Admin paneline sadece yetkisi olan kişiler giriş yapabiliyor.
Adminin şifresini editde *** olarak gösteriyorum. Buraya kadar sorun yok.
Edit.text admin şifresi *** iken kullanıcı adını değiştirip yeniden bir kullanıcı kaydettiğimde yeni oluşturduğum kullanıcıyı listwievde seçtiğimde dolaylı olarak admin şiftesi ortaya çıkıyor bu durumu nasıl çözerim?
procedure TForm3.ListUserSelectItem(Sender: TObject; Item: TListItem; Selected: Boolean);
begin
if ListUser.Selected <> Nil then
begin
if Pos(ListUser.Selected.Subitems[0], 'Administrator') > 0 then
begin
EditUserPassword.PasswordChar := '*';
EditUserPassword.Text := ListUser.Selected.Subitems[1];
end
else
begin
EditUserPassword.PasswordChar := #0;
end;
end;
end;
procedure TForm3.ListUserSelectItem(Sender: TObject; Item: TListItem; Selected: Boolean);
begin
EditUserPassword.Text := ''; // işinizi çözmüyormu yoksa konuyu yanlışmı anladım
begin
begin
end
else
begin
end;
end;
end;
Sanırım yanlış anladınız, edit içinde admin şifresi **** iken şifrede değişiklik yapmadan yeni kullanıcı kaydettiğimde var olan admin **** şifresi yeni oluşturulan kullanıcının şifresi oluyor fakat bu şifrede görünür hale geldiğinden doğal olarak admin şifresi ortaya çıkıyor.
(29-01-2019, Saat: 13:53)ahmetb Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sanırım yanlış anladınız, edit içinde admin şifresi **** iken şifrede değişiklik yapmadan yeni kullanıcı kaydettiğimde var olan admin **** şifresi yeni oluşturulan kullanıcının şifresi oluyor fakat bu şifrede görünür hale geldiğinden doğal olarak admin şifresi ortaya çıkıyor.
Fikir olarak yeni kullanıcı dediğinizde edit alanını önce boşaltın böylece ortada şifre kalmamış olacaktır.
Sonuç olarak yeni kullanıcı yeni şifre demektir
Neyse ya sanırım ben anlatamadım yada siz anlamadınız.
(29-01-2019, Saat: 01:21)ahmetb Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Admin paneline sadece yetkisi olan kişiler giriş yapabiliyor.
Adminin şifresini editde *** olarak gösteriyorum. Buraya kadar sorun yok.
Edit.text admin şifresi *** iken kullanıcı adını değiştirip yeniden bir kullanıcı kaydettiğimde yeni oluşturduğum kullanıcıyı listwievde seçtiğimde dolaylı olarak admin şiftesi ortaya çıkıyor bu durumu nasıl çözerim?
begin
begin
begin
end
else
begin
end;
end;
end;
EditUserPassword.PasswordChar := #0; atamasını neden yapıyorsunuz , özel bir sebebi var mı ?
Admin şifresi normal kullanıcılar tarafından görünmesin diye
(31-01-2019, Saat: 21:58)ahmetb Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Admin şifresi normal kullanıcılar tarafından görünmesin diye
Hımm demek öyle

Peki PasswordChar'a #0 karakterini atadığınızda ne olduğunu gözlemlediniz mi ? Basit bir button'un altında bir deneyin, bakalım ne göreceksiniz.
(30-01-2019, Saat: 00:46)ahmetb Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Neyse ya sanırım ben anlatamadım yada siz anlamadınız.
Size hiç bir çıkarı olmadan yardım etmeye çalışan birine karşı üslubunuz hiç hoş değil, umarım siz de bunu fark edersiniz.