iyi akşamlar ,
layout bileşenini kullanarak ekran görüntüsü alıyorum fakat resim siyah oluyor bunu nasıl çözebilirim ?
daha önce bu konuda bir konu daha açılmıştı sanırım fakat onu bulamadım birdaha.
Image1.Bitmap := Layout1.MakeScreenshot;
(05-11-2018, Saat: 20:29)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam Siteyi incelermisiniz..
https://stackoverflow.com/questions/1030...-platforms
hocam siteye göz gezdirdim de mac ve windows üzerine anlatım yapılmış sanırım ki android arasında da pek fark yoktur diye düşünüyorum.
fırsatım olduğunda test edip sonuç için döneceğim sitedeki kodları.
(05-11-2018, Saat: 20:01)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]iyi akşamlar ,
layout bileşenini kullanarak ekran görüntüsü alıyorum fakat resim siyah oluyor bunu nasıl çözebilirim ?
daha önce bu konuda bir konu daha açılmıştı sanırım fakat onu bulamadım birdaha.
tabiki hiç denemedim ama belki de layout1'in içindeki bileşenlerin ekran görüntüsünü almaya yarıyordur. Daha doğrusu siz neyin ekran görüntüsünü almak istiyorsunuz?
@
Mr.Developer Hocam alt tarafta IOS ve Android için kodun okeylendiği bilgisi var.. Bizi de bilgilendirirsen forum için güzel bir bilgi birikimi olacaktır. Teşekkürler

(05-11-2018, Saat: 23:44)hakanharbeli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (05-11-2018, Saat: 20:01)Mr.Developer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]iyi akşamlar ,
tabiki hiç denemedim ama belki de layout1'in içindeki bileşenlerin ekran görüntüsünü almaya yarıyordur. Daha doğrusu siz neyin ekran görüntüsünü almak istiyorsunuz?
hocam layout içindekileri almak istiyorum zaten ve aldığımda ekan görüntüsü olması gerektiği gibi değil yani yarısı siyah oluyor butonlar falan görünmüyor arka plan simsiyah gibi sorunlar yaşatıyor.
bir nevi renkleri yakalarken baya bir değişime uğruyor.
(05-11-2018, Saat: 23:52)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Mr.Developer Hocam alt tarafta IOS ve Android için kodun okeylendiği bilgisi var.. Bizi de bilgilendirirsen forum için güzel bir bilgi birikimi olacaktır. Teşekkürler 
şimdi bir denemeler yapayım bakim.
sonuç için döneceğim, yaparsam kesin dönerim

fmxexpress.com sitesinden alıntı bu kodlar çalışıyor
işe yarayabilir
function MakeScaleScreenshot(Sender:TObject): TBitmap;
var
fScreenScale: Single;
function GetScreenScale: Single;
var
ScreenService: IFMXScreenService;
begin
Result := 1;
if TPlatformServices.Current.SupportsPlatformService (IFMXScreenService, IInterface(ScreenService)) then
begin
Result := ScreenService.GetScreenScale;
end;
end;
begin
fScreenScale := GetScreenScale;
Result := TBitmap.Create(Round(TForm1(Sender).Width*fScreenScale), Round(TForm1(Sender).Height*fScreenScale));
Result.Clear(0);
if Result.Canvas.BeginScene then
try
Tform1(Sender).PaintTo(Result.Canvas);
finally
Result.Canvas.EndScene;
end;
end;
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
B: TBitmap;
begin
B := MakeScaleScreenshot(Self);
Image1.Bitmap.Assign(B);
B.DisposeOf;
end;
uses FMX.Platform eklenmeli
(06-11-2018, Saat: 19:05)bilsoft8b Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]fmxexpress.com sitesinden alıntı bu kodlar çalışıyor
işe yarayabilir
function MakeScaleScreenshot(Sender:TObject): TBitmap;
var
fScreenScale: Single;
function GetScreenScale: Single;
var
ScreenService: IFMXScreenService;
begin
Result := 1;
if TPlatformServices.Current.SupportsPlatformService (IFMXScreenService, IInterface(ScreenService)) then
begin
Result := ScreenService.GetScreenScale;
end;
end;
begin
fScreenScale := GetScreenScale;
Result := TBitmap.Create(Round(TForm1(Sender).Width*fScreenScale), Round(TForm1(Sender).Height*fScreenScale));
Result.Clear(0);
if Result.Canvas.BeginScene then
try
Tform1(Sender).PaintTo(Result.Canvas);
finally
Result.Canvas.EndScene;
end;
end;
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
B: TBitmap;
begin
B := MakeScaleScreenshot(Self);
Image1.Bitmap.Assign(B);
B.DisposeOf;
end;
uses FMX.Platform eklenmeli
olumlu sonuç.
Mükemmel hocam saolun. olması gerektiğinden daha iyi çalışıyor.
büyük dertten kurtuldum.
(05-11-2018, Saat: 23:52)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Mr.Developer Hocam alt tarafta IOS ve Android için kodun okeylendiği bilgisi var.. Bizi de bilgilendirirsen forum için güzel bir bilgi birikimi olacaktır. Teşekkürler 
hocam sitedeki kodlardan olumlu sonuç alabilmiş değilim ve bunu belirtmek için girdiğimde @
bilsoft8b 'nin kod paylaşımını gördüm ve hemen test ettim.
ve çalışıyor. onu kullanmak daha iyi olur. hem hazır hem uğratırmadan
ve tekrar teşekkür ederim hocam.