Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi 10.3 Rio ile Firebird veritabanına android üzerinden erişim
#1
Question 
Arkadaşlar merhaba,

Başlıktada yazdığım gibi, Delphi ile firebird veritabanına uniDac kullanarak sorunsuz bir şekilde bağlanıyorum lakin aynı projeyi android için derlemek istediğimde hata alıyorum.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.


Ek Dosyalar Resimler
   
Cevapla
#2
Merhaba,

Boş bir projede bir dene yapar mısınız?
Sanırsam NDK ve SDK'lar doğru yüklenmemiş. Boş bir projede aynı sorun devam ederse sıfırdan NDK ve SDK kurulumlarını gerçekleştirip IDE'nizi tekrardan başlatın.

İyi çalışmalar.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#3
(19-07-2019, Saat: 11:52)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,

Boş bir projede bir dene yapar mısınız?
Sanırsam NDK ve SDK'lar doğru yüklenmemiş. Boş bir projede aynı sorun devam ederse sıfırdan NDK ve SDK kurulumlarını gerçekleştirip IDE'nizi tekrardan başlatın.

İyi çalışmalar.

Halil bey merhabalar vede teşekkürler,

Form üzerinden "interbaseuniprovider" i kaldırdırğımda veya boş form ile denediğimde sorun olmuyor ve çalışıyor ama
Bağlan butonuna bastığımda provider hatası veriyor.

Sanırsam uniDac ile ilgili bir sıkıntı var ama çözemedim, acemilik işte


Ek Dosyalar Resimler
   
Cevapla
#4
(19-07-2019, Saat: 11:59)budanur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(19-07-2019, Saat: 11:52)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,

Boş bir projede bir dene yapar mısınız?
Sanırsam NDK ve SDK'lar doğru yüklenmemiş. Boş bir projede aynı sorun devam ederse sıfırdan NDK ve SDK kurulumlarını gerçekleştirip IDE'nizi tekrardan başlatın.

İyi çalışmalar.

Halil bey merhabalar vede teşekkürler,

Form üzerinden "interbaseuniprovider" i kaldırdırğımda veya boş form ile denediğimde sorun olmuyor ve çalışıyor ama
Bağlan butonuna bastığımda provider hatası veriyor.

Sanırsam uniDac ile ilgili bir sıkıntı var ama çözemedim, acemilik işte

Hocam bağlanması için provider eklemeniz lazım formunuza.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#5
Tamam işte bende onu yapıyorum zaten ama derlemede hata veriyor bu defa
Cevapla
#6
firebird dosyaları telefona yüklediniz mi, ben denedim olursa süper olur.
Cevapla
#7
Unidac componenti ile benim test ettiğim kod çalışıyor:
Sql server Database bağlandım

implementation
 uses FMX.DialogService;
{$R *.fmx}
{$R *.LgXhdpiPh.fmx ANDROID}
{$R *.NmXhdpiPh.fmx ANDROID}


procedure TAnaForm.bt_baglanClick(Sender: TObject);
var
 CurrentDir: string;
begin
 if UniConnection.Connected then begin
   UniConnection.Disconnect;
   bt_baglan.Text := 'Bağlan';
 end
 else begin
   UniConnection.ProviderName := 'SQL Server';
   UniConnection.Server := edServer.Text;
   CurrentDir := '';
   UniConnection.Database := CurrentDir + edDatabase.Text;
   UniConnection.Username := edUserName.Text;
   UniConnection.SpecificOptions.Values['OLEDBProvider'] := 'prDirect';  // Android için burası önemli
   UniConnection.Password := edPassword.Text;
   try
     UniConnection.Connect;
     if UniConnection.Connected then bt_baglan.Text := 'Bağlandı' else  bt_baglan.Text := 'Bağlan';

   baglanti_varmi:= UniConnection.Connected;
   renk_kontrol;
   sql_ayar.Visible:=false;
   TabControl1.TabIndex:=0;
   except
     UniConnection.Disconnect;
     raise;
   end;
 end;

end;
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Cevapla
#8
cinarbil Merhabalar,
aynı komponentle mySql'e bağlanıyorum bende

ama şuanki projemde Firebird kullanmam gerekiyor, sorunum Firebird bağlantısı ile alakalı
Cevapla
#9
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. buradan firebird android dosyaları gerekiyor olsa gerek nasıl bir şekilde yüklenecek oda belli değil. birde firebirde local db olacak şekilde geriyor sanarım. mysql gibi diler uzak sunucu ek bir kurulum olmadan bağlanabiliyor. intarbase için ek dosyalar ve lisans dosyaları ile localda çalışabiliyor tek kötü yanı 150 mb sınırı olması
Cevapla
#10
Arkadaşlar hepinizden özür dilerim, galiba sorumu yalnış veya eksik sormuş olabilirim.
nguzeller arkadaşımın yazdıklarından anladımki galiba, veritabanını localde(telefon, tablet gibi cihazlarda) kullanacağımı düşünmenize sebep olmuşum.

Veritabanım uzaktaki bir bilgisayarda olacak, uygulamam tablet üzerinden bilgisayardaki veritabanına bağlanacak.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Android Klavyenin Açılma Durumu Emrah Karagöz 0 68 30-07-2019, Saat: 14:57
Son Yorum: Emrah Karagöz
  FMX Android Adaptive Icons kullanabilir miyiz? egeven 0 81 28-07-2019, Saat: 21:55
Son Yorum: egeven
  android edit bileşeninde barcod okutma sonrası için cinarbil 2 133 27-07-2019, Saat: 09:24
Son Yorum: cinarbil
  Android Platformunun Hazırlanması TheEAK 3 183 24-07-2019, Saat: 09:17
Son Yorum: TheEAK
  64-bit Android Uygulamayı Güncellemek Fesih ARSLAN 7 325 23-07-2019, Saat: 15:17
Son Yorum: Fesih ARSLAN



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi