Merhaba,
Embarcadero upgrade subscription kapsamında Rio'ya geçiş hakkımız var ancak ben henüz versiyon geçişlerinde yaşadığım sıkıntılara yanıt verebilecek kadar vakit bulamayacağımı düşünüyorum.
Daha önce XE8'den Seattle'a ve sonra Seattle'dan Berlin'e geçmiştim. Tokyo'nun kararsızlığından ötürü stabil sürümünü beklemek yerine pas geçtim.
Görüyorum ki Android hususunda Tokyo'da yapılan değişiklikler ve giderilen problemlerle beraber yeni gelen sorunlara yanıt verme işini Rio'da hızlı çözüyorlar. Mevcut projelerimin tamamı Berlin üzerinde düzenleniyordu ancak şu son TargetingSdkVersion meselesi ile beraber Rio'ya geçmeye karar verdim.
Bu hususta;
- Rio'ya eski sürümde oluşturulan projeleri aktardığınız zaman SDK, NDK veya IDE üzerinde herhangi bir problem yaşadınız mı?
- Keystore dosyalarının imzalanması için JarSigner ile bir sorun yaşadınız mı?
- Hangi Java sürümünü kullanıyorsunuz? (8.61 gibi minor sürümünü de eklerseniz sevinirim)
Merhaba,
Tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki, her yeni sürümün bir öncekine göre daha çok kolaylık ve ek özellik getirmektedir. Bu nedenle projeleri bir üst sürüme daha hızlı geçirme mekanizmasını geliştirmek gerekiyor. Bu kapsamda formda bir çok tecrübe paylaşılmıştı.
1- Delphi 10.3 Rio henüz yayınlanmadığı için geçiş sürecinde yaşanmış herhangi bir sorunu belirtemiyorum, fakat muhtemel bir sorunun çözülmesi adına; Android Tools üzerinden SDK güncellemeleri yapılmalıdır. Yeni sürüm yayınlandığında bu konuda daha detaylı bilgi verebilirim.
2- JarSigner, varsayılan olarak, Java sürümü ile birlikte güncellendiği için herhangi bir uyuşmazlığa veya soruna rastlamadım.
3- Delphi 10.2.3 sürümü için jdk1.8.0_60, jre1.8.0_60 ve Java 8 Update 191 kullanıyorum.
Şuan Tokya bağıyı kararlı durumda Rio ilk çıktığında Tokyo kadar sorunlu çıksa şükür edecem iOS da test edemedim ama android şuan Tokya daha iyi gibi duyuyor, Upgrade işlemi pahalı bir işlem onun yerine güncelleme aldıktan sonra yıllık güncelle paketi ile daha ucuz geler hemde her çıkan versiyon direk geçiş yaparsın eskiden bir yılda 2 versiyon çıkıyordu çok uygun oluyordu. yıllık güncelleme paketi aldığında Beta testlerinde ürünleri deneyebiliyorsun projeleri hataları çıkmadan düzeltire bilirsiniz
Bugün bir mail geldi. Embarcadero Developer Network üzerinden 6.49GB'lık ISO dosyasını indirerek geçişleri başlatayım mı? Mobil Addon lisanslarımız içinde dahil olarak gelecek midir? Yoksa BTG ile mi görüşerek hareket edelim?
mobil olayı direk geliyor ben dun yeni sürümü kurdum bende beta da vardı onu tam olarak kaldırmaktan dolayı biraz sorun yaşadım ama kurulumu yaptım. projelerin ne kadar sorunsuz olacak bende bayağı sıkıntı var.
(22-11-2018, Saat: 13:10)Abdullah ILGAZ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bugün bir mail geldi. Embarcadero Developer Network üzerinden 6.49GB'lık ISO dosyasını indirerek geçişleri başlatayım mı? Mobil Addon lisanslarımız içinde dahil olarak gelecek midir? Yoksa BTG ile mi görüşerek hareket edelim?
Alıntı:Dear Customer,

We are happy to announce that RAD Studio 10.3, Delphi 10.3 and C++Builder 10.3 are now available.
....
We are pleased to share that the Enterprise Editions of RAD Studio 10.3, Delphi 10.3 and C++Builder 10.3 now include an InterBase ToGo Deployment License for mobile as part of your Update Subscription service
As a reminder, earlier this year you received a RAD Server Single-Site Deployment License when you purchased your product or as part of your Update Subscription service.

......
Update için bir kaç gün bekleyeceğim. BTG ile görüşmeye gerek var mı?
InterBase ToGo Dağıtım Lisansı ve
RAD Sunucusu Tek Site Dağıtım Lisansı hakkında bilgisi olan veya kullanan var mı?
Interbase togo paralı bir lisans 100 mb ile sınırlı iblite yi bedava dağıtabilirsiniz, ben firebird alıştığım için kullanıyorum mevcut sürümde bazı hatalar veriyor ama bir şekilde çözmeye çalışıyorum çok sayıda fonksiyon kullandığım için iblite veritabanı içinde bir lisans istemen gerekiyor sınırsız dağıtım yapabilirsin
@
cemaliozan Bey,
"InterBase ToGo Deployment License for mobile" kavramı ile "Dephi Professional - Mobile Pack" kavramı birbirinden farklı şeyler.
Delphi Professional'a ek olarak mobil eklentiyi hiç kurmadığınızı görüyorum. Biz çok bütçe ayıramadığımız için Architect ve Enterprise gibi "included" halindeki sürümlerde olduğu gibi kullanamıyoruz. O yüzden önce Delphi Professional kurup ardından Apps and Features üzerinden kurulmuş Delphi'yi Modify'a basarak Mobil eklenti lisansını girerek harici olarak kuruyoruz.
Konu ile ilgili Rio'da herhangi bir bilgilendirme yer almıyor. Sanırım Upgrade lisansımızdan Mobil haklarımızı görüp otomatik bu işlemi yapacaktır diye ümit ediyorum.
tokyadan sonra mobil eklenti tüm sürünlerde varsayılan olarak geliyor. ek bir kurulum ile olmaması lazım benim sürüm profesyonel rad stüdyo normal delphi lerde mobili olarak satılıyor şuan.
(22-11-2018, Saat: 19:06)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]tokyadan sonra mobil eklenti tüm sürünlerde varsayılan olarak geliyor. ek bir kurulum ile olmaması lazım benim sürüm profesyonel rad stüdyo normal delphi lerde mobili olarak satılıyor şuan.
O zaman bizden gereksiz yere her lisans başına 600€ mobil lisans parası mı aldılar bu durumda? (Son 2 kullanıcı Tokyo, diğerleri Berlin lisansında)