Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Komut İstemi (Command Prompt) Aracı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
İşim gereği sık sık komut istemi (Command Prompt), namıdiğer cmd.exe programını kullanıyorum. Aynı anda birden fazla açmam gerektiği de oluyor. 
Benim için kısayol olması açısından kendimce basit bir program yazdım.  İsmi CmdRunner Smile

Birden fazla cmd.exe'yi tek bir arayüzden açıp kapatmayı sağlıyor. 

İsteyenler buradan exe'yi indirebilir:
https://yadi.sk/d/qfm_YbMRTLPUtQ

CmdRunner__denykq.png

İlgilenenler için kaynak kodlar burada:
https://github.com/SimaWB/CmdRunner

Kaynak kodlar;
  • Farklı bir exe'yi form içinde gösterme
  • Çalışma zamanında TabSheet oluşturup yok etme
  • PID'si bilinen bir uygulamanın kapanıp kapanmadığını kontrol etme
gibi konularda yardımcı olacaktır.

{ TODO : "Yönetici olarak çalıştır" seçeneği ekle }
uygulama güzel olmuş , teşekkürler.

işyerinde paloalto'nun traps uygulaması exe yi şüpheli diye siliyordu. exeye dijital imza atınca sıkıntı kalmadı.
(16-01-2019, Saat: 09:24)okoca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]güzel elinize sağlık, ilk başda sanırım cmd.exe yi çalıştırıp giriş çıkışı memoya pipe ettiniz sandım ama,
bu yolla misal çoklu ssh putty terminal client de yaratılabilir, mtputty tarzı..

Sürekli SmartTTY kullanan birisiyim. Ondan esinlendim Wink

(16-01-2019, Saat: 09:46)sadettinpolat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]uygulama güzel olmuş , teşekkürler.

işyerinde paloalto'nun traps uygulaması exe yi şüpheli diye siliyordu. exeye dijital imza atınca sıkıntı kalmadı.

Bilgilendirme için teşekkürler. 
Delphi XE ile yazdım, hiç bir harici bileşen kullanılmadı Sad
@SimaWB Elinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş, bir iki ufak katkım olsun;

inherited Create(PageCtrl.Owner) kısmındaki ".Owner" kısmına gerek var mı?

RunCmd prosedürünün en altındaki şu kısmı

SetWindowLong(ConsoleHandle, GWL_STYLE, Style and (not (WS_CAPTION)) or DS_MODALFRAME or WS_DLGFRAME);

şöyle değiştirirsek pencereyi resize ettiğimizde ekstradan border oluşmaz

SetWindowLong(ConsoleHandle, GWL_STYLE, Style and not WS_BORDER and not WS_SIZEBOX and not WS_DLGFRAME );
Çok teşekkürler @uparlayan
Evet Owner'a gerek yok. Kaldırdım Wink
Border olayında da görünümle pek uğraşmamıştım ama tavsiyeniz daha güzel gözüküyor gibi. Onu da güncelledim.
Ayrıca sayfa başlıklarında da değişiklik yaptım ki artık kapatılan sayfanın başlığı kullanılabilir oldu
Mantık güzel.
Ama CMD'yi içeri eklemek yerine kendisini de yaparsan daha güzel olur.

Eklemen gereken çok basit birkaç özelliği var.
Yazarken ok tuşları, akıllı komutlar vs.
Ben daha önce (telnet+cmd)/2 gibi bir şey yapmıştım ve fazla vakit almamıştı.

Metinleri almak için de çeşitli yollar var.
Elinize sağlık.
Teşekkürler @SimaWB pratik ve faydalı bir araç olmuş.
Elinize sağlık.. çok yararlı bi çalışma olmuş.. fakat yeni pencere actigimizda neden otomatik yazim moduna girmiyor da tıklamak zorunda kalıyoruz cmd ekraninı.. bir tek bendemi böyle bu?
(17-01-2019, Saat: 00:53)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Elinize sağlık.. çok yararlı bi çalışma olmuş.. fakat yeni pencere actigimizda neden otomatik yazim moduna girmiyor da tıklamak zorunda kalıyoruz cmd ekraninı.. bir tek bendemi böyle bu?

Bende yeni açılan pencereye focus oluyor, direk yazmaya başlıyorum
Sayfalar: 1 2