Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Com port otomatik algilama
#1
Selamlar

Usb den takilan serial device larin takildigi anda sistemden  aldigi com port numarasini nasil otomatik event bazli yakalayabilirim bircok sey yazilmis ama kesin event bazli yakalayan bir konuya rastlamadim regeditten okuma vs yardimlariniz icin simdiden tesekkurler
Cevapla
#2
Seri haberleşme componenetlerinde zaten comport listeleniyor. Dediğiniz USB sen comport çeviriciler de Windows üzerindeki comport larin içinde görünüyor. Bence component eventlerine bakın
PostgreSQL - Linux - Delphi, Poliüretan
WWW
Cevapla
#3
Ben cihaz takildigi anda sistemden aldigi com port nosunu algilatmak istiyorum

Bu arada cihazlar gsm modem normal usb depolama birimi degil
Cevapla
#4
nrcomm bileşen paketini inceleyebilirsiniz.

https://www.deepsoftware.com/nrcomm/

Demo klasöründeki "SerialPortInfo" isimli örnek sizin sorunuzun cevabı niteliğinde.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Karel Ms128 Com port Bilgi almak erdem55 16 2.872 10-01-2020, Saat: 15:15
Son Yorum: fmesta
  Çıktıyı otomatik sığdırma brs 2 251 27-12-2019, Saat: 20:52
Son Yorum: brs
  Otomatik çalışmasını sağlama BGNew 0 162 13-12-2019, Saat: 23:27
Son Yorum: BGNew
  firebase otomatik id arsl01 5 386 07-11-2019, Saat: 13:36
Son Yorum: arsl01
  Dbexpress + Firebird ip ve port Bilgisi onurakman 12 1.359 20-04-2019, Saat: 16:37
Son Yorum: onurakman



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi