16-04-2018, Saat: 00:54
Merhabalar,
Veritabanı:firebird.
delphi tarafında daha önceleri ib bileşenleri kullanırken, delphi versiyonunu yükseltince firedac bileşenlerini kullanmaya başladım.
ib bileşenleri bağlantı şeklim;
ibdatabase <- ibtransaction <- ibquery ->ibupdatesql şeklindeydi. ibquery'nin afterpost vb olaylarında transaction commit-rollback yapıyordum.
Firedac bileşenlerini bu yapıya göre kullanmaya başladım, ancak biraz kurcaladığımda;
try
FDTransaction1.StartTransaction;
a tablosuna kaydet;
b tablosuna kaydet;
FDTransaction1.CommitRetaining;
except
FDTransaction1.RollbackRetaining
end;
FdConnection bileşeninde iki tane transaction (+UpdateTransaction) bağlama property'si mevcut, forma iki tane transaction koyup bağlamalı mı? Transaction.commit kullanılmasa da bu bileşenler arka planda çalışıyorlar mı?
Ayrıca;
Yukarıdaki soruları da dikkate alarak, firedac bileşenlerinin doğru bağlantı ve kullanım şekli hakkında bilgi verebilirseniz memnun olurum.
Veritabanı:firebird.
delphi tarafında daha önceleri ib bileşenleri kullanırken, delphi versiyonunu yükseltince firedac bileşenlerini kullanmaya başladım.
ib bileşenleri bağlantı şeklim;
ibdatabase <- ibtransaction <- ibquery ->ibupdatesql şeklindeydi. ibquery'nin afterpost vb olaylarında transaction commit-rollback yapıyordum.
Firedac bileşenlerini bu yapıya göre kullanmaya başladım, ancak biraz kurcaladığımda;
- fdconnection nesnesine direk commit yapılabildiğini gördüm.
- Daha önce Transaction bileşeninde ayarladığım isolation seviyesinin fdconnection bileşeninde de olduğunu gördüm.
try
FDTransaction1.StartTransaction;
a tablosuna kaydet;
b tablosuna kaydet;
FDTransaction1.CommitRetaining;
except
FDTransaction1.RollbackRetaining
end;
FdConnection bileşeninde iki tane transaction (+UpdateTransaction) bağlama property'si mevcut, forma iki tane transaction koyup bağlamalı mı? Transaction.commit kullanılmasa da bu bileşenler arka planda çalışıyorlar mı?
Ayrıca;
- query nesnesinin, updatesql bağlı olmadan da kalıcı kayıt yapabildiğini gördüm.
Yukarıdaki soruları da dikkate alarak, firedac bileşenlerinin doğru bağlantı ve kullanım şekli hakkında bilgi verebilirseniz memnun olurum.
Gel de çık işin içinden. UpdateSql bileşeni koydum ilgili alanları seçip generator oluşturdum şimdi aval aval bakıyorum delphide butona ne yazıcamda kayıt eklicek
İnşallah kullanımlarını öğrenirim de ilk gösteren ben olurum .