Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Delphi ile PIC Programlama
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba,
Delphi (Pascal) ile PIC programlama üzerine biraz eğilerek küçük bir örnek hazırladım. Örnekte birer saniye aralıkla LED yakıp-söndürme işlemi yapılmaktadır. 
Kullanılan PIC: P16F628A 

Vakit bulunca gün içerisinde, Pascal ile adım adım nasıl PIC yazılacağını anlatmaya çalışacağım.

Makale Linki: Delphi ile PIC Programlama (P16F628A)

İyi çalışmalar...
MikroPascal mı kullanıyorsunuz hocam?
Elinize Sağlık Smile
(11-10-2016, Saat: 12:35)Hayati Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]MikroPascal mı kullanıyorsunuz hocam?

Merhaba, 
Daha önce @engerex arkadaşımız, Akıllı Otomasyon Sistemleri ve İletişimleri (Arduino & Raspberry PI)  bölümünde MikroPascal, MikroC, MikroBasic başlıklı bir konu yayınlamıştı. Ondan esinlenerek (tabi daha öncesi de var. Merak ve azim) MikroPascal ve Proteus (Görsel Elektronik devre tasarlama yazılımı) kullanarak testler yaptım. Daha sonra gerçek bir PIC üzerine yazarak tamamladım.
(11-10-2016, Saat: 13:05)Kostebech Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Elinize Sağlık Smile

Kahveyi soğumasın diye mi yarım bardak içiyorsunuz Big Grin
(11-10-2016, Saat: 13:52)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(11-10-2016, Saat: 12:35)Hayati Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]MikroPascal mı kullanıyorsunuz hocam?

Merhaba, 
Daha önce @engerex arkadaşımız, Akıllı Otomasyon Sistemleri ve İletişimleri (Arduino & Raspberry PI)  bölümünde MikroPascal, MikroC, MikroBasic başlıklı bir konu yayınlamıştı. Ondan esinlenerek (tabi daha öncesi de var. Merak ve azim) MikroPascal ve Proteus (Görsel Elektronik devre tasarlama yazılımı) kullanarak testler yaptım. Daha sonra gerçek bir PIC üzerine yazarak tamamladım.

Harika, bir zamanlar mini sumo robot çalışmalarım vardı, analog sharp sensörler yüzünden (yada sayesinde) 16F88 ile tanışmıştım (dahili ADC vardır), çalışmalarınızda bu PIC'de şans vermenizi tavsiye ederim haddim olmadan. Teşekkürler.
(11-10-2016, Saat: 14:47)Hayati Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(11-10-2016, Saat: 13:52)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba, 

Harika, bir zamanlar mini sumo robot çalışmalarım vardı, analog sharp sensörler yüzünden (yada sayesinde) 16F88 ile tanışmıştım (dahili ADC vardır), çalışmalarınızda bu PIC'de şans vermenizi tavsiye ederim haddim olmadan. Teşekkürler.

Merhaba,
Aslında elektronik işine çok merakım yok, fakat teknoloji deyince, elektroniksiz de olmuyor. Bu nedenle bir başlangıç olsun diye PIC-16F628A'dan başlayayım dedim.
İlginiz için ben teşekkür ederim.
İyi çalışmalar...