31-05-2019, Saat: 12:00
Selamlar
Arkadaşlar hergün tabloma 450 bin satır veri eklenmektedir. 1 günlük veri sorgulaması yaptığımda delphide kodların çalışması ve bu verileri dbgride aktarması yaklaşık 1 dakika sürmektedir. Bu verileri daha süratli çekmek için öneriniz nedir?
Koda gelince; standart olarak
Ancak tarih aralığı birkaç gün olursa, program cevap vermeyecek duruma geliyor. Verinin daha hızlı sorgulanması adına yardımlarınızı rica ediyorum.
Arkadaşlar hergün tabloma 450 bin satır veri eklenmektedir. 1 günlük veri sorgulaması yaptığımda delphide kodların çalışması ve bu verileri dbgride aktarması yaklaşık 1 dakika sürmektedir. Bu verileri daha süratli çekmek için öneriniz nedir?
Koda gelince; standart olarak
select min(degerx) where tarih between tarih1 and tarih2ve
select max(degerx) where tarih between tarih1 and tarih2şeklindedir. Veritabanı olarak mysql kullanıyorum. Delphi içerisinde yapılan işlem ise, bu 450 bin satır içerisinden 350 farklı bilginin minimum ve maksimum değerleri sorgulamak ve bu değerleri başka bir tabloya insert etmektir.
Ancak tarih aralığı birkaç gün olursa, program cevap vermeyecek duruma geliyor. Verinin daha hızlı sorgulanması adına yardımlarınızı rica ediyorum.