Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ÇÖZÜLDÜ] cxgrid hücre formatı
#1
Arkadaşlar selamlar

Cxgrid in ,excele veri gönderimini kullanıyorum. Ancak değerleri string olarak aktardığı için, her defasında exceli açıp hücrelerde, değerleri sayıya dönüştür demek zorunda kalıyorum. Aktarımda direkt sayı olarak kaydetme işlemi ya da, sonrasında exceli formatlama kodu var mı? Excel gönderimi için ExportGridToXLSX fonksiyonunu kullanıyorum.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#2
Alıntı:
Microsoft Excel ve Delphi farklı veri formatlama kuralları kullanıyor. Ayrıca, Excel, OnGetDataText olayı gibi metinleri özelleştirmeyi desteklemez. XLSX değerlerinizi TcxGrid'deki gibi göstermek istiyorsanız, ExportGridToXLSX yönteminin AUseNativeFormat parametresini False olarak ayarlayın. Örneğin:

ExportGridToXLSX('Grid.xlsx', cxGrid1, True, True, False, '', nil);

Böyle bir şley buldum. Umarım işinize yarar.
Cevapla
#3
Tekrar selamlar

Kodun sonundaki false değerini, true olarak değiştirince, excele değerler sayı formatında aktarılıyormuş.

ExportGridToXLSX('Grid.xlsx', cxGrid1, True, True, true, xlsx)

Bu işlemin ardından da, aşağıdaki kod ile, gerekli alanın formatını değiştirdim. Böylelikle istediğim değerler oldu.
cells.range['D2:BU25'].numberformat :='0,.00';

bu şekilde sizler de kullanabilirsiniz.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ÇÖZÜLDÜ-timer kullanmadan saat kontrolü mümkünmü? sadikacar60 3 143 10-09-2019, Saat: 22:19
Son Yorum: sadettinpolat
  [ÇÖZÜLDÜ]Server İşletim Sisteminde Çalışan Windows Servis te is not a valid date Hata theSinan 9 245 28-08-2019, Saat: 10:05
Son Yorum: adelphiforumz
  ÇÖZÜLDÜ-daha önce çalışan kod hata veriyor firebird sadikacar60 5 197 25-08-2019, Saat: 21:07
Son Yorum: mcuyan
  ÇÖZÜLDÜ - Veritabanındaki saat alanını düzenleme wiseman 10 380 24-07-2019, Saat: 21:41
Son Yorum: mcuyan
  Çözüldü. Fastreport ta çalışma anında dataset atama cinarbil 2 249 11-07-2019, Saat: 17:55
Son Yorum: cinarbil



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi