arkadaşlar wmv uzantılı video dosyaları oynatmam lazım
vlc player kompenatını yükledim lazarusa fakat bir şeyler yanlış formun üzerine kompenantı koyup çalıştırdığımda resimdeki hatayı alıyorum sorun ne olabilir acaba
saygılaırmla
Bilgisayarınızda VLC Player 32 bit yüklü olması gerekiyor. Eğer 64 bit kurulu ya da hiç yüklü değil ise bu hatayı veriyordu.
hocam 64 bit yüklüydü kaldırp 32 bit yükledim
hatta pc resetledikten sonra denedim ama sonuç aynı.
codetyphon da 64 bit ile örnek çalışıyor program içinden lpk dosyasını bulup lazarusa yükleyebilirmiyiz. teşekkürler
gerçi aradım lpk dosyasu bulamadım
arkadaşlar form üzerine kompenant koymadan yapınca çalışıyor fakat bu sefer videonun bittiğini anlamam lazım nasıl yapabiliriz acaba
TNotifyEvent eventlerini yakalamak üzerine biraz araştırma yaptım ama kafam basmadı. nasıl yapabiliriz saygılar
Bir tabir var hani; "cin olmadan adam çarpmak" diye. Sizinki de o misal. Bir nesnenin event'ini run-time da kullanmayı ya da TNotifyEvent'in ne olduğunu bilmeden proje yapmaya çalışıyorsunuz. Ne kadar da hatalı bir yol.
Biraz okumanızı ve temelleri anlayarak ilerlemenizi öneririm.
yıllarca hobi olarak yazılımla uğraşınca insan kopyala yapıştırcılığa alışıyor yaş da ileri olunca kafa basmıyor eski delphi kitabımı çıkarayım depodan o kitap en aptalın anlayacağı şekilde basitden anlatıyordu. event'ini run-time neymiş öğrenmeye çalışayım saygılar
(28-01-2019, Saat: 09:39)sadikacar60 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]yıllarca hobi olarak yazılımla uğraşınca insan kopyala yapıştırcılığa alışıyor yaş da ileri olunca kafa basmıyor eski delphi kitabımı çıkarayım depodan o kitap en aptalın anlayacağı şekilde basitden anlatıyordu. event'ini run-time neymiş öğrenmeye çalışayım saygılar
Eleştiriye pozitif yaklaşımınızı tebrik ederim.