Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ÇÖZÜLDÜ - Veritabanındaki saat alanını düzenleme
#1
Selamlar arkadaşlar

Tablomda var olan zaman alanındaki kayıtlı veri şu şekilde kayıtlı. 2019-07-24 15:38:26
Ancak, sorgulamada karşılaştığım problemden dolayı, saniye kısımlarını 00 olarak düzeltmem gerekiyor. Bu konuda SQL araştırdım ama net bir sonuca ulaşamadım. Konu ile ilgili olarak en süratli şekilde çözebileceğim bir kod varsa, yardımlarınızı rica ederim.

İyi çalışmalar..
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#2
function SQLTarihSaat(tarih:TDateTime):string;
begin
result := FormatDateTime('yyyy-mm-dd h:m:'+'00',tarih);
end;
Cevapla
#3
(24-07-2019, Saat: 16:22)faktoral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.function SQLTarihSaat(tarih:TDateTime):string;
begin
  result := FormatDateTime('yyyy-mm-dd h:m:'+'00',tarih);
end;

Selamlar

Şu anda tablomda kayıtlı olan 25 milyon kayıt var. Bu fonksiyonla var olan değerleri düzeltebilecek miyim yoksa, yeni kayıtlar için mi geçerli? Benim kayıtlıları düzeltmem gerekiyor çünkü. Eğer öyle ise, fonksiyonun kullanım örneği de gerekli bana.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#4
(24-07-2019, Saat: 15:42)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Selamlar arkadaşlar

Tablomda var olan zaman alanındaki kayıtlı veri şu şekilde kayıtlı. 2019-07-24 15:38:26
Ancak, sorgulamada karşılaştığım problemden dolayı, saniye kısımlarını 00 olarak düzeltmem gerekiyor. Bu konuda SQL araştırdım ama net bir sonuca ulaşamadım. Konu ile ilgili olarak en süratli şekilde çözebileceğim bir kod varsa, yardımlarınızı rica ederim.

İyi çalışmalar..

SELECT CONVERT(VARCHAR(10),TARIH,120)+' '+SUBSTRING(CONVERT(VARCHAR(10),TARIH,108),1,6)+'00' FROM TABLOADI
Cevapla
#5
Bu fonksiyonu kayıt eklerken kullanırsan zaten sonra problemin kalmaz.
Cevapla
#6
Eğer geçenki sorgu ile alakalı ise "tarih<=" yapmadan önce ilgili tarihsaate 59 sn. ekleyerek sorunu çözebilirsin bence.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#7
@wiseman aşağıdaki şekilde kullanabilirsin
Declare @X datetime = GetDate()
Select @X, Cast(Format(@X, 'yyyy.mm.dd HH:mm:00') As DateTime)

Select CAST(DATEADD(S, -30, @X) AS SMALLDATETIME)
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Cevapla
#8
(24-07-2019, Saat: 17:20)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Eğer geçenki sorgu ile alakalı ise "tarih<=" yapmadan önce ilgili tarihsaate 59 sn. ekleyerek sorunu çözebilirsin bence.

Kesinlikle hocam. Aynı programda, aynı yerde kaldık. Saniyeyi 59 yapmıştım daha öncesinde. Ancak bugün farkettim ki, data kaybı yaşanıyor. Bu Sebeple, saniyeleri sıfırlama yöntemine dönmek durumunda kaldım. Bi daha MYSQL kullanırsam iki olsun Smile
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#9
hocam alan tipini datetime kısmından date e çek otomatik hepsi 00:00 olur hocam
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#10
(24-07-2019, Saat: 21:21)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.hocam alan tipini datetime kısmından date e çek otomatik hepsi 00:00 olur hocam

Ama bu sefer tüm saatler de sıfırlanacak. Değerlerin; 2019-07-24 12:18:36 durumundan 2019-07-24 12:18:00 olması gerekiyor. Şimdilik bir exe yazarak döngüyle hallediyorum sorunumu. Biraz uzun sürecek bir çözüm, ama en azından sabaha kadar sanırım tamamlanacak gibi duruyor.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Çözüldü. Fastreport ta çalışma anında dataset atama cinarbil 2 166 11-07-2019, Saat: 17:55
Son Yorum: cinarbil
  Çözüldü-sql kodu dengesiz çalışıyor sadikacar60 4 307 11-07-2019, Saat: 14:28
Son Yorum: mcuyan
  [ÇÖZÜLDÜ] WebDav ile Bulut Sunucuya Dosya Yükleme theSinan 4 419 08-07-2019, Saat: 15:42
Son Yorum: r3n4m3
  Çözüldü - FastReport Pivot ve Group birlikte kullanılabilirmi ? adelphiforumz 5 332 05-07-2019, Saat: 14:20
Son Yorum: adelphiforumz
  [ÇÖZÜLDÜ] Windows Service içerisinden başka uygulama çalışmasını kontrol etme theSinan 2 288 08-06-2019, Saat: 12:17
Son Yorum: elixir84



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi