Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ÇÖZÜLDÜ]tclientdataset sorgulama
#1
Selamlar arkadaşlar

Serverda bulunan MYSQL de olan datalarımı sorgulayarak, client pc de programımın çalıştığı pcdeki SQLite tablosuna insert ediyordum. Ancak bu süre client olunca çok zaman alıyordu.
Kodu değiştirerek, verileri query aracılığı ile, tclientdataset içerisine aktarıdım. Oluşan verileri herhangi bir cds dosyasına kaydetmeden hafızada bekletiyorum.
Bu Tclientdataset içerisindeki dataları adoquery, uniquery vb. gibi queryler ile nasıl sorgulama yapabilirim acaba?
Query içserisine ' select * from ...? tablo adı ne olarak bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
İyi çalışmalar dilerim.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#2
unidac VirtualQuery kullanabilirsiniz.

Select * From ClientDataset1 gibi
Cevapla
#3
(24-11-2019, Saat: 14:36)faktoral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.unidac VirtualQuery kullanabilirsiniz.

Select * From ClientDataset1  gibi

denediğimde; no such table hatası aldım
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#4
dataset-Virtual.png
Cevapla
#5
(24-11-2019, Saat: 14:21)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Selamlar arkadaşlar

Serverda bulunan MYSQL de olan datalarımı sorgulayarak, client pc de programımın çalıştığı pcdeki SQLite tablosuna insert ediyordum. Ancak bu süre client olunca çok zaman alıyordu.
Kodu değiştirerek, verileri query aracılığı ile, tclientdataset içerisine aktarıdım. Oluşan verileri herhangi bir cds dosyasına kaydetmeden hafızada bekletiyorum.
Bu Tclientdataset içerisindeki dataları adoquery, uniquery vb. gibi queryler ile nasıl sorgulama yapabilirim acaba?
Query içserisine ' select * from ...? tablo adı ne olarak bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
İyi çalışmalar dilerim.

TClientDataSet'te filter özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik çok gelişkindir ve sizin neredeyse sorgulama için gerektiğiniz tüm ihtiyaçlarınızı karşılar. Filtrede Filter özelliğini değiştirerek kullanabileceğiniz gibi ayrıca bir de OnFilterRecord gibi bir eventi de vardır. Bu sayede her kaydı alsın mı almasın mı diye kendi Delphi kodunuzla belirleyebilirsiniz. Aslında sorununuz bunu yapabilir mi diye değil, nasıl ya da ne kadar sürede yapar veya hangi yöntem daha hızlı (kabul edilebilir hızda) şeklinde olmalı.
Cevapla
#6
(24-11-2019, Saat: 15:56)faktoral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.dataset-Virtual.png
Kodu çalıştırdığım anda hata dönüyor hocam
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#7
(24-11-2019, Saat: 20:31)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
(24-11-2019, Saat: 15:56)faktoral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.dataset-Virtual.png
Kodu çalıştırdığım anda hata dönüyor hocam

Merhabalar,

Aşağıdaki şekilde deneyin.

Kolay gelsin

   
Amaç, bilginin de/aklın da zekat'ını vermek.
Cevapla
#8
@hi_selamlar , @mustafaozpinar , @faktoral
hepinize çok teşekkür ediyorum ilginiz için. virtualquery bileşeni ile sorunum çözüldü.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [ÇÖZÜLDÜ] delphiden procedure çağırma wiseman 7 376 26-12-2019, Saat: 14:46
Son Yorum: hi_selamlar
  çözüldü--her ayın ilk günü program çalıştığında mesaj vermesi sadikacar60 6 286 25-12-2019, Saat: 18:50
Son Yorum: sadikacar60
Information rest debugger ile authentication hatası[ÇÖZÜLDÜ]] yokbi 3 128 25-12-2019, Saat: 17:02
Son Yorum: yokbi
  [ÇÖZÜLDÜ] inno setup wiseman 1 134 19-12-2019, Saat: 16:37
Son Yorum: faktoral
  [ÇÖZÜLDÜ] mysql fonksiyon wiseman 3 237 04-12-2019, Saat: 18:17
Son Yorum: frmman



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi