Tüm Platformlar için Hızlı Uygulama Geliştirme --->    Kitabımız...      Delphi

Konuyu Paylaş : facebook gplus twitter

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thread Yardım
#1
Merhabalar Şöyle Bir Sorunum var;
Formumda 2 tane Thread componenti kullanıyorum (TJvThread)
1.Thread : string leri işleme işi yapıyor;
2.Thread : string listteki string leri 1.Thread gönderip işletiyor;

Threadlerin 2 sindede ExcuteWait işlemi yapıyorum.

ama 1.Thread Executeden çıkmıyor.

bunu hakkında bir bilgisi olan varmı acaba  ?

Kullanılan Component 
TJvThread


procedure TForm1.Thread1Execute(Sender: TObject; Params: Pointer);
begin
 //string işleniyor;
end;

procedure TForm1.Thread2Execute(Sender: TObject; Params: Pointer);

begin
 for filePath in files do
      begin
       Thread1.ExecuteAndWait();
      end;


end;
Cevapla
#2
Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol sana yardımcı olabilir.
Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
Kuvvete dayanamayan adalet aciz, 
Adalete dayanamayan kuvvet zalimdir.
WWW
Cevapla
#3
(05-12-2017, Saat: 13:59)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlLinkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol sana yardımcı olabilir.

Teşekkürler İnceliyorum

Malesef Olmadı
Cevapla
#4
Threadlerden pek anlamam ama threadin beklemesi için bir olay bildirmen gerekmez mi. Yani şu işlem bitene yada şu olay gerçekleşene kadar bekle gibi bir şey demen gerektiğini düşünüyorum. Yani ne zamana kadar beklemesi gerektiğini bilmiyor olabilir yazdığın kod. Pek yardımcı olamadım ama en azından belki bir fikir oluşmuştur.
WWW
Cevapla
#5
Merhabalar,


Sizlere bir önerim var. Bileşen kullanmak sürüm değiştirirken sorun çıkartabilir. Bu yüzden hele ki Thread gibi önemli bir mevzuda bileşen kullanmanızı pekte tavsiye etmem. Size önerim geçmişten beri kullandığım bir class dosyası. DelphiTürkiye formundan Şaban Akman hocanın yazmış olduğu bu dosyayı sizlerle paylaşmak isterim.


İçinde örneği de mevcut olan projede herhangi bir sorun olduğunda yorum atabilirsiniz.


Saygılarımla,
İyi çalışmalar.


Ek Dosyalar
.zip   islemYap.zip (Dosya Boyutu: 114,91 KB / İndirme Sayısı: 11)
Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
Cevapla
#6
Teşekkür Ederim Deneyip Haber Edicem.

OmniThreadLibrary examples baktım acaba OmniThreadLibrary wait Yokmu ;
Cevapla
#7
(05-12-2017, Saat: 16:47)SecondLife Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlTeşekkür Ederim Deneyip Haber Edicem.

OmniThreadLibrary examples baktım acaba OmniThreadLibrary wait Yokmu ;

Hocam yorumları alıntılarsanız kime dediğinizi anlayabilirim. OmniThreadLibrary attığım dosya ile bir bağı yok.
Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
Cevapla
#8
(05-12-2017, Saat: 17:00)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
(05-12-2017, Saat: 16:47)SecondLife Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye OlTeşekkür Ederim Deneyip Haber Edicem.

OmniThreadLibrary examples baktım acaba OmniThreadLibrary wait Yokmu ;

Hocam yorumları alıntılarsanız kime dediğinizi anlayabilirim. OmniThreadLibrary attığım dosya ile bir bağı yok.

Yok sizinkine demedim. Sizinkini denicem.
Sadece OmniThreadLibrary ExecuteWait gibi birşey varmı diye merak ettim.
Cevapla
#9
Alıntı:Yok sizinkine demedim. Sizinkini denicem.

Sadece OmniThreadLibrary ExecuteWait gibi birşey varmı diye merak ettim.

O konuda fikrim yok hocam Smile
Linkleri Görebilmeniz İçin Giriş yap veya Üye Ol
Cevapla
#10
2. thread neden 1. thread e gönderiyor? O kısmı anlamadım..
Amatör Küme Bilgisayar Programcısı
WWW
Cevapla

Konuyu Paylaş : facebook gplus twitter



Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  thread form donma sorunsalı seci20 3 136 22-01-2018, Saat: 09:42
Son Yorum: edo
  Timer İçerisinde Thread yhackup 7 221 14-12-2017, Saat: 17:30
Son Yorum: Tuğrul HELVACI
Question listbox hakkında yardım BY-HAYALET 21 504 06-12-2017, Saat: 15:09
Son Yorum: frmman
Question 'butona komut verme' yardım !! BY-HAYALET 6 160 01-12-2017, Saat: 12:28
Son Yorum: BY-HAYALET
Question listbox kullanımı hakkında yardım ! BY-HAYALET 6 160 29-11-2017, Saat: 21:27
Son Yorum: BY-HAYALET



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi