Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SQL Kullanımı
#11
@OZCANK Where içindeki 
WHERE (FTIRSIP=''1'') AND ifadesinden sonra gelen kısmı genel parantez içini alman yeterli

'WHERE (FTIRSIP=''1'') 
AND  
( 
    (CS.VERGI_NUMARASI='+#39+''+Edit2.Text+''+#39+') OR (TBLCASABITEK.TCKIMLIKNO='+#39+''+Edit4.Text+''+#39+') 
' +
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Cevapla
#12
(26-07-2019, Saat: 14:40)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @OZCANK Where içindeki 
WHERE (FTIRSIP=''1'') AND ifadesinden sonra gelen kısmı genel parantez içini alman yeterli

'WHERE (FTIRSIP=''1'') 
AND  
( 
    (CS.VERGI_NUMARASI='+#39+''+Edit2.Text+''+#39+') OR (TBLCASABITEK.TCKIMLIKNO='+#39+''+Edit4.Text+''+#39+') 
' +
Dediğiniz gibi değişiklikleri yaptım ama sonuç aynı; Şunu farkettim Vergi no alanlarında boş olan da var Null yazanda bunu nasıl kontrol etmem gerekiyor?
BaBsRapDetay.SQL.Text:='SELECT CS.CARI_ISIM, month(tarih) AS AY, Sum(TBLFATUIRS.BRUTTUTAR - SAT_ISKT - GEN_ISK1T - GEN_ISK2T - GEN_ISK3T) AS KDV_HARIC_TUTAR, '+
                      'Count(TBLFATUIRS.FATIRS_NO) AS FATURA_SAYISI,CS.VERGI_DAIRESI,CS.VERGI_NUMARASI, TBLCASABITEK.TCKIMLIKNO ' +
                      'FROM TBLFATUIRS ' +
                      'INNER JOIN TBLCASABIT CS ON CS.CARI_KOD=TBLFATUIRS.CARI_KODU ' +
                      'INNER JOIN TBLCASABITEK ON CS.CARI_KOD=TBLCASABITEK.CARI_KOD ' +
                      'WHERE (FTIRSIP=''1'') AND ((CS.VERGI_NUMARASI='+#39+''+Edit2.Text+''+#39+') OR (TBLCASABITEK.TCKIMLIKNO='+#39+''+Edit4.Text+''+#39+')) ' +
                      'GROUP BY CS.CARI_ISIM ,CS.CARI_KOD, month(tarih),CS.VERGI_NUMARASI, TBLCASABITEK.TCKIMLIKNO, TBLFATUIRS.FTIRSIP, CS.VERGI_DAIRESI ' +
                      'HAVING (Sum(TBLFATUIRS.BRUTTUTAR-SAT_ISKT-GEN_ISK1T-GEN_ISK2T-GEN_ISK3T)>=$1) AND MONTH(TARIH)='+#39+''+Edit1.Text+''+#39+' ' +
                      'ORDER BY month(tarih) ASC';
BaBsRapDetay.Open;
Cevapla
#13
@OZCANK null kontrolünü 2 şekilde yapabilrsin

Değişken is null
yada
isnull(Değişken, '') = '' ----> bu yapı sana null olanlarıda '' olarak verir

bu arada isnull ile kontrol büyük verilerde yavaşlık sorununa neden olur bunu göz ardı etmeyin
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Cevapla
#14
(26-07-2019, Saat: 15:39)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @OZCANK  null kontrolünü 2 şekilde yapabilrsin

Değişken is null
yada
isnull(Değişken, '') = '' ----> bu yapı sana null olanlarıda '' olarak verir

bu arada isnull ile kontrol büyük verilerde yavaşlık sorununa neden olur bunu göz ardı etmeyin

