Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dbgrid otomatik scroll
#1
Merhaba Arkadaşlar,


Yapmak istediğim,
DBGrid bir ekrana atıp orada otomatik kaydırmak istiyorum bunu bir döngüye sokup sürekli baştan almasını istiyorum nasıl yapabilirim ? 

örnek: hastanelerde sırada bekleyenler ekranı gibi...

  DBGrid1.Perform(WM_KEYDOWN, VK_DOWN, 0);


teşekkürler
Cevapla
#2
Kayıt eklendikçe son kayıt üstüne mi kayacak. Kaydırmak derken nasıl nasıl baştan sona kadar mı? Eğer kayıt eklendikce kayıp son kaydı göstersin diyorsanız, kayıt ekleme işleminin ardından Last komutu ile son kayda konumlanırsanız dbgrid bu işi zaten otamatikman yapacaktır.
Örneğin

Table1.append;
Table1_ADI.Asstring:='Deneme';
Table1.Refresh;
Table1.Last;
şeklinde yaparsanız son kayıda konumlanacaktır.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  DBGrid Detay Gösterilmesi. OZCANK 9 361 15-04-2019, Saat: 06:50
Son Yorum: OZCANK
  İde otomatik tamamlama bozuldu seci20 4 166 07-04-2019, Saat: 21:53
Son Yorum: seci20
  Dbgridi vertikal dbgrid olarak nasıl kullanabilirim?[ÇÖZÜLDÜ] baloglurecep 5 362 06-02-2019, Saat: 11:28
Son Yorum: idealist
  DBGRID Indicator Sorunu [Çözüldü] SenayAkgun 10 569 16-01-2019, Saat: 18:10
Son Yorum: masteryoda
  DBGrid sütun isimlerini dosyada saklama OZCANK 9 569 10-01-2019, Saat: 16:56
Son Yorum: OZCANK



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi