İyi günler mobil uygulamamda hesaplama işlemlerini sqllite veritabanına kayıt etmek istediğimde floating point value hatasını alıyorum. Bu problemin çözümü hakkında önerilerinizi bekliyorum.
Problemimi açıklamak gerekirse:
Bazı mobil cihazlarda 10.589,32 olarak kayıt işlemi başarılı olurken,
Bazı mobil cihazlarda ise 10,589.32 olarak kayıt işlemi başarılı oluyor.
Bu problemin çözümü hakkında önerilerinizi görüşlerinizi bekliyorum.Teşekkürler.
TFormatSettings kelimesini forumda aratabilirsiniz

Android işletim sistemlerinin de tıpkı windows işletim sistemlerinde olduğu gibi bulunduğu locasyona veya derleme numarasına göre sayısal format düzeni olabilir. Bu sebeple android sürümlerinin derleme numarasına göre decimal ayraç farkları yaşamış olabilirsiniz. Ortada farklı cihazlar için farklı derleme sürümleri ile üretilmiş bir çok android işletim sistemi var. ( Her ne kadar isimleri aynı olsada Lolipop vs gibi ) Örneğin Nexus cihazlarda lolipop sürümü hata verirken diğeri hata vermez. Google da yaptığım ufak araştırmada böyle bir bug varlığından müzdarip bir kaç gördüm. Çözüm için genelde kendi fonksiyonlarından ilgili metni ihtiyaca göre formatlamakta bulmuşlar. Eminim bu konuda benden daha bilgili arkadaşlar size uygun yolu gösterecektir.
(28-08-2018, Saat: 00:36)Lord_Ares Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Android işletim sistemlerinin de tıpkı windows işletim sistemlerinde olduğu gibi bulunduğu locasyona veya derleme numarasına göre sayısal format düzeni olabilir. Bu sebeple android sürümlerinin derleme numarasına göre decimal ayraç farkları yaşamış olabilirsiniz. Ortada farklı cihazlar için farklı derleme sürümleri ile üretilmiş bir çok android işletim sistemi var. ( Her ne kadar isimleri aynı olsada Lolipop vs gibi ) Örneğin Nexus cihazlarda lolipop sürümü hata verirken diğeri hata vermez. Google da yaptığım ufak araştırmada böyle bir bug varlığından müzdarip bir kaç gördüm. Çözüm için genelde kendi fonksiyonlarından ilgili metni ihtiyaca göre formatlamakta bulmuşlar. Eminim bu konuda benden daha bilgili arkadaşlar size uygun yolu gösterecektir.
Size katılıyorum bunun ile ilgili bir çözümü olan birileri var ise paylaşırsa sevinirim.