Bu şekilde kullandım bu sefer bütün veriler geldi.
SELECT CS.CARI_ISIM, month(tarih) AS AY, Sum(TBLFATUIRS.BRUTTUTAR - SAT_ISKT - GEN_ISK1T - GEN_ISK2T - GEN_ISK3T) AS KDV_HARIC_TUTAR,
Count(TBLFATUIRS.FATIRS_NO) AS FATURA_SAYISI,CS.VERGI_DAIRESI,CS.VERGI_NUMARASI, TBLCASABITEK.TCKIMLIKNO
FROM TBLFATUIRS
INNER JOIN TBLCASABIT CS ON CS.CARI_KOD=TBLFATUIRS.CARI_KODU
INNER JOIN TBLCASABITEK ON CS.CARI_KOD=TBLCASABITEK.CARI_KOD
WHERE (FTIRSIP='1') AND (ISNULL(CS.VERGI_NUMARASI,'')='' OR (ISNULL(TBLCASABITEK.TCKIMLIKNO,'')='111111111111'))
GROUP BY CS.CARI_ISIM ,CS.CARI_KOD, month(tarih),CS.VERGI_NUMARASI, TBLCASABITEK.TCKIMLIKNO, TBLFATUIRS.FTIRSIP, CS.VERGI_DAIRESI
HAVING (Sum(TBLFATUIRS.BRUTTUTAR-SAT_ISKT-GEN_ISK1T-GEN_ISK2T-GEN_ISK3T)>=$1) AND MONTH(TARIH)='1'
ORDER BY month(tarih) ASC
Cevapla
#15
Arkadaşlar adelphiforumz Adlı Kullanıcı kardeşim sql kodunu bu şekilde düzenledi ve sonuç istediğimiz gibi oldu tekrar yüreğine eline sağlık kardeşim.


SELECT CS.CARI_ISIM, month(tarih) AS AY, Sum(TBLFATUIRS.BRUTTUTAR - SAT_ISKT - GEN_ISK1T - GEN_ISK2T - GEN_ISK3T) AS KDV_HARIC_TUTAR,
Count(TBLFATUIRS.FATIRS_NO) AS FATURA_SAYISI,CS.VERGI_DAIRESI,CS.VERGI_NUMARASI, TBLCASABITEK.TCKIMLIKNO
FROM TBLFATUIRS
INNER JOIN TBLCASABIT CS ON CS.CARI_KOD=TBLFATUIRS.CARI_KODU
INNER JOIN TBLCASABITEK ON CS.CARI_KOD=TBLCASABITEK.CARI_KOD
WHERE (FTIRSIP='1') AND ((CS.VERGI_NUMARASI='' and TBLCASABITEK.TCKIMLIKNO IS NULL) OR (TBLCASABITEK.TCKIMLIKNO='111111111111' and CS.VERGI_NUMARASI IS NULL))
GROUP BY CS.CARI_ISIM ,CS.CARI_KOD, month(tarih),CS.VERGI_NUMARASI, TBLCASABITEK.TCKIMLIKNO, TBLFATUIRS.FTIRSIP, CS.VERGI_DAIRESI
HAVING (Sum(TBLFATUIRS.BRUTTUTAR-SAT_ISKT-GEN_ISK1T-GEN_ISK2T-GEN_ISK3T)>=$1) AND MONTH(TARIH)='1'
ORDER BY month(tarih) ASC
Cevapla
#16
@OZCANK Rica ederim kardeşim ne demek
Bilgimiz yettiğince ve zamanımız el verdiğince yardım etmekle bir şey kaybetmeyiz
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi Comport kullanımı crypto 4 381 04-12-2019, Saat: 16:17
Son Yorum: QuAdR
  cxscheduler bileşen kullanımı KUNTAY 2 423 04-10-2019, Saat: 08:36
Son Yorum: elixir84
  Fdmemtable kullanimi arsl01 8 979 11-09-2019, Saat: 01:32
Son Yorum: Aktolgali
  Thread içerisinde sleep kullanımı berk06 1 456 26-08-2019, Saat: 11:36
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  TNotification Kullanımı hk yhackup 4 561 07-08-2019, Saat: 18:51
Son Yorum: Bay_Y



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi