Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tablodaki alana 0 değerini default olarak gönderme
#1
Selamlar Arkadaşlar

bir kod yazmaya çalışıyorum. Durum şu; query ile insert ile, tablodaki iki farklı alanı çarpım işlemi yapıyorum. Ancak, eğer tablodaki alanın değeri null olacaksa, null yerine oraya 1 yazdırmam gerek. Bunu kod ile yapabilir miyiz?
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#2
Merhaba,

1) Veritabanı ne?
2) Hangi veritabanı bileşenini kullanıyorsun?
3) Veritabanı katmanında mı bunu yapmak istiyorsun, yoksa dataset'ten post etmeden önce mi yapmak istiyorsun?
P.Safa:Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır.Zaman insanları değil,armutları olgunlaştırır
C.Yücel:Toprak gibi olmalısın! Ezildikçe sertleşmelisin!Seni ezenler sana muhtaç kalmalı! Hayatı sende bulmalı
S.Canan:Bildiğini zannettiğin an hiç bir şey öğrenemezsin
Bilgi uçar
WWW
Cevapla
#3
(01-09-2019, Saat: 23:13)uparlayan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba,

1) Veritabanı ne?
2) Hangi veritabanı bileşenini kullanıyorsun?
3) Veritabanı katmanında mı bunu yapmak istiyorsun, yoksa dataset'ten post etmeden önce mi yapmak istiyorsun?

Selamlar

Veritabanım mysql. Uniquery bileşeni kullanıyorum. Excelde yapılmış olan bir formülü adapte etmem lazım koda.
Excel de yazana baktığımızda =(EĞER(EHATA(D97="#SAYI/0!");1;D97)
değer yoksa, buraya 1 olarak yaz diyor.
Bende aynı şekilde bunu değer yoksa 1 pot etmeliyim.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#4
hocam oyle uğracağına neden DB de default değer kısmını 0 ayarlamıyorsun?
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#5
(01-09-2019, Saat: 23:45)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.hocam oyle uğracağına neden DB de default değer kısmını 0 ayarlamıyorsun?

şu anda zaten öyle. Ancak, öncesinde de =(0,001*D98+1,03088)/2+KAREKÖK(((0,001*D98+1,03088)/2*(0,001*D98+1,03088)/2)+0,0009*D97+0,000425*D102) şeklinde bir hesaplama da olduğundan dolayı, değeri başka bir alandan alıyorum. Yani buradaki default değer hep 1 olsa sorun değil. Değer değişken olduğu için sabitleyemiyorum.

(01-09-2019, Saat: 23:45)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.hocam oyle uğracağına neden DB de default değer kısmını 0 ayarlamıyorsun?

daha önce mssql de şu şekilde bir kod kullanmıştım. aslında bunu adapte etsem güzel olacak.
CASE WHEN STHAR_GCKOD='G'  AND STHAR_TARIH='2016-01-01' AND STHAR_HTUR='A' THEN SUM (STHAR_GCMIK) ELSE 0 END  DEVIR_MIK,
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#6
(01-09-2019, Saat: 21:44)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Selamlar Arkadaşlar

bir kod yazmaya çalışıyorum. Durum şu; query ile insert ile, tablodaki iki farklı alanı çarpım işlemi yapıyorum. Ancak, eğer tablodaki alanın değeri null olacaksa, null yerine oraya 1 yazdırmam gerek. Bunu kod ile yapabilir miyiz?
merhaba

sanırım coalesce fonksiyonu işini görür.
Cevapla
#7
@wiseman  Siz insert ederken mi, Select ederken mi default değer atayacaksınız?  

Select:
SELECT IFNULL(column, 0) FROM table;

Insert:
str:='Insert Into Table '+
           '(Column_Result)'+
            'Values ('+
            ':Column_Result)';
          With Uniquery Do
          Begin
             if Active Then Active:=False;SQL.Clear;sql.Add(str);ParamCheck;
		  if String.IsNullOrEmpty(FloatToStr(MyFloat)) then
		  ParamByName('Column_Result').Value:= 1 else
		  ParamByName('Column_Result').Value:= MyFloat;
		  ExecSQL;
          end;
Cevapla
#8
@ meko hocamın dediği gibi o zaman çareniz coalasce fonksiyonu..

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#9
(02-09-2019, Saat: 15:24)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.@ meko hocamın dediği gibi o zaman çareniz coalasce fonksiyonu..

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Teşekkür ederim. İnceliyorum.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  DBGrid1 den Excel Veri Gönderme OZCANK 0 237 13-07-2019, Saat: 14:03
Son Yorum: OZCANK
  Delphi'den Python'a Parametre Gönderme Hayati 11 918 04-07-2019, Saat: 09:41
Son Yorum: Halil Han Badem
  Parça Parça veri gönderme onurakman 1 381 08-06-2019, Saat: 18:08
Son Yorum: masteryoda
  fonksiyon içinde parametreye default değer atama sorunu adelphiforumz 6 624 24-05-2019, Saat: 11:20
Son Yorum: adelphiforumz
  tablodaki kayıtları diziye aktarma salih 7 778 06-03-2019, Saat: 08:42
Son Yorum: Tuğrul HELVACI



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi