Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ÇÖZÜLDÜ-daha önce çalışan kod hata veriyor firebird
#1
arkadaşlar kod daha önce çalışıyordu bir değişklik yaptım ama ne yaptım hatırlamıyorum
kod şu anda hata veriyor.

conversion error from string '' ''   şeklinde bir hata çıkıyor.

neyi gözden kaçırıyorum acaba saygılarımla.

procedure TBL_GUNLUK_COZUM_BISAAT_UPDATE_yap(BID,kolon,data:string);
var
s:string;
d:string;
yol:string;
begin
//VTbaglan;

yol:=ExtractFilePath(Application.ExeName);
DMvt.IBConnection1.Connected:=false;
DMvt.IBConnection1.DatabaseName:=yol+'system\db\LGS_DBV.FDB';
DMvt.IBConnection1.Connected:=True;
DMvt.SQLTransaction1.Active:=True;



if BID='' then begin ShowMessage('BID boş');  exit; end;
s:='UPDATE TBL_COZUM set '+kolon+'='''+data+''' where BID='+BID;
DMvt.SQLQuery1.Close;
DMvt.SQLQuery1.SQL.Clear;
DMvt.SQLQuery1.SQL.Add(s);
DMvt.SQLQuery1.ExecSQL;
DMvt.SQLTransaction1.CommitRetaining;
//ShowMessage('Ok');
end;  
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
iyne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Cevapla
#2
s:='UPDATE TBL_COZUM set '+kolon+'='+data+'  where BID='+BID;
bu satırı bu sekilde kullanıp deneyebılırmısınız
Cevapla
#3
(24-08-2019, Saat: 14:55)serdar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
s:='UPDATE TBL_COZUM set '+kolon+'='+data+'  where BID='+BID;
bu satırı bu sekilde kullanıp deneyebılırmısınız

denedim -sql error code: 104 
token unknown  

şeklinde hata verdi
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
iyne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Cevapla
#4
s:='UPDATE TBL_COZUM set '+kolon+'='+data+'  where BID='+BID;

BID tipi string ise tırnak içine al
ben QuotedStr fonksiyonu kullanıyorum,
Cevapla
#5
(24-08-2019, Saat: 15:13)meko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
s:='UPDATE TBL_COZUM set '+kolon+'='+data+'  where BID='+BID;

BID tipi string ise tırnak içine al
ben QuotedStr fonksiyonu kullanıyorum,

dediğiniz gibi hocam tırnak içine aldım düzeldi.
s:='UPDATE TBL_COZUM set '+kolon+'='''+data+''' where BID='''+BID+'''  '; 

saygılar sunarım
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
iyne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Cevapla
#6
Hocam sql i delhpiden yollarken ya 4 adet tek tırnak icinde yollamaniz gerekiyor yada @meko arkadasin bahsettigi quotedstr kullanmaniz lazim ki sorun yasamamaniz icin kesinlikle quotedatr yi mutlaka kullanin.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ÇÖZÜLDÜ-dikdörtgen alanın resim pixel renk değerlerini okuma sadikacar60 2 152 29-10-2019, Saat: 14:48
Son Yorum: sadikacar60
  İlişkili Combobox (Çözüldü) bünyamin68 11 401 23-10-2019, Saat: 11:02
Son Yorum: bünyamin68
  Bu kodu çevirirken nerede hata yapıyorum ? seci20 14 1.575 08-10-2019, Saat: 17:39
Son Yorum: crypto
  [ÇÖZÜLDÜ] Rapor Baskısında 0 değerleri yazılmasın wiseman 2 147 01-10-2019, Saat: 18:04
Son Yorum: wiseman
  [ÇÖZÜLDÜ] fast report dil hatası wiseman 6 282 25-09-2019, Saat: 14:29
Son Yorum: wiseman



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi