23-10-2019, Saat: 10:35
(Son Düzenleme: 23-10-2019, Saat: 10:36, Düzenleyen: Fesih ARSLAN.)
Merhaba,
Bugün, kullandığım Android cihaz için bir güncelleme geldi ve güncelledim.
Android sürümü 8.1 den 9'a yükseldi.
Eğitimlerde birlikte geliştirdiğimiz AlGitsin mobil uygulamasını test edeyim dedim; şifre ekranında iken giriş yaptığım anda "jav.io.IOException: Cleartext HTTP traffic to ....... not permitted" hatası ile karşılaştım.
Uzun bir araştırma sonucunda, önceki sürümlerde varsayılan olarak etkin olan Cleartext özelliği, Android 9 (API level 28) SDK sürümünde false edilmiş.
Android 9 SDK sürümüne sahip cihazlarda bu sorunun çözümü için AndroidManifest.template dosyasına küçük bir eklenti yapmak yetiyor.
Bir ihtiyaç sahibine lazım olur belki.
Bugün, kullandığım Android cihaz için bir güncelleme geldi ve güncelledim.
Android sürümü 8.1 den 9'a yükseldi.
Eğitimlerde birlikte geliştirdiğimiz AlGitsin mobil uygulamasını test edeyim dedim; şifre ekranında iken giriş yaptığım anda "jav.io.IOException: Cleartext HTTP traffic to ....... not permitted" hatası ile karşılaştım.
Uzun bir araştırma sonucunda, önceki sürümlerde varsayılan olarak etkin olan Cleartext özelliği, Android 9 (API level 28) SDK sürümünde false edilmiş.
Android 9 SDK sürümüne sahip cihazlarda bu sorunun çözümü için AndroidManifest.template dosyasına küçük bir eklenti yapmak yetiyor.
Bir ihtiyaç sahibine lazım olur belki.

While true do; Hayat döngüsü, kısır değildir! Yapılan bir yanlış, o döngünün dışına çıkmanızı sağlayacaktır.