İyi akşamlar,
Çokta uzun olmayan bir süre zarfında yapmış ve yayınlamış olduğum sayısal düzendeki çiftlik oyunumu sizlerle de paylaşmak ve yorum öneri ve eleştirilerinizi almak istiyorum.
Oyun Linki
Oyun hakkında fikri önerisi olan ya da eksiğini dile getirmek isteyen olursa ki amacım bu, yazar mısınız ?
Merhabalar,
Oyun gerçekten güzel grafik bakımından. Basit lakin oyuna girince dizayndan dolayı kafa karışıklığına yol açıyor. Birde ilk ekranda güzelce yazılmış fakat oyun ekranı açılınca tooltip denilen bir olay var. Neyin ne olduğunu oklarla anlatıyor. İlk oyun için (alım-satim) telefonun otomatik yaptırması daha iyi olur gibi. Şu oyunlarda diyor ya; "şuraya giderek şunu alın" diye -bir defalık-. Diğer yönüyle müzikler ve kullanış bakımından gayet güzel. Akıcı bir tasarım var. Tebrik ederim.
Başarılarının devamını dilerim,
Diğer oyun fikir vermesi açısından bir macera oyunu olabilir. Bu oyun tipi bir hikaye tarzında ilerleyip bazı yerlerde hikayenin gidişatını kullanıcıya bırakması tarzında olursa gayet güzel olur.
İyi çalışmalar.
Selamlar
Evet ben de @
Halil Han BADEM e katılıyorum. tasarım güzel. Müzikler oturmuş. Abartılı grafikler yok. Bir de sorsam, oyunu ne ile yazdınız?
(28-07-2019, Saat: 20:16)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhabalar,
Oyun gerçekten güzel grafik bakımından. Basit lakin oyuna girince dizayndan dolayı kafa karışıklığına yol açıyor. Birde ilk ekranda güzelce yazılmış fakat oyun ekranı açılınca tooltip denilen bir olay var. Neyin ne olduğunu oklarla anlatıyor. İlk oyun için (alım-satim) telefonun otomatik yaptırması daha iyi olur gibi. Şu oyunlarda diyor ya; "şuraya giderek şunu alın" diye -bir defalık-. Diğer yönüyle müzikler ve kullanış bakımından gayet güzel. Akıcı bir tasarım var. Tebrik ederim.
Başarılarının devamını dilerim,
Diğer oyun fikir vermesi açısından bir macera oyunu olabilir. Bu oyun tipi bir hikaye tarzında ilerleyip bazı yerlerde hikayenin gidişatını kullanıcıya bırakması tarzında olursa gayet güzel olur.
İyi çalışmalar.
Çok teşekkür ederim.
- Karışık olmasının önüne görseller ile geçmeye çalıştım ama yine de başaramamışım demekki.
- Ve neyin ne olduğunu göstermek dediğin(iz) gibi aklımdaydı ama oyunun yapım aşamasında 2. haftaya girince, ilk açılışta yazı ile anlatmakla yetindim.
( Projeye ayrılan süre günde 2-3 saat) ama onu da ilerleyen süreçte eklerim.
- Bahsini ettiğin(iz) oyun tipi benimde sevdiğim bir oyun türü ve bununla ilgili tarihi bir oyun yapma aşamasındayım. kısaca bahsetmek gerekirse ;
-
1881'li yıllarda başlayıp günler ilerledikçe yaşanan tarihi olayları değiştirme ya da yön verme mantığında bir oyun olacak. yani gerçeğe dayalı fakat tarihin akışını değiştirmek için büyük bir araştırma yapmam gerekiyor. bunu başarabilirsem ortaya devasa bir oyun çıkartmak istiyorum.
Öneri için de çok teşekkür ederim,
hocam
(28-07-2019, Saat: 20:48)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Selamlar
Evet ben de @Halil Han BADEM e katılıyorum. tasarım güzel. Müzikler oturmuş. Abartılı grafikler yok. Bir de sorsam, oyunu ne ile yazdınız?
Çok teşekkür ederim.
Oyunu Tabiki de Delphi ile yazdım.
Yumurta satış ekranında gün atlarsa yumurta vermiyor.
Elinize emeğinize sağlık.
Merhaba,
Ellerine sağlık. İlerleyen aşamalarda daha etkileşimli ve profesyonel uygulamalarınızın habercisi olmuş.
Başarılarınızın devamını diliyorum.
Merhaba,
Grafikler ve oyun içi ses uymuş güzel fakat daha da geliştirilebilir örneğin yumurta beklerken kullanıcının telefon ekranı açık öylece beklemesi gerekiyor kullanıcının beklememesi için başka özelliklerde eklenebilir.
(28-07-2019, Saat: 23:10)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Yumurta satış ekranında gün atlarsa yumurta vermiyor. 
Elinize emeğinize sağlık.
Bunu bilerek yapmıştım test aşamalarında fark edilecek mi diye

( Test edenlerin gerçekten test ettiğine inanmıyordum da denebilir )
Sonra fark eden olmadı ( Demekki gerçekten test etmemişler

)
Bende tekrar
projeye girip,
düzeltip,
.apk oluşturup,
imzalayıp,
play store'a tekrar atmaya üşendim. ( Ne aşamaymış be

)
Bunu da düzeltme zamanı geldi artık.
Teşekkürler hocam sorunu ve fikrinizi dile getirdiğiniz için.
(29-07-2019, Saat: 09:08)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba,
Ellerine sağlık. İlerleyen aşamalarda daha etkileşimli ve profesyonel uygulamalarınızın habercisi olmuş.
Başarılarınızın devamını diliyorum.
Günaydın,
Çok sağolun hocam. Umarım Öngördüğünüz gibi olur her şey
(29-07-2019, Saat: 09:39)arsl01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba,
Grafikler ve oyun içi ses uymuş güzel fakat daha da geliştirilebilir örneğin yumurta beklerken kullanıcının telefon ekranı açık öylece beklemesi gerekiyor kullanıcının beklememesi için başka özelliklerde eklenebilir.
Merhaba,
Buna çözüm olarak zamanı 2x ya da 3x hızlandırma eklemeyi düşünüyorum.
Öneri ve fikir için teşekkür ederim.