Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comboboxa girilen değere göre veri çekme.
#1
Merhaba arkadaşlar çalışmış olduğum bir projemde 5 adet combobox kullanıyorum yapmak isteğim işlem şu ben birinci comboboxa veri tabanında belirli sütundan veri alıyorum.Benim bu seçtiğim veriye göre diğer comboboxlara aynı tabloda bağlı oldukları sütunların en son eklenen verilerini otomatik gelmesini istiyorum.örneğin ürünler tablom var ben ürünün combobox1 de stok kodunu seçtiğimde combobox2 ye ürünün adı,combobox3 e ürünün alış fiyatı combobox4 e ürünün satış fiyatı,combobox5 e ürünün adet bilgisinin otomatik gelmesini istiyorum ya da combobox yerine editlerede olabilir.Bunu nasıl yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada projem çok kapsamlı bir proje değil basit ama çözülünce işime yarayacak bir proje.


Tavsiye olarak;
Sizce bunu farklı tablolarda ilişki oluşturarak yapmam mı daha mantıklı.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Cevapla
#2
Neden adi, fiyatı vs. combobox ta ? Edit e yazsanız ?
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#3
(05-10-2019, Saat: 10:40)esistem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Neden adi, fiyatı vs. combobox ta ? Edit e yazsanız ?

Haklısınız belirtmedim ben onu örnek olarak vermiştim benim hatam mesajımda bilgi eksikliği var.
Cevapla
#4
Comboboxun onchange olayına gerekli yerleri değiştirip eklersiniz


With ADOQuery1 do
begin
 close;
 sql.clear;
 sql.add('SELECT id,urunadi,urunalisfiyati, urunsatisfiyayi FROM tablon WHERE tablonda bulunan comboboxa çektiğin alanın adı=:alan');
 Params.parambyname('alan').Value := combobox.text;
 open;
 begin
edit1.text  :=  ADOQuery1.fieldbyname('urunadi').AsString;
edit2.text  :=  ADOQuery1.fieldbyname('urunalisfiyati').AsString;
edit3.text  :=  ADOQuery1.fieldbyname('urunsatisfiyati').AsString;
 end;
end;
Cevapla
#5
bkantur Hocam çok teşekkür ediyorum vermiş olduğunuz kod çalıştı fakat bir sorunum var. Şöyle ki veri tabanım da aynı üründen birkaç tane var ben en son kaydedilen bilgiyi almak istiyorum bu durumda ne yapmam gerekiyor.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Paradox veri tabanında veri arama listeleme düzenleme sonic33 2 141 26-10-2019, Saat: 10:43
Son Yorum: sonic33
  cxgrid seçilen malzemeye göre birim listeleme akuyumcu63 16 523 23-10-2019, Saat: 14:46
Son Yorum: m_ekici
  HTML Sayfaya Veri Çekme Hayati 1 275 17-07-2019, Saat: 21:44
Son Yorum: SimaWB
  Excel'den veri çekme hatası harezmi 7 506 17-07-2019, Saat: 18:40
Son Yorum: harezmi
  Parmak izi okuyucudan veri çekmek ermanispir@gmail.com 9 760 16-07-2019, Saat: 13:47
Son Yorum: wiseman



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi