Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
id numarası karakter adeti
#1
Selam; Sqlite db'yi program çalıştığı anda bilgisayara otomatik olarak CREATE ediyorum;

Veriler CREATE edilen Sqlite db'de tutuluyor, Sqlite hakkında bir çok araştırma yaptım çok fazla olumsuz bir yorum okumadım;
Benim merak ettiğim, döngü kullanarak test yapabilirim ama bu ne kadar aklımda ki soruya cevap olur bilemiyorum tecrübe bence daha iyi cevap olur.
Db'ye günde ortalama 1000 kayıt girişi yapılıyor, yılda ise 365000 kayıt demek her yıl db yedeklenip değişecek. 

Sorum ise: Veriler listview'de listeleniyor kullanıcı bu kayıtları kaydetmek isteğinde db'deki o gün ki eski kayıtlar silinip listviewdeki güncel kayıtları ekleyecek. 
Acaba (ID INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT) oluşturulan id numarası kaç karakter kadar gidebilir 36.500.000.000 Sqlite'de id numarası oluşması konusunda sıkıntı yaşar mıyım?





Not: Her seferinde update yerine eski kayıtları silip insert işlemini yapmak istememdeki sebep, listviewde  kullanıcı 700. satırda olduğunda verileri kaydettiğinde db'den yeniden çekmek durumunda kalıyorum her seferinde listview clear yaptığımda kullanıcı daha önce bulunduğu satırı kaybetmesine sebep oluyor...
Cevapla
#2
SQLite büyük işlemler için çok sıkıntılı dosya yapısı bozuluyor ve geri dönderemiyorsun. Mağdur çok kullanıcım oldu. Sürekli kontrol ve yedekleme gerektirir
Cevapla
#3
İnteger tipi 256*256*256*128 = 2.147.483.648 e kadar gidebilir, bunun yerine varsa bigint veya float kullanabilirsiniz.
Bu arada bende Çağlar beyi dikkate almanızı öneririm, sqlite yerine firebird kullanabilirsiniz. Sqlite i el terminallerinde kullanıp hiç memnun kalmamıştım.
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#4
mobil veritabanı olarak Sqlite dışında ne kullanılabilir, ne tavsiye edersiniz
Cevapla
#5
en son araştırdığım kadarıyla sağlam gömülü bir veritabanı yok. 1 yıl oldu bakalı tabi. Mobilde büyük projeler için sunucuya bağlanmak daha iyi. Kullanıcı adı ,şifre rehber tarzı uygulamalar için sqlite kullanılabilir. SQLite alan eklemek bile mesele. İllaki tabloyu yeniden yaratacaksın. Tabletler için program düşünüyorsan onu araştırmadım.
Cevapla
#6
mobil tarafında SQLite olacak sunucuya yeni veri geldiğinde indirip local çalışacak şekilde düşüyorum bu için yeterli olur diye umut ediyorum.
Cevapla
#7
Benim programda o şekilde. Güvenemediğim için riske atamadım programı. Sunucudan veri çekiyorum. Yinede siz bakın bu arada geliştirmişlerdir. Ben bırakalı 4 sene oldu.

Birde bu işte destek olayı var sorun olduğun da geliştirici veya destek verecek firma olması lazım. Adamların muhasebesi veya farklı bir hesabını tutacaksın ilk başlarda iyi olabilir fakat ilerleyen zamanlarda sorun çıkar da çözülmez ve adı kötü programa çıkarsa temizlemek zor olur
Cevapla
#8
Benim tablolarımda ID (AutoInc) ile beraber GUID (Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.) kullanıyorum.. tek eksiği MSSQL de "in" operatorü ile kullanımlarda performans yerde sürünüyor.. 
Bu yüzden kayıtların asıl kemik bilgisi GUID de (Master/Detail vs.. vs..) satır güncellemelerini yada "Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız." kullanmam gerekirse orada AutoInc alanını kullanıyorum..
Amatör Küme Bilgisayar Programcısı
WWW
Cevapla
#9
Cevaplar için teşekkür ederim...
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Message box karakter sorunu seci20 9 739 24-03-2019, Saat: 13:25
Son Yorum: mrmarman
  Locate ve Lookup TR Karakter sorunu narkotik 2 551 15-01-2019, Saat: 20:04
Son Yorum: narkotik
  Türkçe karakter ahmetb 8 876 11-01-2019, Saat: 01:08
Son Yorum: ahmetb
  clientdataset xml türkçe karakter sorunu osiso 0 506 06-08-2018, Saat: 12:29
Son Yorum: osiso
  Karakter silme serhat 8 2.107 31-07-2018, Saat: 12:05
Son Yorum: Bay_Y



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi