Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: DelphiCan Market
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
Herkese selamlar,

Son günlerde istenen ve benimde zamanım oldukça araştırmış olduğum bir konu hakkında sizleride bilgilendirmek istedim. DelphiCan Market adına birkaç araştırma yaptım. @Fesih ARSLAN hocamın da isteği üzerine yasal olan ödeme yöntemleri. Ödemenin nasıl yapılacağı konusunda birkaç araştırma yaparak sizleri bilgilendirmek ve bir nabız ölçmek istedim.

Bu konuda sizlerinde aklına takılacağı bazı konuları tasarımını yapacağım site üzerinde cevapları verilmiş başlıca şunlar;

Exclamation Sipariş verdikten sonra değişiklik yapabilir miyim?

Değişiklik yapabilmemiz için siparişinizin "Yeni" konumunda olması gerekir. "Üretim" aşamasındaki bir sipariş üzerinde değişiklik yapmak çok zordur. Bu nedenle hatanızı fark eder etmez mail veya telefon yolu ile bize ulaşırsanız hemen istediğiniz değişikliği yapabiliriz.

Exclamation Tişörtüm bana geldikten sonra bedeni uymazsa değiştirebilir miyim?

6502 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun gereği, "Alıcının isteği ile kişiye özel olarak üretilen, üzerinde değişiklik veya ilave yapılarak kişiye özel hale getirilen ürünler" iade edilemez, beden değişimi yapılamaz veya ürün değiştirilemez. Bu nedenle kişiselleştirdiğiniz üründe hata olup olmadığını kontrol ederek sipariş veriniz.

Exclamation Kargo ücreti ne kadar?

Türkiye'nin her yerine; 
Yurtiçi Kargo: 5,90 TL 
Aras Kargo: 5,90 TL 
Ürünü sepete eklediğinizde seçim yapabilirsiniz. 
* 90 TL ve üzeri alışverişlerde Tüm Türkiye Kargo ÜCRETSİZ!

Exclamation Ödeme seçenekleriniz nelerdir?

1- Kredi Kartı
2- Banka Havalesi
3- Kapıda Nakit Ödeme

Gibi soruların cevabı mevcut. Benim bu konuda nabız yoklamam adına bir anket gerçekleştirmek istiyorum. DelphiCan Market üzerinden alışveriş yapar mısınız? ve bu konuda ki fikriniz nedir?

DelphiCan market ödemeleri, site üzerinden açılan DelphiCan dükkanı ile gerçekleşecektir. Bu konu hakkında araştırmalarım devam ediyor (delphican markete özel e-market modülü gibi, olursa diğer tarafa API ile ödeme atabilir miyiz diye) anket bittikten sonra yine sonuca göre bir açıklama yapılacaktır. 

Bazı tasarımlar:

NOT: Bu tasarımlar profesyonel olarak tasarlanmadı. Eğer çoğunluk destekler ise gerçek tasarımlar market üzerinden yayınlanacaktır. Bir e-market modülü DelphiCan üzerinden açılabilir. Örneğin market.delphican.com gibi. Bunlar tabi sizin desteğiniz olup olmadığını anladıktan sonra gerçekleşecektir. 

zM8m1D.png

GD6vg7.png

İyi çalışmalar.
Emeğine sağlık bayağı emek vermişsin tasarımlar başlangıç için iyi düşünülmüş tabiki geliştirilebilir örneğin delphican.com'a ait olduğunu belli eden bir yazı imza v.b şeyler eklenebilir
Konu dışı olarak ben logoya takıldım.

İşletim sistemi logoları delphi logosunun önüne geçmiş.

Diğer yandan delphi logosu da bizans askerlerinin şapkası olduğu için netameli bir konu Smile
(04-11-2018, Saat: 21:30)hakanharbeli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Emeğine sağlık bayağı emek vermişsin tasarımlar başlangıç için iyi düşünülmüş tabiki geliştirilebilir örneğin delphican.com'a ait olduğunu belli eden bir yazı imza v.b şeyler eklenebilir

Tasarımlar sadece prototip. Gerçeği yansıtmıyor. Çıkarılacak tasarımlar daha profesyonel olacak. Örnek teşkil etmesi açısından ekledim. Sadece destek nabzını ölçüyorum  Blush
doğuşundan bu zamana kronolojik olarak değişimini gösteren(veriyonlarıyla) t-shirt süper olur
Araştırmaların için teşekkürler kardeşim.

Acizane benim bilgilerim ve görüşlerim aşağıda yer alıyor.

Resmi olarak satış yapmak için yeni çıkan e-ticaret yasası gereği eticaret.gov.tr üzerinden kayıt olunması gerekiyor. DelphiCan adına bir şirket ile yasallaşma yapamayacağımız için ve ilgili isimle bir dernek yada vakıf kuramayacağımız için birimizin adına münferiden satışları gerçekleştirmek gerekiyor. İmtiyaz sahibi olarak @Fesih ARSLAN bey veya aramızdan seçeceğimiz birisinin adına tüm yasal süreci yürütmemiz gerekir. Ek olarak sipariş için stok tedariği, üretim maliyeti, tasarımların telifleri, paketleme, kargolama gibi süreçler var. Bunlarla bir fiil uğraşmak gerekecektir.
Sosyal medya siteleri üzerinden satış yapanların kayıt ve bildirim yükümlülüğü bulunmamaktadır.
Market işi @Abdullah ILGAZ Bey'n dediği gibi uzun ve yoğun mesai'li bir iş. Kargolama, lojistik, stok kontrolü, stok maliyeti vs.. Bunların olması için önce bir Firma yada şirketinizin olması gerekiyor. ardından bu ileri yapabilirsiniz.. Bence ürünlerin ana teması oluşturduk dan sonra Kitap gibi sipariş üsulu çalışlması daha net olacaktır. Sonuç itibari ile sayımız belli ve bi GS-Store gibi çok fazla müşteri kitlemiz ve portföyümüz yok.
Direk olarak bir market açmak zahmetli olabilir. Fakat böyle kişisel tasarımları basım yapan siteler var. Orada içerik üreticisi olup tasarım ürünlerini de sadece tasarımı sen yaparak mağaza açabiliyorsun. Böyle bir yolda izlenilebilir.
Amaç havada kalmış ! Elde edilen kâr (olacaksa tabii) nasıl bir tasarruf ile kullanılacak, şeffaflık nasıl sağlanacak ? Bunların mühim sorular olduğunu düşünüyorum.
Sayfalar: 1 2