Merhaba.
- "Çözümü aranan sorunsalın adını koyma" kısmını, zaten burada verdiğimiz cevapların hemen başında, girizgahında ( şunu demek istiyorsanız gibisinden ) destekleyerek yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Bu konuda müsterih olunuz.
- Forum genelinde de gelişme gözlemliyorum. Bu durumdan dolayı da katılımcıların kendini (sorunsalı örnekli/resimli vb.) ifade etme derecesindeki artıştan en azından şahsen memnunum.
- Son sözü baştan söyleyeyim, aşağıda yazacaklarım iş/tatil gezileri, teknik bir doküman olduğu gibi herhangi bir yazılım dili için konuşma tipinde yazılmış makale, forum içeriği vb. okumak için kısa bir yol haritasıdır.
Hakikaten %100 İngilizce bilmek gerekmez, bilakis bunun için harcayacağınız çabanın büyüklüğünü kestirmek olanaksızdır. Şöyle ki, çeviri derecesinde İngilizce bilenler dahi, Tıp, TV-Medya, Mimarlık, Hukuk vs. vs. her branşta aynı başarıyı gösteremezler. Teknik çeviri başka bir şeydir. Terminolojiyi de bilmek gerekir.
- İngilizce öğrenmenin analitik sırası için şöyle derler -
ki bunu uygulayarak öğrendiğimi rahatlıkla söyleyebilirim - "Öncelikle temel basit İngilizce seviyesi yeterli olmak üzere, kendi etrafınızda sanal bir çember çiziniz."
- Bu çember içerisinde ( örneğin eviniz olsun ) kelime dağarcığınıza burayla başlayarak ilişkili ihtiyaç cümleleri kuracak altyapıya ihtiyaç duyarız değil mi ... ( yemek için mutfağa gittim. Annemden televizyonu açmasını istedim vb. )
- Bu çemberi bir kademe daha genişlettiğinizde sokak / market, bir kademe sonra taksi otobüs şehir geneli park, iş yeri vs. adım adım genişletip sizin
ihtiyacınız olacak dünyanız çapında bir dil öğrenimi sizi aç ve açıkta bırakmaz.
Şimdi bu mihmalde söyleyeceğim odur ki, yazılım dili için gereken İngilizce öyle sizin çok vaktinizi alacak bir şey olmayacağına inanıyorum. Yani birini bırakıp diğerine bakmaktan ziyade beraber method ararken dahi sizi geliştiriyor olacaktır. Zaten method'lar sınıftan sınıfa birbiriyle tutarlı bir şekilde çok benzerler.
- @
mcuyan 'ın da değindiği şekilde olabilir, minik bir sözlük de (
hatta sizde de online olanında bir browser sekmesinde zaten açıktır muhtemelen) cümle yapılarıyla farkında dahi olmadan dili kapmanızı sağlıyor olacaktır.
- Sonuç olarak demem o ki, dil öğrenmedeki çözüm aradığınız sorunsal yani
kısaca ihtiyacınız, sizin dil öğrenmedeki avantajınızdır. Yazılımda takıldığınız noktalarda arayacağınız her çözüm için benzer cümleleri kullandığınızı göreceksiniz. Bu bahsi geçen sanal çember kendiliğinden oluşmuş zaten, kendi emeklerinizle emin olun otomatikman büyüyecektir.
Biraz uzun oldu umarım faydası olur.