Son Yorum: wiseman
  [ÇÖZÜLDÜ]Server İşletim Sisteminde Çalışan Windows Servis te is not a valid date Hata theSinan 9 233 28-08-2019, Saat: 10:05
Son Yorum: adelphiforumz



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi