Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Select bolumunde parametre kullanmak
#11
IBExpert üzerinde ilk mesajında gönderdiğin gibi parametre gönderemezsin, kullandığın yöntem Delphi içinde dataset veya query'ler içinde kullanılan bir yöntem.
Sorguda parametre kullanman için veritabanında Procedure gibi bir yapı kullanman lazım.
SQL cümlenin tam olarak ne yapmak istediğini anlayamadım, ama iç içe SQL sorguları yazarak çözebilirsin diye düşünüyorum.

E.O.F.  (End Of Fun )
Rolleyes
Cevapla
#12
Söylediğiniz gibi parametre gönderimi olmuyor gibi. Bende storedprocedure ile halletmeye calisiyordum.
Teşekkürler.
Cevapla
#13
ilk defa böyle bir sql cümlesi görüyorum.
tam amaç nedir
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla
#14
Firebird kullanmayalı çok uzun zaman oldu.. 
Biraz tarzanca ama şöyle bir şey yapabilirsiniz..

Dataset.sql.text := ('select (Miktar * '+integerDeger.toString+') as Sonuc From TabloAdi');
Amatör Küme Bilgisayar Programcısı
WWW
Cevapla
#15
teşekkürler herkese.
Cevapla
#16
execute statement araştırınız
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
WWW
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Trigger'a parametre göndermek Aktolgali 4 155 15-10-2019, Saat: 22:21
Son Yorum: Aktolgali
  Firebird Trigger'a parametre gönderme esistem 3 768 15-10-2019, Saat: 22:17
Son Yorum: Aktolgali
  Firebird ile aynı server içindeki iki ayrı database deki tablolar arasında select serkansirin001@gmail.com 6 339 03-09-2019, Saat: 01:05
Son Yorum: mcuyan
  FB Sp içinde Select mcuyan 28 2.210 01-03-2019, Saat: 15:47
Son Yorum: Kuri_YJ



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi