merhaba arkadaşlar.
form 1 de bir Tadoconnection nesnesi ile veritabanına (ms sql) bağlanıyorum. ancak aynı bağlantıyı form 2 de sağlamaya çalıştığımda başlıkta ki hata mesajını alıyorum.
form2.de adoquery nesnesinin connection özelliğine form1.adoconnection1'i atadım ve adoquery1'in active özelliğine true yapınca bağlantı sağlanıyor ve dbgride veriler geliyor.
ancak f9 ile programı çalıştırınca "Missing Connection or Connection String" hata mesajını alıyorum ve bağlantı sağlanamıyor. sorun ne olabilir sizce?
selamlar
öncelikle connection, query, datasource vb. gibi bağlantı nesnelerini kullanmak için form yerine, datamodule kullanmanı tavsiye ederim. Bu nesneleri datamodule üzerinden kullanırsan çok daha uygun olacaktır. Ayrıca, form2 autocreate olarak mı açılıyor bu tip detayları da anlatırsan çok daha hızlı yardımcı oluruz.
açıkçası datamodule kullanımı hk yeterli bilgiye sahip olmadığım için o işe girmemeyi tercih ettim ama önereceğiniz bi makale vide vs olursa memnun olurum. form2 otomatik olarak create olmuyor manel geçiş yapılacak şu an için test aşamasında ben direkt form 2 den başlatıyorum programı (tam şu anda aydınlandım

sorun herhalde form1'in yüklenmemesinden kaynaklanıyor.
(29-05-2019, Saat: 11:42)harezmi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]açıkçası datamodule kullanımı hk yeterli bilgiye sahip olmadığım için o işe girmemeyi tercih ettim ama önereceğiniz bi makale vide vs olursa memnun olurum. form2 otomatik olarak create olmuyor manel geçiş yapılacak şu an için test aşamasında ben direkt form 2 den başlatıyorum programı (tam şu anda aydınlandım
sorun herhalde form1'in yüklenmemesinden kaynaklanıyor.
Selamlar
Aşağıdaki linki izlerseniz size yardımcı olacaktır.
https://www.youtube.com/watch?v=dwb0wv6IJqA
Mongodb kullanmanı öneririm.
(29-05-2019, Saat: 12:42)raspiska Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mongodb kullanmanı öneririm.
mongo basit projeler için kullanılabilir. join bile yok. şema yok. todo yapacaksan kullan yoksa boş birşey.
(29-05-2019, Saat: 12:42)raspiska Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mongodb kullanmanı öneririm.
Yukarıda soruya istinaden neden mongodb önerdiğinizi öğrenebilirmiyim.
hata mesajı ile mongodb yi nasıl bağdaştırdınız.
(29-05-2019, Saat: 12:46)delphibirdinazortürüdür Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (29-05-2019, Saat: 12:42)raspiska Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mongodb kullanmanı öneririm.
mongo basit projeler için kullanılabilir. join bile yok. şema yok. todo yapacaksan kullan yoksa boş birşey.
Mongo kullanmak için gereken basit proje kavramını nasıl ayrıştıracağız,
zor, komplike, karmaşık, detaylı, büyük, İLİŞKİSEL olması özellikle gibi kavramlarla proje kıyaslamasını nasıl yapmalıyz biraz açabilirmisiniz
(29-05-2019, Saat: 13:42)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (29-05-2019, Saat: 12:46)delphibirdinazortürüdür Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]mongo basit projeler için kullanılabilir. join bile yok. şema yok. todo yapacaksan kullan yoksa boş birşey.
Mongo kullanmak için gereken basit proje kavramını nasıl ayrıştıracağız,
zor, komplike, karmaşık, detaylı, büyük, İLİŞKİSEL olması özellikle gibi kavramlarla proje kıyaslamasını nasıl yapmalıyz biraz açabilirmisiniz
Eğer tek tablon varsa kullan. İki veya daha fazla tablon varsa kullanma. Mongo çoklu tablolar için uygun değil.