Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Unidac Kullanarak Veri Listeleme
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba Unidac kullanarak Access veritabanıma bağlandım.Burada bir sutündeki satırları komple Tlistbox aracına aktarmak istiyorum bu konu hakkında bilgi almak istiyorum . Unidac dökümanlarına baktım fakat pek bir şey anlamadım . Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.  Shy
Merhaba,

DelphiCan ailesine hoşgeldiniz. DelphiCan ailesine katkı yapmanız temennimizdir. While döngüsü ile işinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kod bloğu aşağıda yer almaktadır.

QueryName.Close;
   QueryName.SQL.Clear;
   QueryName.SQL.Text := 'SELECT * FROM TABLO_ADINIZ';
   QueryName.Open;
   QueryName.First;

Listbox1.Items.Clear;

while not QueryName.Eof do
   begin
     Listbox1.Items.Add(QueryName.FieldByName['ALAN_ADI'].AsString);
     QueryName.Next;
   end;
    QueryName.Close;
  end;

N: Yapmış olduğum bileşen setinden alıntıdır. Bileşen setin Combobox bileşeni için mevcuttu. Listbox için denenmedi. Öngörüme göre sorunsuz çalışması gerekmektedir.

İyi çalışmalar.
(22-07-2018, Saat: 14:56)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba,

DelphiCan ailesine hoşgeldiniz. DelphiCan ailesine katkı yapmanız temennimizdir. While döngüsü ile işinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kod bloğu aşağıda yer almaktadır.

QueryName.Close;
   QueryName.SQL.Clear;
   QueryName.ExecSQL;
   QueryName.Open;
   QueryName.First;

Listbox1.Items.Clear;

begin
     QueryName.Next;
   end;
    QueryName.Close;
  end;

N: Yapmış olduğum bileşen setinden alıntıdır. Bileşen setin Combobox bileşeni için mevcuttu. Listbox için denenmedi. Öngörüme göre sorunsuz çalışması gerekmektedir.

İyi çalışmalar.

Teşekkür ederim kod çalıştı Smile Delphiye yeni başladım henüz yapıları oturtmaya çalışıyorum elimden geldiğince bu platforma katkıda bulunacağım.Elinizde  Unidac ile dökümasyon acaba mevcut mudur ? internette tam açık bir şekilde bulamadım. Tekrardan teşekkür ederim saygılarla.
(22-07-2018, Saat: 15:32)Antidote Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(22-07-2018, Saat: 14:56)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba,

QueryName.Close;
   QueryName.SQL.Clear;
   QueryName.ExecSQL;
   QueryName.Open;
   QueryName.First;

Listbox1.Items.Clear;

begin
     QueryName.Next;
   end;
    QueryName.Close;
  end;

İyi çalışmalar.

Teşekkür ederim kod çalıştı Smile Delphiye yeni başladım henüz yapıları oturtmaya çalışıyorum elimden geldiğince bu platforma katkıda bulunacağım.Elinizde  Unidac ile dökümasyon acaba mevcut mudur ? internette tam açık bir şekilde bulamadım. Tekrardan teşekkür ederim saygılarla.

https://www.devart.com/unidac/docs/support.htm ingilizce ama işinize yarayacaktır Smile