Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Delphi 10.2.3 Uzantı Problemi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba,

Community sürümü çıkar çıkmaz yükledim fakat .dpr, .dproj, .dfm, .pas uzantıları sahipsiz kaldı. Yani Delphi ile ilişiği kesildi. Bu sorun hakkında çözüme kavuşan veya fikri olan yardımcı olursa sevinirim.

Not: Olay REG ile ilgili sanırsam uzantılar için hazır REG dosyaları mevcut mu acaba Embarcadero'nun  Huh

Teşekkürler,
İyi çalışmalar.
Dosyaya sağ tıkladığında birlikte aç ile ilişkilendiremiyor musun?
(03-08-2018, Saat: 20:20)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Dosyaya sağ tıkladığında birlikte aç ile ilişkilendiremiyor musun?

bds.exe ile ilişkilendirdiğimde iki farklı projeyi veya iki farklı .pas, .dfm dosyası açtığımda her dosya veya proje için yeni bir Delphi başlatıyor  Sad
HKEY_CLASSES_ROOT\BDS.PasFile kısmında "BDS." ile başlayanları inceleyebilirsin.

Sağdaki FriendlyType değeri "@%CommonProgramFiles%\Embarcadero\Shell\BDSSR.dll,-1710" şeklinde.
(04-08-2018, Saat: 14:36)ssahinoglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]HKEY_CLASSES_ROOT\BDS.PasFile kısmında "BDS." ile başlayanları inceleyebilirsin.

Sağdaki FriendlyType değeri "@%CommonProgramFiles%\Embarcadero\Shell\BDSSR.dll,-1710" şeklinde.

ODvWvA.png

Üstat baktım şimdi dediğin gibi ama uzantıların çoğu reg sınıfı silinmiş. Hayır seven birinden BDS uzantılı sınıfları import edip burada paylaşırsa minnettar olurum.

Teşekkürler.
Environment Options içinde File Associations var. Oradan yapabilirsin.
(04-08-2018, Saat: 18:12)ssahinoglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Environment Options içinde File Associations var. Oradan yapabilirsin.

Üstat sen ne güzel bir adamsın <3 Teşekkür ederim sayende yeni bir bilgi ve sorunu halletim teşekkürler Smile