Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Com port otomatik algilama
#1
Selamlar

Usb den takilan serial device larin takildigi anda sistemden  aldigi com port numarasini nasil otomatik event bazli yakalayabilirim bircok sey yazilmis ama kesin event bazli yakalayan bir konuya rastlamadim regeditten okuma vs yardimlariniz icin simdiden tesekkurler
Cevapla
#2
Seri haberleşme componenetlerinde zaten comport listeleniyor. Dediğiniz USB sen comport çeviriciler de Windows üzerindeki comport larin içinde görünüyor. Bence component eventlerine bakın
PostgreSQL - Linux - Delphi, Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#3
Ben cihaz takildigi anda sistemden aldigi com port nosunu algilatmak istiyorum

Bu arada cihazlar gsm modem normal usb depolama birimi degil
Cevapla
#4
nrcomm bileşen paketini inceleyebilirsiniz.

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Demo klasöründeki "SerialPortInfo" isimli örnek sizin sorunuzun cevabı niteliğinde.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Dbexpress + Firebird ip ve port Bilgisi onurakman 12 685 20-04-2019, Saat: 16:37
Son Yorum: onurakman
  İde otomatik tamamlama bozuldu seci20 4 459 07-04-2019, Saat: 21:53
Son Yorum: seci20
  Delphi Otomatik Çalışma Sorunu Hayati 2 558 27-11-2018, Saat: 11:53
Son Yorum: Hayati
  [Çözüldü] Otomatik artan alan değerlerini sıfırlama Lord_Ares 4 708 17-10-2018, Saat: 08:54
Son Yorum: esistem
  Udp port kullanımda mi ? SercanTEK 5 860 04-09-2018, Saat: 11:00
Son Yorum: engerex



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi