Çok Yakında Yeni Bir Arayüzle karşınızdayız! http://yeni.delphican.com/

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FireDac ile Mssql Veritabanı Adı sorunu
#1
Merhaba arkadaşlar

Yııllarca Ado nesnelerini kullandıktan sonra Firedac kullanmaya karar verdım. 
Veritabanım Mssql ve database ismim "istanbul" . 

Projeye bir FdConnection koydum. Fdtable ve FDStoredProc nesnelerini bağladım.
Fdtable.Active yaptım çalıstı bir sorun oluşmadı.
Fakat  FDStoredProc.Active yapmaya kalkınca veritabanı yok hatası alıyorum.
Dönen hataya bakınca database ismini "ISTANBUL" şekinde buyuk harf ile gösteriyor. 

Sonra sql sunucudan database  ismini "ISTANBUL" olarak değiştirerek denedim. Sorun ortadan kalktı.
Tabi isim değişmek başka sorunlara yol açacağından tekrar geri "istanbul"  yaptım.
Bununla ilgili bir yerlerde ayar varmıdır. Nasıl düzeltebilirim?


Ek Dosyalar Resimler
   
Cevapla
#2
Selamlar
tam olarak anlayamadım. veritabanınızın isminde türkçe karakter mi kullandınız? Yani istanbul yerine ıstanbul olarak mı tanımladınız?

Türkçe karakterli bir veritabanı açmak zaten baştan problemli diye düşünüyorum.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
Cevapla
#3
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

...
FDConnection1.Params.Add('MetaCaseInsCat=True');
FDConnection1.Connected := True;

bunu bir dener misiniz?
WWW
Cevapla
#4
(13-01-2020, Saat: 23:30)sadettinpolat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

...
FDConnection1.Params.Add('MetaCaseInsCat=True');
FDConnection1.Connected := True;

bunu bir dener misiniz?

Bilgi için tesekkurler @sadettinpolat  ama malesef olmadı.
Ek dosyaya gerekenleri koydum. fdstoredproc çalışmıyor. Deneyip yardımcı olacak arkadaslar varsa sevinirim.


Ek Dosyalar
.zip   firedac_mssql_Vt.zip (Dosya Boyutu: 501,06 KB / İndirme Sayısı: 1)
Cevapla
#5
linkte MetaCaseIns adlı başka bir parametre mevcut. onu kontrol ettiniz mi ?
WWW
Cevapla
#6
(14-01-2020, Saat: 08:52)sadettinpolat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.linkte MetaCaseIns adlı başka bir parametre mevcut. onu kontrol ettiniz mi ?

Evet @sadettinpolat  hocam  diğer parametreleride farkettim denedim olmadı.
işin ilgiç tarafı table nesnesi açılıyor ama storedproc nesnesi hata veriyor. Acaba Firedac'ta bug mı var anlayamadım.
Geçmem de gerekiyor çünkü tvp (table value parameter) desteği var. Confused
Cevapla
#7
Ben denedim bağlanmada bir problem çıkmadı. Bu sunucunun kurulum diliyle alakalı olabilir mi acaba? Bir kontrol etseniz!
Cevapla
#8
@serdar  sorunun aşağıda aktaracaklarımdan kaynandığı kesin olmamakla birlikte geçenlerde başıma gelen bir konuyu paylaşmak isterim.
SQL server tarafında SSMS paketinin 18 versiyonunu kurduğumda normal çalışan sistemin bazı kısımlarının çalışmadığını fark ettim.
Daha sonra SSMS 18 kurulumunu kaldırıp yerine 17 paketini kurdum ve herşey düzeldi acaba tesadüfmü diye tekrardan 18 kurdum ve yine
programların bazı ekranları çalışmamaya başladı. Yaptığım inceleme sonucunda 18 versiyonunda diller ile ilgili bir bug olduğunu buldum
bu bug latin alfebesi dışındaki bazı karakterleri kullanırken sorun yaratıyordu ayrıca tarih formatlarının da hata olduğunu fark ettim.
3-4 gün uğraştım ve çözemedim. En son versiyon 17 yükleyip bu şekilde kullanıyorum.
Denemeniz biraz sıkıntılı olabilir fakat göz ardı etmeyin derim.
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Cevapla
#9
@adelphiforumz  bilgilendirme için tesekkur ederim. SSMS 18 de bende farklı sorunlar yasadım sonra SSMS 17 ye döndüm.
Her iki surumdede denedim fakat  sorun onunla ılgılıi değilmiş.  En sonunda sorunu buldum
Fdconnection  nesnesinin MetaCaseInsCat değeri varsayılan olarak "mciChoose" olarak geliyor. Bunu "mciFalse" yapınca düzeldi.
@sadettinpolat  hocam sorunun kaynağını doğru tespit etmis fakat param değeri "mciTrue" yapınca olmamıştı. 
Yardımlarınız ve ilginiz için cok tesekkur ederim. 
Muhtemelen birileri bu sorunla karşılasacak.
Umarım faydalı bir çözüm olur.
Cevapla
#10
evet, maalesef sorun türkçe karakter olarak algılaması... i =İ şeklinde...

Bu durum genellikle MySQL ve SQLite'da karşıma çıktı...

ben de çözüm olarak hep büyük harf kullandım... örneğin; ISTANBUL, BESIKTAS, USKUDAR gibi...
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Datasnap büyük dosya gönderme sorunu. seci20 2 157 12-01-2020, Saat: 14:56
Son Yorum: seci20
  FireDac Firebird 2.5 Versionu desteklemiyormu ? Mert_37 5 210 05-01-2020, Saat: 20:35
Son Yorum: Mert_37
  Balloon hint font sorunu. seci20 0 130 25-11-2019, Saat: 15:13
Son Yorum: seci20
  Fastreport barcod yazdirma sorunu TheEAK 16 1.633 21-11-2019, Saat: 12:51
Son Yorum: TheEAK
  SQl tarih Sorunu Bay_Y 7 438 11-11-2019, Saat: 09:06
Son Yorum: Bay_Y



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi