Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi'den SP ile kayıt
#1
Merhaba;

Delphi tarafında ibstoredprocedure ile yaptığım kayıtta bir sorunum var, şöyleki
    with DM.SP_spiStok do
   begin
     Prepare;
     Params.ParamByName('stok_ad').AsString:=EdtStokAd.Text;
     Params.ParamByName('stok_birim').AsString:=CmbBirim.Text;
     Params.ParamByName('stok_alisfiyat').AsCurrency:=StrToCurr(EdtFiyat.Text);
     Params.ParamByName('stok_barkod').AsString:=EdtBarkod.Text;
     Params.ParamByName('stok_giris').AsCurrency:=0;
     Params.ParamByName('stok_cikis').AsCurrency:=0;

     TBlobField(SP_spiStok.Params.ParamByName('stok_resim')).LoadFromFile(OpenPict.FileName);

     ExecProc;
     UnPrepare;
   end;

bu şekilde kayıtta hiçbir sorun yok fakat stokların resimlerini eklemek istediğimde tam resim ekleme kodları satırında hata veriyor. Hata

access violation at address C2950F40. Read of address C2950F40.

Kayıt kodu olarak aşağıda ki satırları ayrı ayrı denedim. İlk satır kayıt yapıyor ama yaptığı kaydı göstermeyi başaramadım.

     
SP_spiStok.Params.ParamByName('stok_resim').AsBlob:= OpenPict.FileName;

SP_spiStok.Params.ParamByName('stok_resim').LoadFromFile(OpenPict.FileName);

TBlobField(SP_spiStok.Params.ParamByName('stok_resim')).LoadFromFile(OpenPict.FileName);

Dataset ile bu şekilde kayıt yapabiliyorum ama SP ile yapamadım. Yardımcı olur musunuz?
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Eyvallah..
Cevapla
#2
(29-09-2019, Saat: 14:32)Aktolgali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba;

Dataset ile bu şekilde kayıt yapabiliyorum ama SP ile yapamadım. Yardımcı olur musunuz?

Kaydederken:

SP_spiStok.Parameters.ParamByName('stok_resim').LoadFromFile(OpenPict.FileName, ftBlob);

Okurken:

TBlobField(ADOQuery1.FieldByName('stok_resim')).SaveToFile(SavePict.FileName);


şeklinde deneyebilirsiniz...

Kaynak:
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#3
(29-09-2019, Saat: 15:24)csunguray Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(29-09-2019, Saat: 14:32)Aktolgali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba;

Dataset ile bu şekilde kayıt yapabiliyorum ama SP ile yapamadım. Yardımcı olur musunuz?

Kaydederken:

SP_spiStok.Parameters.ParamByName('stok_resim').LoadFromFile(OpenPict.FileName, ftBlob);

Okurken:

TBlobField(ADOQuery1.FieldByName('stok_resim')).SaveToFile(SavePict.FileName);


şeklinde deneyebilirsiniz...

Kaynak:
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

@csunguray çok teşekkür ederim hocam, gösterdiğiniz yöntemle çözüldü.
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Eyvallah..
Cevapla
#4
(29-09-2019, Saat: 15:24)csunguray Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(29-09-2019, Saat: 14:32)Aktolgali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Merhaba;

Dataset ile bu şekilde kayıt yapabiliyorum ama SP ile yapamadım. Yardımcı olur musunuz?

Kaydederken:

SP_spiStok.Parameters.ParamByName('stok_resim').LoadFromFile(OpenPict.FileName, ftBlob);

Okurken:

TBlobField(ADOQuery1.FieldByName('stok_resim')).SaveToFile(SavePict.FileName);


şeklinde deneyebilirsiniz...

Kaynak:
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

@csunguray hocam, verdiğiniz kodla olay çözülmüştü fakat şimdi yine hata veriyor. Ne olabilir anlayamıyorum. 

Verdiği hata şu
BLOB not found At procedure 'SPI_STOK' line: 32, col: 5

SP giriş parametrelerim de bu
CREATE OR ALTER PROCEDURE SPI_STOK(
   STOK_MARKA VARCHAR(25),
   STOK_AD VARCHAR(100),
   STOK_ALISFIYAT DECIMAL(6,4),
   STOK_SATISFIYAT DECIMAL(6,4),
   STOK_BARKOD VARCHAR(25),
   STOK_RESIM BLOB SUB_TYPE 0 SEGMENT SIZE 80)
AS
.
.
.
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Eyvallah..
Cevapla
#5
Arkadaşlar, yanlış alarm. Şu anda her şey normal şekilde çalışıyor. Hiçbir değişiklik yapmadım.
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Eyvallah..
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi IDE midas.dll Çakışması Hayati 6 264 25-10-2019, Saat: 23:30
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  Tabloya Kontrollü Kayıt bünyamin68 7 296 24-10-2019, Saat: 17:18
Son Yorum: serdar
  Delphi Rest Api yhackup 20 3.775 01-10-2019, Saat: 18:30
Son Yorum: Mert_37
  Delphi & C# & Java Tuğrul HELVACI 25 1.536 30-09-2019, Saat: 10:36
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
  Delphi Yeni Sürümlerde Fonksiyon Tanımlama Hayati 4 235 30-09-2019, Saat: 10:05
Son Yorum: Fesih ARSLAN



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi