Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Karel Ms128 Com port Bilgi almak
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
Merhaba Arkadaşlar Karel MS128 marka santralim var bilgisayarıma com porttan bağlı. karelin programı ile verileri alabiliyorum ama başka birkaç şey lazım programda o neden ile tekrardan yazmaya çalışıyorum. 
Kullandığım compenent  CPort fakat bir türlü santralden veri almayı başaramadım. Daha önce denemiş yada yardımcı olabilecek arkadaşların yardımını bekliyorum.
Merhaba

Veri alabilmek icin cihazın iletişim protokolü, data transfer bilgileri, özel amaçlı kullanılan kodları vs gerekli. Bu konu ile ilgili dokümantasyon mevcut mu ? Varsa inceleyip yorum yapmak gerek. Olmadı uygulamanın santrale hangi dataları gönderdiğini analiz etmek gerek.
(28-07-2018, Saat: 19:56)erdem55 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba Arkadaşlar Karel MS128 marka santralim var bilgisayarıma com porttan bağlı. karelin programı ile verileri alabiliyorum ama başka birkaç şey lazım programda o neden ile tekrardan yazmaya çalışıyorum. 
Kullandığım compenent  CPort fakat bir türlü santralden veri almayı başaramadım. Daha önce denemiş yada yardımcı olabilecek arkadaşların yardımını bekliyorum.

Karel'le irtibata geçtiniz mi? Karel'in bunun için Delphi'de yazılmış bir component'i vardı. Yıllar önce kullanmıştık. Bilmiyorum hâlâ geçerli mi.
(28-07-2018, Saat: 20:43)SercanTEK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba

Veri alabilmek icin cihazın iletişim protokolü, data transfer bilgileri, özel amaçlı kullanılan kodları vs gerekli. Bu konu ile ilgili dokümantasyon mevcut mu ? Varsa inceleyip yorum yapmak gerek. Olmadı uygulamanın santrale hangi dataları gönderdiğini analiz etmek gerek.
Merhaba SercanTEK
Herhangi bir doküman yok elimde. Uygulamanın analizini ne şekilde yapabilirim. Kusura bakmayın bu konuda tamamen acemiyim.
(28-07-2018, Saat: 21:03)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(28-07-2018, Saat: 19:56)erdem55 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba Arkadaşlar Karel MS128 marka santralim var bilgisayarıma com porttan bağlı. karelin programı ile verileri alabiliyorum ama başka birkaç şey lazım programda o neden ile tekrardan yazmaya çalışıyorum. 

Karel'le irtibata geçtiniz mi? Karel'in bunun için Delphi'de yazılmış bir component'i vardı. Yıllar önce kullanmıştık. Bilmiyorum hâlâ geçerli mi.

merhaba SimaWb karel ile irtibata geçmemiştim, ama sizin mesajınızdan sonra kendilerine mail atmayı düşünüyorum. Aklıma takılan tek şey firmanın kendi programları olduğu için bu bilgileri paylaşmak istemeyecek olmaları yönünde. 
Eğer karel bilgi paylaşımı yapmıyor ise.
Seri portu dinleyerek (Serial port monitor) karelin programının ne gönderip aldığını anlayabilirsiniz.
Genellikle bir sorgu paketinin içeriği şöyle olur.
Veri başlangıcı, paket uzunluğu, okuma veya yazma komutu, okunacak veya yazılacak veri boyutu, yazılacak ise veri içeriği, checksum,
veri sonu karakteri.
Windows xp döneminde bende siz gibi karelin santralinle haberleşmek için epey uğraşmıştım. Fakat daha sonra santral değiştiği için yarım kalmıştı. O dönemden kalma hatırladıklarımla şunu söyleyebilirim,  porttan gelen giden bilgiyi okumanın en basit yolunu Xp deki donatılarda sistem araçları arasında Hyper terminal diye bir program vardı. Bu program sayesinde at komutları gönderip okuyabiliyordum. Şuanki sistem nasıldır bilmiyorum ama com porttan iletişim kurduğuna göre mantık aynıdır. Hyper terminal açıp gelen bilgiyi okumaya çalışın, gelen bilgiyi çözdükten sonra programınıza adapte edebilirsiniz gibi geliyor.
Merhaba, Hangi verileri Comport üzeri göndermek istiyorsunuz ? 
Herhangi sabit veri varmı gönderilecek ? Eğer yok ise @QuAdR Hocamızın dediği gibi Port Monitör programları ile gönderilen ve alınan veirleri izle ona göre verileri gönderirisin. 

ComPort1.Port:=com;
ComPort1.Open;
Comport1.WriteStr(#$Gönderilecek Veri);
Comport1.Readstr(Okunan_Veri, Uuzunluık);
Karelin bunun için bir SDK dosyası vardı diye hatırlıyorum tabi bu her modeli için geçerli miydi bilemeyeceğim. Bir DLL dosyası ile haberleşiyorsunuz ama bu bilgiye sadece karelden ulaşabilirsiniz.

Bir de Artık Analog santral devri bitiyor yavaş, yavaş IP sistemli santrallere yönlenmenizi tavsiye ederim.  Hem bu tür santrallerle yapababileceğiniz senaryolar sizin hayalinize kalmış durumda.  Çok geniş bir dökümantasyon desteği ve hatta yazılımda takıldığınız yerlerde kendi arge birimleri ile size destek bile sağlıyorlar.
Nette manual bulabilir miyim diye bakarken paylaşımdaki pdf i buldum belki sizde erişmişsinizdir tedbiren ek olarak koydum PC ile haberleşme ile ilgili bir data yapısından bahsediyor.
ms 128 pdf

Karel santral görmeyeli epey oldu ama eskiden bir ek kart ve modül satıyorlardı haberleşme için diye anımsıyorum yanlışta olabilir epey zaman oldu.
(29-07-2018, Saat: 01:52)dicle_gsm Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba, Hangi verileri Comport üzeri göndermek istiyorsunuz ? 
Herhangi sabit veri varmı gönderilecek ? Eğer yok ise @QuAdR Hocamızın dediği gibi Port Monitör programları ile gönderilen ve alınan veirleri izle ona göre verileri gönderirisin. 

ComPort1.Port:=com;
ComPort1.Open;
Comport1.WriteStr(#$Gönderilecek Veri);
Comport1.Readstr(Okunan_Veri, Uuzunluık);

(29-07-2018, Saat: 13:59)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Karelin bunun için bir SDK dosyası vardı diye hatırlıyorum tabi bu her modeli için geçerli miydi bilemeyeceğim. Bir DLL dosyası ile haberleşiyorsunuz ama bu bilgiye sadece karelden ulaşabilirsiniz.

Bir de Artık Analog santral devri bitiyor yavaş, yavaş IP sistemli santrallere yönlenmenizi tavsiye ederim.  Hem bu tür santrallerle yapababileceğiniz senaryolar sizin hayalinize kalmış durumda.  Çok geniş bir dökümantasyon desteği ve hatta yazılımda takıldığınız yerlerde kendi arge birimleri ile size destek bile sağlıyorlar.

merhaba Maalesef benimde ilk aklıma gelen bu yöntem oldu fakat nedendir bilmiyorum. port açılıyor ama gelen veriyi maalesef okuyamadım. Benimde asıl istediğim zaten gelen veriyi okuyup analiz etmek. Yani içinden işime gelen kısımları almak istiyorum.

(29-07-2018, Saat: 14:02)fatihablak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Nette manual bulabilir miyim diye bakarken paylaşımdaki pdf i buldum belki sizde erişmişsinizdir tedbiren ek olarak koydum PC ile haberleşme ile ilgili bir data yapısından bahsediyor.
ms 128 pdf

Karel santral görmeyeli epey oldu ama eskiden bir ek kart ve modül satıyorlardı haberleşme için diye anımsıyorum yanlışta olabilir epey zaman oldu.
Hemen inceliyorum teşekkür ederim.
Sayfalar: 1 2