Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firebird Pivot Sorgu
#1
Merhabalar,
Firebird ile pivot sorgu konusunu arastirdim ama bir sonuca varamadim.  Bunu yapabilmenin bir yolu var midir acaba?
Yapmak istedigim;
sube personel adi   gorevi

a        -ahmet          yonetici
a      -mehmet       temizlikci
a        -hasan           temizlikci
b        -huseyin        personel sefi

bu sekilde donen sorguyu
sube  yonetici   temizlikci personel sefi
a         1             2              0          
b         0             0              1

Seklinde gosterebilmek.


Teşekkürler.
Cevapla
#2
3.0 ile firebirde eklenen window fonksiyonlari ile yapilabilir.

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

eski surum kullaniyorsaniz , grup by ve sub query ile de yapabilirsiniz.
WWW
Cevapla
#3
Elinize sağlık Sadettin Hocam.
Eski sürümler için de bir örnek olması açısından , şurada bir talep olmuş ve stored procedure ile nasıl yapılacağını anlatmışlar :
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
Cevapla
#4
Teşekkürler.(Ramazan bey'in gonderdigi linki gormustum ama yeterince dikkatli bakmamisim kodlara.)
Konu disi ama Şuan için eski surumu kullanıyorum. Yeni sürümde ciddi hiz farki oldugunu okumustum bu konuda fikriniz nedir acaba?
Cevapla
#5
(27-02-2017, Saat: 17:00)klavye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.Yeni sürümde ciddi hiz farki oldugunu okumustum bu konuda fikriniz nedir acaba?

Eski sürümde olmayan bir özellik için yeni sürümde hız farkı testi yapmamız mümkün değil. Hız'dan kastınız genel olarak Firebird'ün sunucu olarak kendi hızı ise, mutlaka gerek performansa yönelik gerekse de güvenliğe yönelik iyileştirmeler yapılmıştır. Hızın biraz da veritabanı yapınız, veritabanınızdaki Index/Trigger/procedure kullanımı ile ilgili de olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Kolay gelsin.

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
Cevapla
#6
Özellikle ilgili değildi genel olarak firebird sunucu hakkindaydi. Daha dogrusu sunucunun ağ'i kullanımı ile ilgili.
Teşekkürler
Cevapla
#7
(27-02-2017, Saat: 16:30)sadettinpolat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.3.0 ile firebirde eklenen window fonksiyonlari ile yapilabilir.

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

eski surum kullaniyorsaniz , grup by ve sub query ile de yapabilirsiniz.

Bağlantıda bunu göremedim.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  FIREBIRD facebook GROUP daveti softdestek 8 277 17-10-2019, Saat: 10:43
Son Yorum: boreas
  Firebird Trigger'a parametre gönderme esistem 3 770 15-10-2019, Saat: 22:17
Son Yorum: Aktolgali
  Firebird ile aynı server içindeki iki ayrı database deki tablolar arasında select serkansirin001@gmail.com 6 339 03-09-2019, Saat: 01:05
Son Yorum: mcuyan
  Visual Studio Code kullanıcıları için Firebird Eklentisi rmzgenius 2 368 31-05-2019, Saat: 10:32
Son Yorum: edo
  Firebird Database Oluşturma SercanTEK 6 722 30-05-2019, Saat: 09:18
Son Yorum: rmzgenius



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi