Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Udemy'ye epey eğitim eklenmiş
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3
uzun zamandır udemy'e bakmıyordum bugün bakasım tuttu 4 kurs aldım :/ packt olsun başkaları olsun epey kurs eklenmiş udemy'e.
Bilginize.
(19-04-2019, Saat: 18:20)boreas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]uzun zamandır udemy'e bakmıyordum bugün bakasım tuttu 4 kurs aldım :/ packt olsun başkaları olsun epey kurs eklenmiş udemy'e.
Bilginize.

Belki aldığımız/aldığınız kursları paylaşsak (mümkünse ufak yorumlar da yaparak) faydalı olabilir.
Ben bir iki tane Delphi Eğitim videosuna denk geldim, Resmen Delphiye hakaretti bu kadar mı kötü anlatılır iki kelimeyi bir araya getiremiyor ve delphi hakkında hiç bir şey bilmiyordu.
@yhackup hangileri ? Ben packt'ın eğitimlerini aldım bakar yorumlarım.
Şuanda üzerinde çalıştığım bir Udemy eğitim serisi var. İçeriği hakkında ilk açıklamayı buraya yazıyorum. 2 farklı uygulama geliştirerek Delphi eğitimi sunacağım. İlk uygulama VCL ile basit bir uygulama olacak. WinApi ve VCL üzerine I/O işlemleri olan bir uygulama. İkinci uygulama da veritabanı ile çalışan, ado.net bağlantısı ile CRUD örneği oluşturacak minik bir otomasyon uygulaması.

Eğitimin beğenilmesi ve bir kitleye erişmesi halinde FMX ile uygulama geliştirme, pratik uygulama arayüzü tasarımı ve best practice tüyolarının olacağı 2. bir eğitim serisi oluşturmak.

Şuanda altyapısını ve sistemini oluşturduğum bu eğitim için geri sayım yapıyorum. Bu arada devam eden YouTube eğitimlerimi 21 video ile tamamlayacağım. Talep görmesi durumunda ücretsiz ve ücretli eğitim videolarına devam edeceğim.
(20-04-2019, Saat: 13:15)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben bir iki tane Delphi Eğitim videosuna denk geldim, Resmen Delphiye hakaretti bu kadar mı kötü anlatılır iki kelimeyi bir araya getiremiyor ve delphi hakkında hiç bir şey bilmiyordu.

Umarım o kişi benimdir Smile
Delphi ile ilgili eğitimler hep başlangıç veya azda olsa orta seviyede. @Tuğrul HELVACI hocamın böyle bir çalışması var mı bilmiyorum. Fakat ileri seviye, ince detayların anlatıldığı bir Delphi eğitimi olsa bende alabilirim. Hem topluluğa da bir faydası olmuş olur.
Merhaba,

Eğitim konusunda belki birçok çalışma yapan benimdir bilmiyorum. Gerek YouTube videoları gerek Udemy eğitimi gerekse açtığım bloglarda katıldığım forumlarda öğrenmiş olduğum bilgileri başkalarına aktarma çabam her zaman sürdü. Beni reel hayatta veya sanal hayatta tanıyanlar Delphi dilinin yaygınlaşması için neler yaptığımı bilir. Henüz 18 yaşındayım ve daha çok öğreneceğim, tecrübe edeceğim şeyler var ve yavaş yavaş bazı şeyleri tecrübe ettim ve ediyorum. Türkiye'de yaşamanın vermiş olduğu zorluk ve buna rağmen bizim sığ düşüncede olan vatandaşların çok olmasından mütevellit birçok küçük düşürücü, hakarete varan cümle işittim. Bunun tek sebebi benim Delphi dilinin yaygınlaşması için yapmış olduğum çalışmalardı. Sanırsam sadece bilgi paylaştığı için hakaret eden tek ülke Türkiye. 

Youtube videolarının ücretsiz olması onları değersiz yaptı ve bende bunu ücretli bir platforma taşıyarak -ki videoları baştan sona çekmeye çalıştım- belki biraz da olsa Delphi'yi değerlendirmiş olurum diye düşündüm. Unuttuğum bir şey vardı ben Türkiye'de yaşıyordum. Şimdi bu yazıyı okuyunca "Beğenmiyorsan git o zaman!", "Her şeyi Türkiye'ye bağlıyorsun, belki çektiğin videolar kötüdür!" diyenler illaki vardır ve var olacaktır. Ben kusursuz değilim. Kötü olduğum noktalar mevcut tabi ki. Tek amacım Delphi adına bir şeyler yapmaktı ama tecrübe edindim ki sadece soru yöneltilince cevap verilmesi gerekiyor. Kendi isteğiniz ile bir şeyler yapınca pek bir değeri olmuyor o işin. YouTube ve Udemy üzerinde bulunan tüm eğitim ve videoları yakın süreçte geri alacağım. Eskisi gibi Delphi'yi yaygınlaştırmak yerine insanların ne yaptığına bakan bir genç olacağım. Delphi'nin Türkiye'de bana ihtiyacı var mı bilmiyorum ama bundan sonra "Delphi'ye gelin, Delphi'ye geçin" demek yerine veya herşeyi ağırlıklı olarak  Delphi ile yapmak yerine diğer diller ile de çalışmalar yapmayı düşünüyorum.

@"Fesih ARSLAN" hocam çok güzel bir kitap çıkardı. Halen okumaktayım. Umarım kitaba kötü yorumlar gelmez; şu an gelmese bile 5-10 yıl sonra kitap daha çok değerlenince kendini bilmez çok çıkıp yine bir şeyler geveleyecek. Gerçi forumda da eleştiri yapayım derken işin dozunu kaçıranda vardı. 

@Abdullah ILGAZ hocam ile de bizzat YouTube videolarının başında beraber ayrıntılarını konuşup öyle videoları çekmeye başlamıştı. Hocamı bu yolda daha çok video üreterek bana ve insanlara yararı olmasını temenni ediyorum. Güzel insandan edindiğim her bilgi benim için paha biçilemez çünkü. 

@Tuğrul HELVACI, @SimaWB, @sadettinpolat, @uparlayan, @mrmarman, @witalihakko, @barisatalay  gibi ve adını yazmadığım üstatların yayınlamış olduğu makale ve blogların içerisinde bulunan bilgilerin değerini anlatamam. Bana ve Türkiye'ye kattıklarından dolayı teşekkür ederim. En basit örnek @Tuğrul HELVACI hocam yayınlamış olduğu bir makalede denk geldiğim yorum; 

kP7kBM.png

Eleştirmek bence bu değil! Tuğrul hocam yaşı itibari ile bu yoruma güzel cevap verebiliyor ama benim yaşımın küçük olması ve tecrübesizliğim bu tarz yorum gelince ne yapacağımı bilemememe neden oluyor.

Baya uzattım kusura bakmayın...

Özetle; beni gerçek hayatta görenler -ki forumda 6-7 kişi ile gerçekte tanışmışlığım var- amacımın sadece gelişmek ve öğrendiklerimi başkalarına aktarmak olduğunu bilir. Bunları yazmamın amacı sadece içimde birikenleri söylemekti...

Teşekkürler,
Saygılarımla.
(20-04-2019, Saat: 16:42)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(20-04-2019, Saat: 13:15)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben bir iki tane Delphi Eğitim videosuna denk geldim, Resmen Delphiye hakaretti bu kadar mı kötü anlatılır iki kelimeyi bir araya getiremiyor ve delphi hakkında hiç bir şey bilmiyordu.

Umarım o kişi benimdir Smile

Atsana link Smile
(21-04-2019, Saat: 21:16)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(20-04-2019, Saat: 16:42)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Umarım o kişi benimdir Smile

Atsana link Smile

nQZ0ZV.png


Burada vardı ama olsundu :Big Grin

https://www.udemy.com/sifirdan-delphi-ogrenin/
http://www.delphican.com/showthread.php?...demy+kursu
Sayfalar: 1 2 3